Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2004.05.20. 16:22

Ján Slota szerint az MKP képviselői kapcsolatban állnak a magyar hírszerzéssel

Pozsony. A Magyar Koalíció Pártjának képviselői kapcsolatban állnak a magyar hírszerzéssel – állítja a nemzetiek egy részének vezetője, Ján Slota. A zsolnai polgármester nem nevezte meg, kire gondolt, de egyértelművé tette: azokról a képviselőkről van szó, akik a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság tagjai. Tehát Köteles Lászlót és Farkas Ivánt gyanúsította meg. Slota nem kívánta pontosítani, honnan szerezte az értesülést, mivel félti informátorait. „Ha megmondanám, honnan tudom, a szemtanúk elveszthetnék állásukat, mert ebben az országban kémet leleplezni már-már bűncselekménynek számít“ – mondta a pártvezér. Slota felszólította a Szlovák Információs Szolgálatot (SIS), nevezze meg, melyik magyar képviselőt látták a pozsonyi Védcölöp utcában sétálni egy magyar hírszerzővel. Az állítólagos magyar kém Slota szerint Prágában tevékenykedett, majd hat-hét évvel ezelőtt székhelyét Pozsonyba tette át. A nemzetiek állítják, a szlovák titkosszolgálat tud erről, de a koalíció egysége miatt nem akar foglalkozni a témával.

Köteles László, a SIS-t felügyelő parlamenti bizottság alelnöke határozottan elutasította a nemzetiek vádaskodását. „Ha rám utalt, akkor hazudott“ – szögezte le. Köteles úgy gondolja, Slota népszerűségét szeretné növelni, ezért fordult a magyarok ellen. Bizonyítékok nélkül bejelenteni valamit a nemzeti párti propaganda tipikus eleme, mely az európai parlamenti választások előtt jól jöhet Slotának, tette hozzá. Farkas Iván képviselő, a bizottság másik magyar tagja egyenesen badarságnak nevezte a nemzeti vezető kijelentését. Farkas jogi lépéseket is fontolgat. „Pozíciómból kifolyólag tudnék róla, ha az MKP tagjai közül bárki kapcsolatban állna egy másik ország titkosszolgálatával“ – jelentette ki. A magyar Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatok név nélkül nyilatkozó illetékese lapunk érdeklődésére azt mondta: „Soha nem kommentáljuk a hasonló híreszteléseket. Az alaptalan vádaskodásokkal szemben az igazság az, hogy a két ország nemzetbiztonsági szervei együttműködnek a terrorizmus elleni harcban.” Vladimír Šimko, a SIS szóvivője szintén nem kívánta kommentálni Slota kijelentéseit.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr61284663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása