Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.01.18. 23:00

1429. Méltatlan és magányos

kaspoblogra.jpg

A szlovák köztársasági elnökök többsége elszúrja megbízatási időszakának végét. Egyedül Michal Kováčnak sikerült a nép szimpátiájától övezve távozni a hivatalából, igaz, ez inkább köszönhető Vladimír Mečiar otrombaságainak, mint Kováč államférfiúi nagyságának. Rudolf Schusternek nem sikerült újraválasztatnia magát, amiben valószínűleg nem kis szerepe volt ciklusvégi izgágaságának. Első duplázó elnökünk viszont mindkét elődjét alulmúlja.
Az elnök kedden a legnagyobb foglalkoztatói szövetségek vezetőit fogadta. Előtte a Szlovákiába akkreditált diplomáciai testületek vezetőit. De jártak már nála újévi elbeszélgetésen a megyefőnökök, a bányászok, a községi rendőrségek vezetői, az egyházak képviselői. Mennyire kínos lehet nekik, hogy ezzel az emberrel komoly arcot vágva kellett tárgyalniuk. Ivan Gašparovič helyzete tarthatatlanul kínos, spin doctorokért kiált, ő azonban ezt mintha fel sem fogná, tovább folytatva az agresszív, pökhendi, lekezelő kommunikációt.

Ahogy az elnök 2009-ben mondta egy választási rendezvényen, a Smer tagjának érzi magát. Ezt most már nemcsak ő, hanem a Smer is bizonyította, mikor – ebben a ciklusban már nem először – megakadályozott egy rendkívüli parlamenti ülést, melynek az államfő elszámoltatása lett volna a témája Jozef Čentéš törvényesen megválasztott főügyész kinevezésének megtagadása miatt. A Smer olyan képtelen érvekkel is védeni próbálta az államfőt, hogy mivel őt az állampolgárok választották, csak nekik tartozik elszámolással, és nem a parlamentnek. Azt viszont elfelejtette megmondani Róbert Madej, hogy ezt a számadást hogyan képzeli el. Tán az az 1 234 787 ember, aki rá szavazott 2009-ben, egyenként csengessen be a Grassalkovich-palotába, és kérdezze meg tőle, miért nem nevezte ki Čentéšt? Nem lett volna egyszerűbb, ha szintén a nép által választott 150-nek mondja el ugyanezt?

A Čentéš-ügy végkifejlete alaposan túlnőtt önmagán, mivel a – mint utóbb kiderült – nagyon szerencsétlenül időzített bejelentés a közbeszédben összefonódott a 2009-ben történt, eddig hitelt érdemlő módon meg nem magyarázott szerencsétlen vadászbalesettel, ami apolitikus, ám a választók és médiafogyasztók lényegesen szélesebb rétege által befogadható, mint a csak néhány újságírót, és egy szűk szakmai réteget foglalkoztató főügyész-saga. A Smer pedig a rendkívüli ülés, tehát az elszámoltatás szabotálásával végleg az ellenzék vermébe lökte az elnököt, e sorok nyomdába adásakor (szerdán) úgy tűnik, az ország húszéves történelmében ő lesz az egyetlen államfő, akit feljelentenek. Magára maradt méltatlanságában. Nem mintha sajnálnánk emiatt.

----------------------------

Olvassátok el Laczkó Sándor írását is a Közbeszéden arról, hogyan nem kell facebookozni egy elnöknek. 

1 hozzászólás

Címkék: facebook vadászat elnök ivan gasparovic kommunikációs államfő főügyész köztársasági elnöki hivatal michal kovác jozef centés rudolf schuster

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr245026580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Measurer 2013.01.19. 14:50:57

Nehezen magyarázható vadászbaleset volt.
(A vadász észrevétlenül állt a céltábla mögött , amelyen az erdészet igazgatója az új fegyvert lőtte be.)
Ezt tetézték a KE hollétéről szóló ellentmondásos sajtónyilatkozatok.

www.felvidek.ma/felvidek/kozelet/37378-gasparovic-feljelentes-tett-ismeretlen-elkoveto-ellen
süti beállítások módosítása