Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.12.04. 23:17

1415. Hogyan halna éhen térségünkben Jackson Galaxy?

about-jackson-galaxy0.jpgTegnap este a Discoveryt néztem. Miután Bear Grylls nyakába akasztott egy telehugyozott kígyóbőrt, illetve az elfogyasztott két hernyót egy skorpióval nyomatta le – biztosan valami best of válogatás volt, menet közben kapcsoltam át –, már nem bírtam nézni, és az Animal Planetre váltottam. Itt Jackson Galaxy bemutatott egy üzleti modellt, ami káeurópában valszeg működésképtelen lenne.

Amikor odakapcsoltam, a tetovált, igényesen borotvált szakállt viselő férfiember épp egy leszbikus pár nappalijában ült. Azért ment oda, hogy a macskájukat megnevelje. A pár elpanaszolta Jackson Galaxynak – mert róla van szó –, hogy az utcáról befogadott macskájuk állandóan rátámad a barna hajú nénire, illetve a család korábbi macskájára. Jackson pedig mélyen nézett dizájnszemüvege mögül, tekintete a veséket vizsgálta, majd megmondta a trút a farkatlan macskáról.

Mint utóbb kiderült, a My cat from hell adásába sikerült bekapcsolódnom. Életrajza szerint Jackson Galaxy zenész, dalszerző és színész 16 éve rájött, hogy érti a macskák beszédét, azóta különböző minőségben konzultánsként dolgozik, és tanácsokat ad azoknak az embereknek, akiket a macskájuk terrorizál otthon.

Amerika a korlátlan lehetőségek hazája, ha viszont Jackson nem az óceánon túlra, hanem mondjuk Homonnára vagy Nagymegyerre született volna, valszeg becsukhatná a boltot. A mi földrajzi szélességünkön ugyanis már a problémafelvetés is nehezen képzelhető el. Pszichológust hívni a macskánkhoz... Van is egy szép szóláshasonlatunk erre: kidobják, mint a macskát szarni. Nálunk minden bizonnyal ez történne az agresszív háziállattal is. A szerdahelyiek esetleg megkérhetnék Bugár György városi képviselőt, hogy ugyan, kólintsa már fejbe egy lapáttal, ha ideje engedi. Így foszlana szét az amerikai álom a szlovákiai rögvalóságban.

3 hozzászólás

Címkék: macska Animal Planet Jackson Galaxy

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr14948176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JónásBrigi35 2013.12.06. 10:59:21

Szia,
Nekem pl. szükségem lenne Jackson Galaxyra. 4 menhelyről befogadott vagy utcán talált cicával élek együtt, és hát nem egyszerű... Mind a 4 hihetetlenül különböző vérmérsékletű és viselkedésű. Gyepálják egymást, az egyik lány cica folyamatosan retteg, a másik pedig csak és kizárólag morog... Huh! Még szerencse, hogy van ez a műsor, és jópár ötletet tudtam hasznosítani belőle, így kezelhető helyzet.
Egyébként Jackson nem a macskák beszédét érti, hanem a viselkedésüket.
De ettől függetlenül azt hiszem, jobban járt Jackson Galaxy azzal, hogy a magyar édesapja úgy döntött, inkább az Egyesült Államokban próbál szerencsét, és nyelvtudás nélkül nekivágott az ismeretlennek. Ilyen kicsin múlott, hogy Jackson Galaxy nem Homonnára, vagy Nagymegyerre született....

Darkcomet 2014.05.10. 15:26:30

Kis pontosítás. Jackson Galaxy galaxy, mint kvázi középszerű rockzenész, miután majdnem szétitta a máját, és szétdrogozta az agyát, utolsó esélyként egy állatmenhelyen kapott munkát. Eközben fogadott be egy cicát magához, Bennyt, akivel 13 évig élt együtt, és egészen bensőséges kapcsolat alakult ki közöttük. Jason lejött a szerekről és a piáról, még a cigiről is leszokott, Bennynek, aki eleve egy beteg cicus volt viszont teljes életet tudott nyújtani. Közben végezte a munkáját a menhelyen, ahol frankón kiismerte a macskák viselkedését, és rájött, hogy egy rakás macskát nem baszarintanának ki az utcára vagy menhelyre, ha az emberek jobban ismernék őket, vagy lenne olyan, aki segíteni tud az ilyen antiszociális macsekok megnevelésében. Jakson tehát nem egy csinált médiasztár, hanem egy olyan figura, aki majdnem húsz éves múlttal rendelkezett a macskák lélektanának ismeretében, amikor az AP felfedezte és műsor lehetőséget biztosított neki. Jackson aktívan részt vett emellett az amerikai macska sterilizációs programban, ami így első olvasatban kissé nevetségesnek hangzik, de mára egynegyedére esett vissza a menhelyeken lévő macskák száma (akiknek a jó része elaltatásra került) a húsz évvel ezelőtti létszámhoz képest. Ez is egy piszok magas szám, de látszódik azért, hogy amcsi földön sokkal tudatosabban és felelőség teljesebben tartanak macskákat, mint nálunk. Ehhez Jakson Galaxy igen sokban járult hozzá.

lashee · http://lashee.blog.hu 2014.05.12. 09:09:33

Köszönöm az értékes kiegészítést @Darkcomet!
süti beállítások módosítása