Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.01.18. 23:00

Velencei fingfűrészelés

Ma és holnap a sajtó széles terjedelemben foglalkozott/fog foglakozni azzal, hogy a Velencei Bizottság - pontos nevén a Joggal a Demokráciáért Európai Bizottság, az ET alkotmányozási kérdésekben tevékenykedő tanácsadó szervezete - Szlovákiában vizsgálódik, nyelvtörvényügyben. A szlovmagy újságban címoldalon szerepel, a szlovmagy portálokon kiemelt helyen áll, s valószínű, hogy a szlovák lapok sem az utolsó oldalon fogják hozni. Pedig az egész nem egyéb, mint afféle uniós szarpofozás. A három alkotmányjogász - akiknek Bugár Béla szerint nagyon pontatlan infói voltak - idejön, hümmög valamit, majd hazamegy, s hónapok múlva - már a másik választásba hajlóan - ír egy jelentést. Ezt majd mindkét fél a saját győzelmeként értékeli, s úgy értelmezi, ahogy akarja, ahogy a Knut nevű fószer összes nyilatkozatával is történt eddig. És az élet megy tovább.
 

4 hozzászólás

Címkék: szlovákia nyelvtörvény nyelvi imperializmus nyelvi jogok államnyelvtörvény velencei bizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr431683615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cúth Csaba 2010.01.19. 21:28:28

Tisztelt Blogíró,

kénytelen vagyok kommentálni a bejegyzését, mivel súlyos kijelentéseket tesz és a véleménye olvasott hírportálokon is megjelenik.

Tegnap Petőcz Kálmánnal együtt volt szerencsém részt venni a civil kerekasztal színeiben a találkozón és személyes tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a jogászprofesszorok nem csupán hümmögtek, és hogy nagyon érdeklődőek voltak és fontos kérdéseket tettek fel. Ezekből érződött az, hogy utánaolvastak a problémának. Természetesen nem voltak tisztában a gyakorlattal, de hát azért jöttek, hogy találkozzanak az itteni érintettekkel és megtudják, mi a bajunk a nyelvtörvénnyel, az egész kisebbségi politikával, hogy működik ez a gyakorlatban.

Ha mindezt tudták volna, felesleges lett volna ideutazniuk...

Ami pedig Európa véleményét illeti...

Azt hiszem az egyértelmű, hogy Európát érdekli az eset, nem véletlen, hogy ennyi fórumon beszélnek a témáról.

A szlovák kormánynak igenis el lehet magyarázni, hogy mi az, amit nem tehet meg...

Nekünk, a szlovákiai magyar közösségnek pedig az a dolgunk, hogy mi is tájékoztassuk a nemzetközi szervezeteket.

A cikk címére pedig hadd ne reagáljak érdemben...

A hatásvadászat mellett minimum becsületsértés a jogászprofesszorok munkájára nézve, amit nem is értem, milyen alapon gondolt a bejegyzés írója...

fish8 2010.01.19. 21:28:29

Ámen. vagyis a f@szomba.

MélaBéla 2010.01.20. 10:49:35

Mindkét félnek igazat lehet adni.

Hírlapírónak a fingfűrészelés kifejezése sajnos találó, időnként. Én a "Knut nevű fószerrel" :D találkoztam, néhány kollégával közösen, és leírtuk a helyzetet, sok ténnyel és számmal alátámasztva. Ezek után a jelentésekből azért nem olvasható ki egyértelmű álláspont, amit még a szlovák kormány félre is fordít.

Csabának abban viszont igaza van, hogy minden ilyen alklamat meg kell ragadni, és venni a fáradságot, hogy az összes diplomáciai lehetőség ki legyen használva. Mivel békeszerető nép vagyunk, és nem robbantgatós, ezért ez maradt nekünk.

kurgan · http://hornazem.blog.hu/ 2010.01.20. 10:49:36

sajnos egyetértek a blog írójával, tökmindegy mi lesz a velencei bizottság véleménye, a szlovák fél ugyis a saját szájíze szerint magyarázza majd.
íme az én véleményem egy hasonló témában: hornazem.blog.hu/2010/01/19/fico_kormanyhoz_vezeto_ut_jobbikkal_kikovezve
süti beállítások módosítása