Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.11.08. 07:14

Irány az alufólia

Idilli válásból kevés van. Ha pont kerül egy házasság végére, az általában felülírja a felek korábbi kapcsolatát, nem ritkán egymás ellen fordítva azokat, akik korábban „holtomiglan-holtodiglant” fogadtak, legyen szó akár karosszérialakatosokról, akár parlamenti képviselőkről.
Ha egy házasság családon belüli erőszak miatt bomlik fel, az az erőszak áldozatává vált fél, és, ha vannak, akkor a gyermekek szempontjából sokkal rosszabb, mint ha a felek csak úgy simán megunták volna egymást, ami szintén nem példátlan. Az agresszió áldozata és agresszor között csekély az esélye a normális kapcsolatok fennmaradásának és fenntartásának. A nyilvánosságra került családon belüli erőszak miatt képviselői mandátumát és párttisztségeit elveszítő Vladimír Jánoš válófélben levő felesége egy múlt héten közzétett videófelvételen arról beszélt, férje a Smer képviselőjeként a Felső-nyitrai Bányák tulajdonosától tetemes, több száz millió koronára rúgó összeget kapott, kisebb, ám rendszeres tételek formájában. A videót a magát rendfenntartó szervezetnek beállító, ám valójában polgári társulásként működő ICOCRIM, azaz a Szervezett Bűnözős, Terrorizmus, és Korrupció Elleni Nemzetközi Bizottság egyik vezetője, Ivan Katrinec vette fel, és tette közzé, Iveta Jánošová engedélye nélkül. Jánošová később elhatárolódott a videótól, és kérte annak törlését, ami tudjuk, hogy lehetetlen, ami egyszer felkerült az internetre, az ott is marad. Meg hát, elég nehéz elhatárolódni egy felvételtől, amelyhez kép is van, és láthatóan Jánošová beszél rajta. Katrinec ma 11 órakor kíván reagálni Jánošová szavaira, amelyre érdemes lesz odafigyelni, bár a felvétel egyik problémája talán éppen az, hogy a zavaros hátterű szervezethez kötődik. A másik, hogy nem tudhatjuk, az elmondottakból mennyi vezethető vissza az abban érintett felek közti személyes problémákra. Az elmondottak egy része, vagy tán’ egésze? Ha a bosszút, mint motivációt ki tudjuk/tudnánk zárni, a Jánošová által felvázolt történet koherensnek látszik, és a hazai politika és gazdaság összefonódásait ismerve egyáltalán nem tűnik hihetetlennek. Az exképviselő vagyoni viszonyai nem arányosak a vagyonbevallásában foglaltakkal, képviselői fizetéséből még legendás karóraparkját sem tudta volna megvásárolni. De hát nem is kellett megvásárolnia, hiszen azokat a feleségtől kapta, legalábbis a videó szerint az asszonynak ezt kellett mondani.

A Jánošová-videó akár egy újabb Gorilla-ügy kezdete is lehetne. Annak tanúsága szerint ugyanis az alufóliába csomagolt pénz a vállalatnak a munkahelyek megtartására folyósított bőkezű állami dotációból is származhatott, és nem lehet kizárni, hogy a pártkasszában kötött ki. Ezzel kapcsolatban azonban e sorok írója meglehetősen szkeptikus. Az ügyészség és a rendőrség állami befolyás alatt áll, és eddig még egyetlen olyan, nagy kaliberű korrupciós ügy vizsgálata sem vezetett érdemi eredményre, amelyben a Smer valamilyen szinten érintett lehet.

szólj hozzá

Címkék: smer családon belüli erőszak Vladimír János

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr2016766974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása