Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.05.04. 19:27

Beperlik a bírók az államot

Beperlik a bírók a parlamentet. Röhej. Arról van szó, hogy a nem speciális bírók sértve érzik magukat, hogy a speciális bíróknak több a fizetésük, és egyéb előnyeik is vannak. Azért perlik a törvényhozást, mert ők fogadták el a Speciális Bíróságról szóló törvényt. Az ügy mögött természetesen nem Harabin miniszter áll. Már hogy is állhatna…

Namost a helyzet az, hogy ha a bírók beperlik a parlamentet, akkor az ügyüket – na kik? – bírók fogják tárgyalni, nem speciálisak, egyszerűek, akik szintén lehetnek sértődöttek a bérkülönbség miatt. A Speciális Bíróság a legsúlyosabb ügyeket, és a fegyveres testületek korrupciós ügyeit tárgyalja, ahol fennállna a veszélye, hogy a helyi erők között összefonódás van. Szülővárosom egyik volt ügyésze is közel áll az egyik – nem makulátlan – őrző-védő szolgálathoz. Ennek az a fő profilja, hogy ha riasztást kapnak, hogy valahol lopás volt, akkor gyorsan kiszállnak, és még a rendőrség kiérkezése előtt elvisznek mindent, ami megmaradt és mozdítható, a yardok meg az egészet ráverik az eredeti betörőre. Sejthetjük, hogy ha valamelyik kopasz rajtavesztene, az ilyen ügyész hogy járna el vele szemben. A bírók se különbek. A dunaszerdahelyi Fontánában lelőttek egyike (másika) is együtt vadászgatott egy bíróval, aki területileg illetékes volt. Egy nagyszombati büntetőbíróról van szó. Persze, maffiózóval vadászni nem bűn, nincs az a törvénykönyv, melyben ilyen passzusra lelhetnénk. Megint csak nem akarom leírni néhány korrupt rohadék miatt az egész bírói testületet, mint ahogy a hálapénzszedő hiénák miatt se mondhatjuk, hogy genya minden orvos, mert a barátnőm allergológusa például kifejezetten kedves. De tény, hogy különböző okok miatt Speciális Bíróságra szükség van. Harabin persze minden követ megmozgat, hogy betartson nekik. Például kicsinálta Králik főbírót. Noha mindkétszer megnyerte a pályázatot, mégsem nevezte ki a testület elnökévé. A besztercebányai részlegüket pedig kirúgatta a kerületi bíróság épületéből az ottani haverjával, aki most ezt a beperelős hacacárét elkezdte. Azt hiszem, Harabin miniszter világpolitikai szinten is raritás, olyan igazságügyi miniszter ugyanis, aki az igazságügy ellen küzd.

 

Ha a bírók perelnek, bírók fognak ítélkezni az ügyükben. Bíró bírónak nem vájja ki, ugye? A Sme című pozsonyi liberális napilap szerint háromszáz bíró akar perelni – vagy legalábbis a Ján Bobor nevű, a kezdeményezést elindító „bíró” ezt szeretné.

 

Ha most a speciálisoktól elvonatkoztatunk, a társadalom és a költségvetés (!) egészére nézve ennek lehet egy nagyon káros vetülete is. Ha a kétfajta bíró közti különbséget nem úgy fogják eltüntetni, hogy a speciálisokét elveszik, hanem hogy a járási szar tyúkperekben ítélkezőkét is a speciálisokéra emelik, akkor az százmilliós kiadásokat fog jelenteni. A mi adóinkból. Miközben a szlovákiai bíróságok szart se érnek. Több nemzetközi szervezet bírál bennünket a jogérvényesítés hosszúsága vagy éppen lehetetlensége miatt. A gazdasági perek, részben a joghézagok, részben a bíróságok totojázó hozzáállása miatt eleve reménytelenek. Ha valakinek valakivel gazdasági szinten baja van, és nagy összegről van szó, jobban jár, ha a pénz egy részét egy autónyi kopasz gyereknek adja, hogy intézzek el azok az ügyet, mert akkor legalább lát valamit belőle. Mert ha bírósághoz fordul, az minimum 2 év. De az ombudsman irodájában megfordult már olyan szülő is, akinek a gyerekelhelyezési pere addig húzódott, hogy a gyerek időközben felnőtt. Vagy nem egy bűnöző szabadult amiatt, hogy letelt a vizsgálati fogság maximális ideje, öt év. Pl. Vologyimir Jegorov ukrán keresztapa is. Volt olyan év, hogy egész évben semmi nem történt az ügyében. Hogy lehet ez? Itt is egy alapos söprésre lenne szükség, de nagyon. Erre Harabin miniszter épp annyira alkalmatlan, mint Valentovic kolléga az egészségügy rendbetételére.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr591285118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása