Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.01.11. 23:00

1290. Törvénybukta

A mai nap egyértelműen a Gorilla napja volt, lesz poszt erről is, holnap. Ezt megelőzendő, két korábbi nyilatkozatra utalnék vissza, melyek úgy látszik, valamiért elmerültek a választások előtti, nagy kommunikációs zajban. Az egyiket Ján Fígeľ, a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke, a másikat Iveta Radičová még miniszterelnök mondta a titkosszolgálatokról.


A jó Fígeľ pártja keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Gorilla-ügy (mely ugyebár SIS-botránynak indult) és a Katonai Elhárítás botrányai kapcsán itt az ideje, hogy vitát nyissunk a titkosszolgálatok transzformációjáról.

Iveta Radičová pedig szombaton – mikor Boban Markovic Budapesten zenélt és a fináléban a Magyar táncokat is lenyomták Brahmstól trombitán, de volt Kovbojok koncert is –, a közszolgálati rádió vitaműsorában beszélt a titkosszolgálatok transzformációjának szükségességéről. Ő ugyebár a kormány kinevezésének napjától a hatalom hivatalos átadásáig minden reggel megkapja Kaspó és Sulík/Hrušovský mellett a titkosszolgálati jelentéseket, sőt, Ľubomír Galko dicstelen lecserélése óta a Katonai Elhárítás és a Katonai Hírszerzés is neki jelent, tehát valszeg jelenleg az országban (hivatalosan) ő rendelkezik a legtöbb hírszerzési információval, még ha AZ EMBER, Karol Mitrík nem is az ő embere, hanem Dzurindáé.

Radičová a rádióműsorban nyíltan beszélt arról, hogy csak a kémelhárítás jó, a többi szar, és fel kell tenni a kérdést, hogy a szolgálatok mennyiben teljesítik a törvényekből adódó kötelességeiket, és (ehelyett) mennyire manipulálnak, üzletelnek, részesítenek előnyben bizonyos csoportokat.

A két problémafelvetés – lehet, hogy volt több is, az viszont e sorok írójának figyelmét kerülte el a választások előtti kommunikációs zajban – jellegzetesen emberi és szlovákiai. Azaz, akkor kezdjünk problémákat oldani, ha kirobban a botrány, amíg nincs botrány, fütyüljünk rá, és hagyjuk rosszul működni a rosszul működő struktúrákat, aztán, ha majd lesz balhé, akkor talán változik valami.

Tavaly áprilisban ugyan kísérlet történt a titkosszolgálatokról szóló törvény módosítására, de a partnerek nem tudtak egyezségre jutni, így új törvény a mai napig nincs. (Mint ahogy nincs új igazgatója a Nemzetbiztonsági Hivatalnak sem; a főügyészséget pedig még mindig kinevezett helyettes vezeti, holott van választott főügyész. Hát milyen ország ez?)

szólj hozzá

Címkék: titkosszolgálat nemzetbiztonsági hivatal sis iveta radicová szlovák informciós szolgálat ján figel katonai hírszerzés lubomír galko katonai elhárítás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr393538312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása