Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.09.03. 23:58

1512. Nyári retrospektív: Csókxcsók; A balgaság dicsérete

Minden nyár véget ér, hogy a narancssárga párt Lagzi Lajcsi melletti másik kedvenc kampányzenekarát idézzem. Vannak bloggerek, akik nyáron is ugyanolyan aktívak, mint egyébként. Végül is, ma már mindenhol ott van az olvasókkal az internet, miért ne írnának? Különben is, nem az olvasókért, hanem a véleménynyilvánítás öröméért írunk, ami évszakfüggetlen. Megint mások úgy gondolják, ha százezrek szoronganak Gerendai veszteséges Szigetén, akkor azok között biztos ott van az ő pár száz/pár ezer olvasójuk is, így takaréklángra kapcsolnak. Aztán ott vannak még a nyári nehezítő körülmények, úgy mint szabadságok, helyettesítések, uborkaszezon, táborok, kirándulások, így pár téma elmegy az ember mellett. Szerencsére azonban, ezeket felírtuk egy füzetbe, és a héten, bár már lesz rendesen kormány, és elkezdődött egy elég hosszú, témagazdag parlamenti ülésszak is, még ezekből szemezgetünk, meghosszabbítva egy kicsit a nyarat.

1. Csókxcsók
A napokban a Plus 7 dní című hetilap által közreadott titkárnői csók tartja izgalomban a nemzetet. Az ötvenes pasik – Róbertünk ugyebár 49 – irigylik tőle a 27 éves bigét, az asszonyok azt mondják: mocsok szemétláda; komoly hírmagyarázók azon merengenek, kell-e ezzel foglalkozni, ha igen, miért, és milyen mértékben; a nem annyira komoly, de az előbbiek által irigyelt eladottsági mutatókat hozó bulvár igyekszik minél több bőrt lehúzni a témáról; oligarchák pénzeinek bezsebelésében érdekelt tévéállomások magyarázzák, miért nem foglalkoznak a csókkal.

Igen, mi is írtunk róla, no.

De a nyáron volt még egy, megrázó csók a miniszterelnök életében, amiről akkor nem írtunk valós időben. Történt, hogy Kaspó kinevezte a Smer által megválasztott Jaromír Čiznárt főügyésszé, bár az eseményt a sajtó elől igyekeztek eltitkolni, de azért a szemfüles újságírók csak rájöttek valahogy. A kinevezésről itt is olvashattok, és egyébként Čiznár fiú nem teljesít rosszul, de nézzük csak, mi történt a műsor elején:

Štefan Harabin, akit 2007-ben Robert Fico kormánya leggusztustalanabb arcszőrzetet viselő politikusának neveztünk,  a régi, kommunista reflexeknek engedelmeskedve lesmárolta a kormányfőt. Hát, mint mondjak, ritka egy gusztustalan dolog.

Arról nem is beszélve, hogy a protokoll nem ismeri a férfiak puszizkodását. Van azonban egy olyan közeg, ahol ez bevett dolognak számít… Ezt ábrázolja Danglár karikatúrája is, amelyet a Trend honlapjáról loptunk.

danglarsmar.jpg

2. A balgaság dicsérete
Emlékszem, annak idején a másodéves világirodalom szigorlathoz kellett elolvasni Rotterdami Erasmus: A balgaság dicsérete című művét; illetőleg a közelmúltban nagy meglepetésemre találkoztam egy emberrel, akit Éráznak hívtak. Amikor azonban azt, hogy valaki bamba, pozitívumként emlegetik, és arra használják, hogy az illető kibújjon a szankciók alól, nos, azt semmiképp sem helyeselhetjük.

Van a parlamentnek egy összeférhetetlenségi bizottsága, amelynek egyik dolga az, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok közt rendet vágjon. Megnézze, hogy az amúgy tök általános, csekély információs értékű dokumentumok időben beérkeztek-e, rendben vannak-e formailag stb.

Volt egy Vincent Lukáč nevű SNS-es képviselő. Emlékszünk még rá? Egy idő után Slotáék sírva könyörögtek neki, hogy ne nyilatkozzon, mert ő volt az egyetlen a pártból, aki beismerte, hogy ismeri a maffiát. Lukáč képviselő maga volt az inkompetencia netovábbja. Olyannyira, hogy a tavalyi évre sem adta le a vagyonnyilatkozatát, holott azt, volt képviselőként még meg kellett volna tennie. Az illetékes parlamenti bizottság azonban ezért nem büntette meg őt. Az indoklás?

vincentlukactasr.jpg

„Vinco Lukáč olyan aranyos képviselő volt. Szerintem nem volt teljesen alkalmas a képviselői mandátum ellátására, de nagyon jó hokis volt. Én neki elhiszem, hogy valóban tudatlanságból nem adta le a vagyonnyilatkozatot. Amikor a parlamentben volt, azt sem tudta, hogy kormányban van vagy ellenzékben, a kormányban, vagy a parlamentben. Jó, hogy a bizottság úgy döntött, ahogy” – mondta Alojz Přidal, a Kereszténydemokrata Mozgalom képviselője.

Hát, köszönjük. Még jó, hogy a többi 43 elkésett embert megbüntették, így legalább valami minimális kis pénz befolyt a költségvetésbe.

szólj hozzá

Címkék: csók parlament Robert Fico Stefan Harabin SNS Szlovák Nemzeti Párt Jaromír Ciznár Vincent Lukác összeférhetetlenségi bizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr215494411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása