Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.08.16. 12:12

pénzhamisító füleki gyerek

A számítógépes játékokról 

 

Sok szülő számára állandó gondot jelent: mivel tölti csemetéje a nyári szünidőt – melyből már egyre kevesebb van hátra, a nebulók nem kis bánatára.

 

Vannak, akik most „szigetelnek” /az írás akkor készült, amikor még volt Sziget/, vagy éppen az alacsonyabb költségvetéssel megúszható hazai fesztiválokat látogatják, melyekből szerencsére nincs hiány. Többen táboroznak, sátorban vagy faházban. Már ebből a szórakozási/kikapcsolódási formából is akkora a kínálat, hogy eltart egy tematikus oldalt. Vannak, akik kérlelhetetlenül nagymamáznak, ha akarnak, ha nem, mert „ott legalább jó helyen vannak”, és a gyermekmegőrzés e formájának fajlagos költségei is alacsonyak. Olyan gyerekből egyre kevesebb van, aki könyvvel a kezében tölti a nyarat, pedig ez sem lenne hátrányos számukra.

 

Elszaporodtak viszont azok a gyerekek – zömmel fiúk –, akik szeptemberben hófehéren mennek vissza az iskolába, ugyanis nem éri őket nap – a monitor előtt. A szülők akár örülhetnének is annak, ha porontyuk sokat gépezik, mert ha már fiatalon magáévá teszi a masina minden csínját-bínját, huszonéves korára akár egy új Bill Gates is válhat belőle, hiszen a Szilícium-völgy gurui is garázscégekből jöttek. Ám nem árt, ha a kedves szülők olykor egy-egy pillantást vetnek a monitorra – persze, ha még átlátják, mi történik ott –, mivel foglalatoskodik éppen csemetéjük.

 

A tavalyi nyári szünetben Roland, egy nógrádi kisváros lakója vélhetően nem tudta magát lefoglalni. Unalmában elhatározta, kipróbálja mit tud a masina. Egy grafikus program segítségével ötveneseket és egy kétszáz koronást állított elő. A fals bankókkal elküldte a boltba kiskorú unokaöccseit, hátha nekik sikerül elsütni. Ám az elárusítónőnek feltűnt dolog, a többit innentől tán már felesleges is lenne leírni, a rendőrség eljárást indított, Rolandot elítélték, fellebbezett, de a kerületi bíróság helybenhagyta a verdiktet, mondván: a világon mindenütt kőkemény küzdelem folyik a hamisítók ellen. Így a legénykének – fiatal korára és büntetlen előéletére való tekintettel „csak” – másfél évre a rácsok mögé kell vonulnia. Nagy szerencséje lesz, ha megússza a beavatást pár veréssel, és nem csinálnak köcsögöt belőle. Jobb lett volna valami jó kis stratégiai játékot játszani a PC-n. (Vagy olvasni.)

 

 Kedves Szülők, én az önök helyében azonnal megindulnék a gyerekszoba felé, és...

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr851284902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása