Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.04.03. 16:37

Vasárnapi idill

Fiatal anyukák, szólóban, mélykocsival. Fiatal anyukák, szólóban, sportkocsival. Fiatal anyukák, egymással, mélykocsival vagy sportkocsival. Fiatal anyukák, apukával, mélykocsival vagy sportkocsival. Mérsékelten fiatal anyukák, nagyobb gyerek(ek)kel, apukával. Már nem fiatal anyukák – mondjuk így: nagymamák –, különböző korú unokákkal, nagypapával vagy anélkül.

 

Fiatal párok. Fiatal párok kutyával. Fiatal párok, kerékpáron, kutyával vagy kutya nélkül. Idősebb párok, kutyával. Idősebb párok kutya nélkül, de kerékpáron.

 

Visongó csitrik, görkorcsolyán, MP3-lejátszóval. Baseballsapkás legénykék, (ár)vízbeszabott nadrágban, gördeszkán. A tegnap este belőtt rossz pervitintől vacogva tisztuló suhancok. Kezét hátul az övébe dugó, arcát a nap felé fordító rendőrjárőr. Továbbá a fentebb nem említett, további embertípusok végeláthatatlan tömege, egyedül vagy csoportosan, gyalog vagy kerekeken. Mindenki kint van a töltésen, vagy a hídon.

 

A kispályások telefonnal, a nagy átlag átlagos, digitális fényképezőgéppel, néhány komoly arc távcsöves puskányi objektívvel felszerelt géppel fényképezi a várost körülzáró vizet. Ha most látná Johann Strauss, legfeljebb betépve mondaná róla, hogy kék. Nem kék, moslékszínű. Egy, aki mindent visz. A Duna, ahogy csak ritkán látjuk.

 

A határ túlsó oldalán, a vasútállomás előtt már átázott a gát, katonák és mávosok mentik, ami menthető, miközben a gát koronáján ott is boldogan, borzongva korzóznak a hétvégi nagygyűlésekről mit sem sejtő emberek, a fentebb vázolt összetételben.

 

Harmadfokú árvízkészültség. Ritkaság az ilyesmi, meg kell nézni, ki tudja, mikor lesz megint ilyen. Vidám, közös családi program a hétvégi nagytakarítás után. Elvégre itt a tavasz.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr111284832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása