Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.09.04. 23:58

1513. Nyári retrospektív: három blogos

Nem volt rossz koncepció ez a nyári retrospektív, no de hát a parlamentben már verekszenek, szóval ideje lesz aktuális dolgokról írni. Holnap például a verekedésről fogunk, amely inkább csak dulakodás volt. De ma még álljon itt egy nyári adósságtörlesztés. Három blogos.

1. Lebeszélés
Kezdjük a kevésbé jóval, hogy aztán a vége pozitív legyen. A Gombaszögi Nyári Táborban sor került a IV. tábori bloggertalálkozóra. A rendezvény honlapján, noha azt bloggerek is szerkesztik, sajnálatos módon még mindig IV. Szlovákiai Magyar Bloggertalálkozóként szerepel, holott ez tévedés. A IV. Szlovákiai Magyar Bloggertalálkozóra 2010. május 26-án került sor Dunaszerdahelyen. A beszélgetést moderátora viszont már helyesen, IV. Gombaszögi Bloggertalálkozóként aposztrofálta.

Az idei gombaszögi rendezvényen Sólymos Karin (Azt beszélik), Ryšavý Pál (Felvidék), Földváry István (LátHatár), Polák Gábor (Közbeszéd), Demeter Szilárd (Nethuszár), Balogh Ákos Gergely (Mandiner), Tokár Géza (Szótlan Szemtanú) és Kovács Dávid (NapiGerzson) beszélgetett Kovács Balázzsal, aki maga is blogger. A beszélgetést érdemes megnézni, ha van olyan, a blogok iránt érdeklődő olvasó, aki ezt nem tette még meg.

Hát, ami az elméleti hátteret illeti, a magyarországi és az erdélyi kolléga megmutatta az ittenieknek, van még hova fejlődni.

2. Pezsgés
A blog gyakori témája a honi blogoszféra pangása. Ehhez képest most egy ellenkező előjelű folyamatra szeretnénk visszanézni: a szlovmagy blogoszféra örömteli pezsgésnek indult az utóbbi időben.
Már egy éve van NapiGerzson, amelyik a sajnálatos módon kimúlt Komáromi blog jobb irányvonalát próbálja vinni.

Szintén nem tegnap kezdte a Médiagerilla.
2013. május 27-én a Bummon blogolni kezdett Boldoghy Olivér, azonban egy hónapja nem írt semmit.
Rövid időre feltámadt a Láthatár blog.
Brutális dadaista rajzokkal erősítve jelentkezik időről időre a Komáromi Huszár, amely a várostól a nagyvilágig tengely mentén határozta meg magát. Nem lehet nem észrevenni részükről a Gerzsonra való reflexiókat.

Aransegg baroja.jpgVan, aki csak ezekért a rajzokért jár a blogra

Eltűnt az éterből a Szólj hozzá, emiatt nem fogjuk vizesre sírni a párnánkat.
Új kezdeményezés a Grundblog is, erről még korai lenne bármit is mondani.
Szal úgy tűnik, ez most egy jobb korszaka a honi magyar blogoszférának, ami már volt jobb és rosszabb passzban is.

3. Komáromi siker a Goldenblogon
A Goldenblogot biztosan mindenki ismeri. Jó pár évvel ezelőtt, tán még a freeblogos korszakban e sorok írója is benevezett rá. Ha jól emlékszem, a Körkép is benevezett valamikor. Más hazai bloggerről nem nagyon tudok, aki bepróbálkozott volna.

gerzson.jpg

A Komárom-centrikus NapiGerzson benevezett, és a Közélet kategóriában az 5. helyre küzdötte fel magát, nagyon komoly nevek közé. A teljesítményhez csak gratulálni tudunk a kollégának, szimpatikus az is, ahogy értékelte a történteket: "Az eredményt ugyanakkor nem értékelem túl. Természetesen tisztában vagyok az erőviszonyokkal, és még nagyon távol állok attól hogy az enyém legyen Magyarország ötödik legjobb közéleti blogja." Gondolom, a szavazók motivációi között volt az is, hogy mutassuk meg a Kiskörúton belüli, belpesti bloggereknek, hogy a határon túl is lehet jó blogot, írni. Ha nem volt ilyen, akkor sorry, de észszerű lenne.

Ééééééés november 9-én jönnek a megyei választások, úgyhogy valszeg a politikusblogok is felperegnek, szép és izgalmas ősz elé nézünk.

Még két nyárról elspájzolt témánk volt, de ha már ütnek a parlamentben, akkor asszem, ezeket el kell engednünk. Engedem, hadd menjen.

1 hozzászólás

Címkék: blogok blog blogger blogoszféra

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr435495829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2013.09.05. 08:42:34

Bölcsészek vagyunk, nem tudunk számolni :) (nekem amúgy már rég nincs fogalmam arról, hányadik találkozónál tartunk)

A dadaista, komoly kezeletlen pszichológiai problémákról árulkodó képek viszont zseniálisak szerintem is!
süti beállítások módosítása