Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.06.27. 23:28

1368. Murín úr, most oszt’ már abba lehet fejezni

A tisztességes kompiláció nem ördögtől való. Bár nem jár neki az alapkutatások primátusa, de a témát csak felületesen ismerő, esetlegesen laikus olvasónak nagy segítséget nyújthat a nem szakértői szinten ismert témában. Van ez a Gustáv Murín

Arról ismerjük őt, hogy két könyvet kompilált a honi szervezett bűnözésről. Egyet a fővárosiról,  a másikat az országosról. Ja, és Miki Černákról is, amihez azért már pofa kell, a kötetet jellemzően halott, vagy életfogytos aktőrökről írta (a főnökök főnöke egyébként ma tanúként jelent meg az eperjesi bíróságon, talpig vasban, kibiztosított géppisztolyos kommandósok gyűrűjében, Branislav Adamčo társaságában. A vádlottak padján Černák volt ügyvédje ült, de egyik sem vallott rá.).

Ezek a könyvek tisztességesen meg vannak csinálva. Újságcikkekből. De hát egy kismamától, aki izgalmas olvasmányt akar, amíg a gyermek alszik; egy bolygótelepülésen élő munkavállalótól, aki az ingázás idejére vérbe mélyedne; netán egy Linux-rendszergazdától, aki kedveli az életszerű eseményeket, nem várhatjuk el, hogy több száz újságcikket átrágjanak, netán tárgyalásokra járjanak, melyeket a rendkívüli biztonsági kockázat okán olykor fegyházakban tartanak stb. Nekik biztosan érdekes lehet ez a könyv.

E blogon többször tematizálódott már írás és pénz kapcsolata, véleményünk erről így ismert. A vízvezeték-szerelő vízvezetéket szerel, azért kap pénzt, az író meg ír. Tárgyszeretetből, grafomániából, gazdasági megfontolásokból, tárgyszeretetből, netán attól a képzettől vezérelve, hogy neki fontos mondanivalója. Tökmindegy. Az azonban az olvasó hülyére vevése, ha a már meglevő két könyvünket összetesszük egy harmadikká, hozzákanyarítunk egy nyúlfarknyi fejezetet egy olyan felkapott témáról, mint a Gorilla-ügy – melyet szintén újságcikkekből kompilálunk össze –, a borítóval is ezt hangsúlyozzuk, hogy azok az olvasók, akik nem ismerik munkásságunkat, azt gondolják, hogy ez az egész vastag könyv a Gorilláról szól, pedig dehogy. Szal’ ez nem szép dolog.

 

 

1 hozzászólás

Címkék: könyv maffia gorilla szervezett bűnözés branislav adamco mikulás cernák gustáv murín gorilla ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr904615767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2012.06.28. 06:26:08

Mondjuk úgy, hogy Murín a maffiairodalom szlovákiai Földi Pálja.
süti beállítások módosítása