Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.04.13. 17:28

1337. Szóvivő blues III.

(Ha már 2010-ben az olvasóim között tudhattalak, akkor tudod, miről van szó, ha most jársz itt először, az előzményeket itt és itt böngészheted.)
Szűkebb pátriámban az a hír, hogy Komáromban járt a gugliautó (via @asztalos_zoltán  - tudod, aki a blogot is dizájnolta), a blogba tematikailag a nap hírei közül az új Smer-kormány tervei illenének a katonai titkosszolgálatokkal – erről később lehet, hogy lesz poszt –, ma viszont a szóvivőkről fogunk írni. „Most mért van mindenki megdermedve?” – kérdezhetnénk a Rózsaszín Pitbull együttessel Beatrice Hudáková kapcsán.

Hudáková Józsi – akinek kommunikációját korábban kiemelt figyelemmel követtük; egyszer véletlenül informális közegben találkoztunk, emberileg nagyon normális fickó –  után nem erősíti Peter Žiga csapatát, hanem a miniszterelnök szóvivője lesz. Robert Fico nem tartozik a jelen blog kedvencei közé, de az, hogy Hudáková fogja a szavát vinni, jelezheti, hogy a szóvivőség nem minden esetben politikai, vagy urambátyámos-sógorkomás funkció, ahogy azt a magyar közegben megszokhattuk, ahol egy barátnői ajánlás is elég a trafikhoz, akkor is, ha nem tudsz egy ép mondatot leírni, és hogy a szlovák piacon van átjárhatóság. Az viszont biztos, hogy Hudáková ezután már nem mehet vissza a Markízába, de valószínűleg nem is fog kelleni gondolkodnia ezen, valszeg két ciklusra tervezhet, utána pedig bármelyik multi sajtóosztálya a keblére öleli. Az O médiach blog mexólaltatta a távozó szóvivőket, akik közül Grendel Gábor mondott megszívlelendő dolgot: „Čo sa týka ďalšej práce, jediné, čo v tejto chvíli vylučujem, je návrat k politickej novinárčine. To by som naozaj považoval za konflikt záujmov.” Bár ez tudna általánosodni.

Pavol Paška házelnök szóvivője Pavol Chovanec lesz. (Korábban Twitteren) A sajtó előszeretettel emeli ki róla, hogy neki bármikor meglehet az a nő, akiről az ország többi férfija csak nyálcsorgatva ábrándozhat, de hát a kutya fáját, Chovanec azért magáénak mondhat némi sajtómúltat, az Expresben, az STV-ben és a közszolgálati rádióban is nyomta korábban. Saját elmondása szerint nem smeres, de új főnökével régi ismerősök.

Zuzana Čižmáriková újra az egészségügyi miniszter szavát viszi. (Korábban Twitteren) Korábban valamelyik egyetemi kórházban volt szóvivő, majd a Seesame ügynökségnél dolgozott, előtte megfordult a Forzánál is.

Összenő, ami összetartozik. (Korábban Twitteren) Bulvárosan úgy lehetne mondani, hogy Kaliňák lesz Čaplovič szóvivője, és akkor mindenki kattintana, hogy WTF, de nem, ez nem a Robert, hanem a Michal, aki „az egyedüli baloldali párt” szalonnacionalistájának tanácsadói minőségében intézte a kommunikációs ügyeit, amikor az kisebbségekért felelő miniszterelnök-helyettesként bennünket boldogított. Kaliňák a 635 napos böjtöt a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásánál töltötte, korrekt módon tájékoztatva az önkormányzatilag gyenge szlovmagy médiában méltatlanul alulreprezentált ernyőszervezet ügyeit.

Boris Gandel (Korábban Twitteren) nem ismeretlen a külügyi tárcánál. Ő úgy SDKÚ-s, hogy nem SDKÚ-s. Korábban Eduard Kukan szóvivője volt, és egyébként is a külügyben dolgozott. Mikor látta, hogy Dzurinda alatt mi megy a minisztériumban, kilépett a pártból. A Tatra Banka sajtóosztályáról ment vissza a sokantennájú épületbe.

Magda Tóth Želeňáková (Korábban Twitteren)  a közszolgálati televízió híradójából ment Jahnátekhez a mezőgazdasági minisztériumba. Állítólag vele megy Zuzana Gulová is. Tóth Želeňáková eléggé átlagosnak tűnik – bár ritkán nézek STV híradót –, nem tudnék a nevéhez fűződő komoly dolgot mondani.

A Playboy és a hadsereg is fiús játékok, Peter Susko, a Playboy korábbi főszerkesztője a védelmi minisztérium sajtóosztályát fogja vezetni. (Korábban Twitteren) Korábban a köztévében dolgozott szóvivőként, nem kis megrökönyödést keltve múltjával.  Ha freudian közelítünk a minisztérium udvarán felállított eszközökhöz, akkor érthető az áthallás, egyébiránt nehezen.

A  külügyminisztérium nagyon belehúzott: az STV brüsszeli tudósítója, Renáta Goldírová kiváló újságíró, és az idegen nyelvek sem okoznak neki gondot. A Markízában és a rádióban is megfordult korábban.

A közlekedési minisztérium szóvivője Martin Kóňa lesz, aki korábban a Hospodárske novinyben dolgozott, ill. a Sme Bratislava mellékleténél, ha emlékezetem nem csal.

Peter Kažimír pénzügyminiszter nem onnan hozott szóvivőt, ahonnan az elődje. Ivan Mikloš hosszas vívódás után végül rövid időre Martin Jarošt választotta a Trendből, smeres utódának választása Radko Kurucra esett, aki szintén a HN-ben dolgozott.

Ellenben a Trendből ment az igazságügyi minisztérium sajtóosztályának élére Pavol Kubík. A szóvivő egyelőre Peter Bubla, aki Lucia Žitňanská alatt is.

Ó, a kulturális minisztériumban régi pajtást köszönthetünk, Jozef „szarokválaszolni” Bednár Marek Maďarič régi-új szóvivője. Isten ne adja, hogy valami infó kelljen a kulturális minisztériumból, mer’ ez a pali aztán meg nem mondja.

Michal Stuškáról nem voltunk nagy véleménnyel, mert szinte semmire sem tudott válaszolni Viera Tomanová szóvivőjeként. A böjti időt a fővárosnál töltötte, most Ján Richter hozzá nem értő miniszter oldalán tér vissza régi helyére.

„Szegény” Malatinský gazdmin, nem elég a baja Haščákkal, most még cigányútra is ment, a FB-on véletlenül csatlakozott egy rasszista csoporthoz. Azért, mert kopasz, ne mondjuk, hogy skinhead, mert az embert hozzá is adhatják egy csoporthoz, anélkül, hogy tudna róla, vagy akarná azt, ezért jár az a bizonyos korbács a Cukorsüvegnek. A szocmédia szarból a Pravdának Dárius Bošjak próbálta kimosni szóvivőként. Ő korábban is az volt. (UPDATE 21:58 Ma 17:28-kor adtuk közre ezt a posztot, és tessék, 21:58-kor e sorok íróját is hozzáadták egy csoporthoz, anélkül, hogy kérte, tudta vagy akarta volna, s minderről egy értesítő e-mailből szerzett tudomást. Szerencsére ez egy ártalmatlan csoport volt, de ennyi erővel bármi lehetett volna...)

Azt, hogy ki lesz a belügyi szóvivő, még nem tudni, de Grendel Gáborért nagy kár. Hudáková távozása után a környezetvédelmi miniszternek is kommunikátor után kell néznie. A kormány sajtóosztályát Erik Tomáš vezeti, a mérsékelt Smer-stratégia mérnöke.

Kihagytunk valakit? A kisebbségekért felelős miniszterelnök-helyettest. Ja, hogy az a pozíció megszűnik...

----------------------------------

És megérdemelne külön posztot, de most csak egy lábjegyzetet kap: Közbeszéd címmel új szlovákiai magyar blogpróbálkozás indult április 10-én. Majd nézzetek rá alkalmasint.

szólj hozzá

Címkék: kormány közbeszéd szóvivő smer kormányalakítás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr824411580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása