Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.06.20. 20:03

A Gyurcsány-Fico találkozó utóélete

Szlovákiában nagyon hamar lecsengett a Fico-Gyurcsány találkozó. Csúnya volt az akkreditációs kártya, az alján kb. 1 cm-s fosbarna (!) – nem vicc – csíkba van beleírva, hogy PRESS. A különböző sajtóeseményeken kapott belépőket T.-nek szoktam ajándékozni, de ez a fosmustár mixel az alján olyan csúnya, hogy asszem, ezt nem fogom.

 

A liberális Sme című napilap címlapon közölt kommentárjában Marián Leško azt írja: "Gyurcsány konstruktív és őszinte párbeszédről beszélt. Ez a kijelentése lezárta azt a periódust, melyet ő maga nyitott meg, mikor tavaly októberben, a visegrádi négyek miniszterelnökeinek találkozója után elállt a kétoldalú találkozótól. Bármilyen kétségei is voltak akkor Fico kormányával szemben, a találkozó elutasítása nem a megfelelő módszer volt ezek tolmácsolására." A lap a címoldalon számol be tárgyalásról, tudósításában elsősorban annak konfliktusmentességére helyezte a hangsúlyt.

 

A baloldali Pravda nem ritkán magyarellenes nézeteiről ismert kommentátora, Dag Daniš Az ellenségem ellensége... címmel közli írását. "Szomorú, hogy egy ilyen langyos találkozót sikerként kell kommentálni – jegyzi meg, majd így folytatja – Fico nem válik meg Slota Szlovák Nemzeti Pártjától, és továbbra is elutasító a az MKP követeléseivel szemben (ami érthető is, hisz a szlovákiai magyar kisebbség átlagon felüli jogokat élvez). Gyurcsány pedig nem hajlandó a Smerre nehezedő nemzetközi nyomáson enyhíteni." A lap szerint a két ország kapcsolataiban meglévő feszültségért 1998 óta elsősorban Magyarország tehető felelőssé. Bős-Nagymaros, státusztörvény, kettős állampolgárság, sorolja az okokat Dag Daniš, aki szerint az igazi veszélyt a Slotánál is nacionalistább Orbán Viktor és a Fidesz jelenti.

 

Ami furcsa, hogy egyetlen politikus se szólt hozzá. Se a kormányoldalról, se az ellenzékből, de még az MKP-ból se. Már úgy értem, alanyi jogon. Ha az ember megkérdezte őket, akkor természetesen mondtak valamit, ami aztán vagy közölhető volt, vagy nem.

 

Hiába. A parlament tegnap megkezdte a munkatörvénykönyv vitáját. Ülésezett a Koalíciós Tanács, üléseztek az ellenzéki vezetők, még a nyári szünet előtt le akarják pödörni a munkatörvénykönyvet, legalább első olvasatban. Lesz hozzá sok okos megjegyzés, de tegnap ezek megegyeztek abban, hogy csak egymásét fogják támogatni, így ellenzéki javaslatnak nincs nagyon esélye, kényelmes kormánytöbbség van, ugyebár. Majd meglátjuk, mi lesz belőle. A munkáltatói oldal mindenesetre élesen bírálja.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr491285146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása