Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.11.05. 16:51

Ilyen a Forbes

Nos, Forbes magazint hosszas utánajárás után sikerült szereznünk,  egy helyen az édesanyám korabeli újságárus néni visszakérdezett, hogy az valami szexlap? Hiába no, még új a piacon. Nekem a Király püspök utca kereszteződésében, a Cool bár melletti újságosnál sikerült szereznem egyet. Kicsengetem a három ojrót, cserébe a néni egy olyan újságot ad, amelynek homokszín a címlapja, és egy világos öltönyt viselő, általam ismeretlen, ősz fószer mosolyog rajta. Biztosan valami pénzember. A lapot még a bódé tövében gyorsan átfutom, van benne jó sok hirdetés, úgy látszik, a márkanév működött az egyébként szkeptikus hirdetők körében, pedig a hirdetési tarifák elég magasak a forbes.sk szerint, aztán pedig ügetek haza a zsákmánnyal.

A lap 108 oldalas, a Pravda egykori főszerkesztője, Juraj Porubský jegyzi. Kívüle még Juraj Kantorík van feltüntetve az impresszumban, szerkesztőként. A szerkesztőséget még hárman alkotják: Marta Ďurianová, Martina Jurinivá és Peter Matijek.  A két hölgy a The Slovak Spectatortól érkezett, Matijek pedig a Pravdától. A lapban van cikke Marián Szűcsnek és Juraj Felleginek is, mindketten a Pravdánál dolgoztak. Kantoríkot nem tudom, kicsoda.

Juraj Porubský nem túl izgalmas, A takarékoskodás művészete című vezércikke nyitja, a második hasábon átmegy a magazinoknál szokásos lapajánlóba. Steve Forbesé a következő kommentár az energiaválságról, majd egy Orange hirdetés következik.
A 8. lapon egy használati útmutató áll arról, hogyan olvassuk a magazint.
A komáromi gimiből a Szlovák Nemzeti Bankba került, jelenleg a miniszterelnök és a pénzügyminiszter tanácsadójaként dolgozó Ódor Lajos ajánl három tablettát.
A következő kommentár az amerikai Forbes magazin kiadójáé, Rick Karlgaardé, aki az amerikai optimizmusról értekezik.
Egy órahirdetés után pár rövidhír, köztük a magyar iszapkatasztrófa, majd Bazin város gazdálkodásáról jön egy háromoldalas cikk.
Peter Matijek a készülő tévé- és rádióreformot elemzi.
A Penta Dexia üzlete, a befolyásos nőkről, és a Societe Generalé-t megszívató fazonról közölt cikkek után a gazdaságban hozzám hasonlóan járatlanok megtudhatják, ki az ősz fazon a címlapon: Gabriel Eichler. Annyit még én is tudok, hogy annak idején ő vezette a HZDS által kifosztott VSŽ eladását a US Steelnek. Az interjú a képekkel együtt kilenc oldal.
A Cégek rovatban a Reticről, a Grouponról, az Asseco Groupról, és a General Motorsról olvashatunk.
A novemberi téma a válság utáni élet, 10 oldalon, a főszerk jegyzi. A hónap témáját a Pénz és befektetés rovat követi.Itt van két befektetési kommentár is, William Baldwin és Juraj Rusňák tollából.
Az Extra rovatban gazdag amerikaiakról olvashatunk, valamit Bernard Madoff egyik üzlettársáról. A divatmágnás Ralph Lauren az órákról beszél, majd egy divatösszeállításból megtudhatjuk, hogy a hazai divattervezőknek bizony nem megy olyan jól. A lapot a Business Class nevű rovat zárja, ahol útleírás, kultúra és autóteszt is van - gondoltam elsőre, de aztán láttam, hogy az autóteszt, az PR-cikk. (A lapban 5 oldalnyi PR-cikk is helyet kapott.) A 106. oldalon híres emberek nőkről szóló mondásaival zárul a kiadvány, ez olyan, mint ha a fb Phrases alkalmazása elszabadul volna, nem igazán értem, de biztosan a koncepció része.

Nyilván nem tartozom a célcsoportba, így első ránézésre érdekesnek tűnik. 12 ezer példányban adják ki, hát nem tudom, van-e kis hazánkban 12 ezer fontos gazdasági muki, aki ilyet olvas. Kíváncsi leszek, gyökeret tud-e verni a hazai lappiacon. Az erős anyacég egy ideig biztosan eltartja, mint Toldi a rudat, egy idő után pedig önellátásra kellene berendezkednie. És Szlovákiában a nyomtatott sajtóra nem a legjobb idők járnak.

szólj hozzá

Címkék: média sajtó forbes

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr372426128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása