Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.11.08. 11:49

Az autópálya kövei

 

Talán drága szüleim racionális nevelésének köszönhetően, mindig bizonyos távolságtartással szemléltem az ezoterikusnak kikiáltott dolgokat, legyen szó ilyennek minősített zenéről, könyvről, önjelölt vajákosok gyógyítónak mondott, jobb esetben nem ártalmas füveiről, vagy éppen a csakratisztításról. Nem azt mondom, hogy az ilyesmivel foglalkozók népes táborát csupa elborult elméjű alkotja, ugyanolyan bizalmatlansággal vegyes, tiszteletteljes távolságtartással tekintek rájuk, mint a sporthorgászokra vagy a bélyeggyűjtőkre: játszadozzanak nyugodtan, csak engem hagyjanak békén a hobbijukkal.

 

Ilyen „előélettel” bizony meglepett, mikor arról olvastam, hogy egy osztrák vajákos csodatévő köveivel csökkentette a balesetek számát egy különösen veszélyesnek mondott vorarlbergi gyorsforgalmiút-szakaszon. Az S16-os út Ausztria e legnyugatibb csücskében kanyargó szakaszán gyakoriak voltak a balesetek. Ám – megérdemli, hogy ideírjuk a nevét, akkor is, ha valóban csökkentette a balesetek számát, akkor is, ha csak nagystílű szélhámos, mert akkor meg nagyon jó a szakmában – Gerhard Pirchl 2004-ben az út mentén elásott néhány, általa csodatévőnek mondott követ. S – láss csodát! – a balesetek száma fokozatosan csökkeni kezdett, míg 2002-ben öten vesztették ott életüket, 2004-ben már csak egy halálos baleset történt, s az elmúlt két évben pedig egy sem. 

 

Kétségkívül meggyőző baleseti mutatók. Herr Pirchl mindezen felbuzdulva felajánlotta együttműködését az autópálya-társaságnak. Saját készítésű, a káros földsugárzásokat, és egyéb negatív energiákat elnyelő köveket szállító, speciálisan átalakított terepjárójával csupán benzinköltségért, és az előre nem tervezhető költségek fedezésének fejében járná az osztrák sztrádákat. 

 

A nyugat-ausztriai tartomány sztrádaépítésekért felelő vezetőjét Gerhard Schnitzernek hívják. Neki most nem szeretnék a bőrében lenni. A diplomata Schnitzer azt mondta, elképzelhetőnek tartja az együttműködést, de ehhez be kellene bizonyítani, hogy a kövek valóban csodatevő erejűek. A tárgyalásokhoz sok sikert kívánok mindkét félnek, de én azért feltetettem a téli gumit is. Sose lehet tudni...

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr501284951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása