Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2009.12.30. 20:05

Takarékossági intézkedések a hadseregnél

A gazdasági válság egyik legnagyobb vesztese a hazai minisztériumok körében a védelmi tárca. Költségvetésüket az ideihez képet több mint ötödével, 21 százalékkal nyirbálták meg. A miniszter és a vezérkari főnök sír. Ha látnak egy újságírók, azonnal a vállára hajtják fejüket, és diszkréten a fülébe hüppögik: nem lesz itten fejlesztés.  Ehhez képest ma azt olvasom az ujszo.com-on,  hogy a díszlövéseket fognak leadni az önálló Szlovákia létrejöttének tiszteletére. Ez még rendben is lenne, oké, szar a helyzet, de húsz ágyúgolyóra még csak-csak jut.

Na de Pozsonyban a húsz díszlövést nagymihályi tüzérek fogják leadni, önjáró lövegekből. Aki nem tudná, így néz ki a legmenőbb hazai önjáró löveg, Zuzana.

Hogy vizuálisan érzékeljük a főváros és Nagymihály közti távolságot:


Nagyobb térképre váltás
Idejöhet a saját kerekén is, vagy hozhatják vonattal. Ünnepi alkalmakkor azonban nem egy ágyúval lőnek húszat, hanem hússzal egyet. Vagy max. tízzel kettőt, mert az ünnep méltósága stb.

Bízzunk benne, hogy csak arról van szó, hogy a nagymihályi tüzéreket szállítják ide, akik pozsonyi ágyúkkal fognak lőni, nem pedig az egész arzenált fogják az ország keleti végéből a nyugatiba rángatni. Mert az máris egy tüzérszakasz komplett havi fizetése.

 

szólj hozzá

Címkék: hadsereg védelmi minisztérium tüzérség

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr371633336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása