Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.10.26. 18:00

1255. Ezt se tudták elérni

Új fejlemények vannak a „fekete romalányokat” állítólag kedvelő volt smeres parlamenti képviselő, Ján Kvorka ügyében. Hoppá! Erik Tomáš Smer-sajtófőnök ma szólt, hogy nem kellene ezt a „volt smeres-diskurzust” erősíteni. Mivel ez egy erősen rendpárti és alkotmánytisztelő blog, az ártatlanság vélelmét továbbra is alapként tételezzük. Kvorkát még nem ítélték el. Mert a hasonszőrűek nem is hagyták, hogy megpróbálják. A jelenlegi, távozó kormány pedig csak a szavak szintjén tett valamit azért, hogy ez másképp legyen. Mert nem volt hozzá politikai akarat. Már megint ezen múlott.


A bírósági szakasz kapujába ért Ján Kvorka, a Smer volt parlamenti képviselőjének ügye. A Turócszentmártoni Járási Ügyészség ugyanis vádemelési javaslatot dolgozott ki, melyet beterjesztett a járásbírósághoz. Most a bíróságon a sor, hogy vádat emelnek-e a volt honatya ellen, aki – úgy mondják – intim kapcsolatba került egy 17 éves lánnyal, Zdenka Toráčovával, akinek a legénye, Ján Lacko ezt érthető módon rosszallta, és kárt tett az akkor még nem honatya – az eset ugyanis 2006 áprilisában, tehát a választások előtt történt – autójában.
Ezért Kvorka elhurcolta őt, és garázsában bántalmazta.

Korábban írtunk róla, hogy a Smer-SNS-HZDS koalíció 63:49 arányban nem tette lehetővé, hogy a rendőrség büntetőeljárást kezdeményezzen Kvorkával szemben.

2010-ben azonban fordult a kocka. Kvorka nem jutott be a parlamentbe. Nem sok szavazaton múlott, és ha a Smer alakít kormányt, akkor pótképviselőként bent van, de nem így lett. A Smernek 62 mandátum jutott. Kvorka a 67. helyen volt a pártlistán. Ha a Smer kicsivel jobban teljesített volna, bekerül a parlamentbe, és újabb négy évig nevet az igazságszolgáltatás szemébe.

Iveta Radičová még kijelölt miniszterelnökként a koalíciós szerződés aláírását követően elmondta, kormányának első intézkedései közé fog tartozni a mentelmi jog korlátozása. Ezt azonban csak alkotmányos többséggel lehet megtenni. Ennél egyszerűbb dolgok sem jöttek össze a távozó Radičová-kormánynak. Olyanok sem, amelyekhez elég lett volna, ha egymást közt megegyeznek. Csoda, hogy nem voltak ellenzéki szavazataik ehhez? Ez az ellenzéken is múlott.

Most, e válságos időkben úgy állunk, SaS-szel való egyezség értelmében Sulíkék támogatják a költségvetést, cserébe a többi kormánypárt megszavazza a képviselői mentelmi jog kihágásokat érintő részének eltörlését. (Korábban itt írtunk róla.  Jogos volt a kérdőjel.) Hiszem, ha látom. És ha ez meg is történik, a büntetőjogi még mindig marad. Kihívás az új kormánynak. Pedig 2010 júniusa előtt de el akarta mindenki törölni.

szólj hozzá

Címkék: képviselő mentelmi jog ügyészség smer szabálysértés vádemelés ján kvorka személyi szabadság korlátozása parlamenti képviselő képviselői mentelmi jog báncselekmény

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr83331882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása