Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2008.10.14. 22:17

Már hétfőn négy halott

Egy korábbi posztban értekeztem arról, hogy a napi szinten jelenlevő halál – melynek fontosságát e blog szerzője a címbe emeléssel is hangsúlyozta, K. Gyula (1878-1933) budapesti lakos nyomán – kicsit érzéketlenné teszi az embert, azonban ez a tegnapi nap ilyen szempontból is (túl) erős volt. Egy 8 és egy 11 éves gyerek halt meg az utakon. Az alábbi híreket az Új Szóban találtam. Ez mind hétfői baleset, amelyet kedden adnak ki a rendőrségi szóvivők. Az alamuszibbak szerdán, így lehet, hogy a statisztika még nőni fog. Mindenképpen durva hétnek nézünk elébe, ha hétfőn négy halálos közlekedési balesettel indítunk. Szlovákia egész biztos, hogy nem fogja tudni teljesíteni a halálos közúti közlekedési balesetek csökkentésével kapcsolatban megfogalmazott EU-s vállalását. Íme négy mínuszos hír, mögötte négy tragédia.

11 éves kislány halt meg egy hétfő esti közlekedési balesetben Kassán. Az áldozat kiszaladt az úttestre, ahol egy Opel Astra 41 éves sofőrje elgázolta. A kislány a kórházban életét vesztette. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. (SITA)

Nyolcéves kisfiút gázoltak halálra Albáron (Dunaszerdahelyi járás) hétfő este. A gyermek az út jobb oldalán haladt társaival, amikor egy Seat 23 éves vezetője elsodorta. A többi gyerek a baleset után elszaladt. Az áldozat kórházba szállítás közben vesztette életét. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. (SITA)

Nem élte túl az érsekújvári járásbeli Nagysurány és Komjáti között a furgonnal való ütközést egy kerékpáros. A 47 éves férfit az ütközés az árokba lökte, a mögötte haladó felesége is súlyos sérüléseket szenvedett. A férfi kórházba szállítás közben meghalt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. (SITA)

Tragikus közlekedési baleset történt a varannói járásbeli Tapolybeszterce községben. Egy 87 éves nyugdíjast elütött az autóbusz. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. (SITA)


A hétfői baleseteknek lehet egy objektív oka, ez pedig a köd. És persze az, amiről már számtalanszor írtunk, hogy ma már minden fasz kaphat jogosítványt – vagy, írjuk szlovákiai magyar regionális köznyelvben, mert hála a Belgának, már Magyarországon is ismerik, noha nem mindenki tudja, hogy jogosítványt jelent, így jelen poszttal népművelést is végzünk: hajtásit. Valamint a sofőrök felkészületlensége, arroganciája. Ma – azt hittem, rosszul látok – szemtanúja voltam, hogy nem a prérin, hanem a belvárosban, a Földművelésügyi Minisztérium mögötti utcában egy kocsi állt üresen, vészvillogóval egy kanyarban. Az emberek dudáltak, szentségeltek, mutogattak, de a kocsihoz tartozó sofőr csaknem akart előkerülni. Így aztán dühösen továbbmentek, mivel csak a Daewo Ticók, és a Smartok tudtak mellette elmenni. De mivel a következő utca útkarbantartás és gázvezeték-javítás miatt le volt zárva, tovább kényszerültek a Safárik térre, ahonnan jóval problematikusabb kihajtani, nemcsak a délutáni csúcsban. Napalmot az ilyen sofőröknek. És ez csak egy példa.
 
Szóval ma ott tartunk, hogy nemhogy autóba ülni veszélyes, de lassan már az utcára kilépni is, mert elbasznak a járdán vagy az útpadkán.
szólj hozzá

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr831285317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása