Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.01.18. 22:44

1557. Telematica

Utoljára 199x-ben, egy szalagavatói műsoron jártam a Matica-házban, ezt követően csak akkor jutottam az intézmény közelébe, amikor a Cirill és Metód-szoborcsoport leemeléséről tudósítottam. (Itt és itt) Ekkor képek is készültek, de azok a lapban jelentek meg. Ja nem, még egy Teátrum-előadáson is voltam. Hát, ilyen előzmények után jutottam el újra a nevezett intézménybe pénteken.

hadhazi.jpg

A feleségem meglepetésként vett két jegyet még tavaly, december elején. A néni már akkor is a második hasábba írta fel egy A4 lapon a sorszámot. Hadházi László és Buti lépett fel. Hadházira budapesti, „szabbatikus” félévem alatt sajnos, sose tudtunk jegyet venni, mert általában el volt adva, vagy amikor meg volt, az meg nekünk nem felet meg. Így végre Bödőcs (+Tóth Edu), Kis Ádám (+Szőllősy Csák Gergely)  és Aranyosi Péter-Beliczai Balázs-Szupkay Viktor (ezt a „szentélyben” láttam)  után végre sikerült eljutnom Hadházira is. Mit mondjak, leírhatatlan volt. És a Hadházi-Bruti duóban nem volt olyan markáns a minőségbeli ugrás, mint a Bödőcs-Tóth Edu vagy a Kiss Á.- Szőllősy Csák tandemek esetében.
Králik Robi az esemény előtt elbeszélgetett a két humoristával. Nézzétek meg!

Örülök, hogy sokan eljöttek. Biztos, hogy jól szórakoztak, és bár ilyen szándékuk nem volt, cáfolták, hogy itten úgy sincs igény a kultúrára. És tényleg nem akarom ordas demagógiába fojtani a dolgot, csak az úgy elgondolkodtató, hogy Hadházi hoz egy tele Matica-házat karzatostul, 2013. április 27-én meg a színházban elmaradt Pintér Béla Szutyok című előadása, érdeklődés hiányában. Szintén érdeklődés hiányában elmaradt tavaly január 4-én a Budapesti Vonósok Kamarazenekarának újévi koncertje… És tudom, hogy akik ide elmentek, azok oda nem mentek volna el, és jöjjön Hadházi sokszor, és töltsön meg mindig egy Matica-házat, vagy miattam egy VMK-t is, csak szomorú, hogy van egy 34 ezer fős város, ahol él 18 506 magyar (+3699 azonosítatlan, akik jórészt félénk magyarok), valamint a járásban összesen 66 356, és egy Pintér Bélára nem képesek megtölteni egy Jókai Színházat. (Még egyszer mondom, nem hasonlítjuk a kettőt.)

szólj hozzá

Címkék: stand up comedy Hadházi László Bruti Komárom Dumaszínház Matica-ház

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr375769795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása