Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2004.04.29. 16:56

Tizenkétszer olcsóbb a családon belüli erőszak megelőzése, mint az utókezelés

Vasárnap szentelik Orosch Jánost

Nagyszombat. A vasárnap 15 órakor a nagyszombati Keresztelő Szent János székesegyházban szentelik fel a Pozsony – Nagyszombati Érsekség két új segédpüspökét, Stanislav Zvolenskýt és Orosch Jánost, értesültünk a püspöki kar sajtóirodájától.

 

A vámosok eddig is végeztek úgynevezett mélységi ellenőrzéseket a határátkelőkön kívül is. Az uniós csatlakozás után főként az ukrán határ mentén lesz fokozottabb az ellenőrzés, de mobil egységek az egész ország végeznek majd szúrópróbaszerű vizsgálatokat. Ezek az egységek speciális technikával lesznek felszerelve, mely alkalmas a titkos rekeszek felfedezésére, és helyszíni mintavételre is, mondta lapunknak Silvia Balázsiková, a vámigazgatóság szóvivője.

 

Bugár is képviselhetné az SNS-t

Pozsony. Ján Slota szerint a Belügyminisztérium Közigazgatási Főosztályán olyan állapotok uralkodnak, hogy ha Bugár Béla a homlokára ragasztana egy SNS-feliratot, akár őt is bejegyeznék a Szlovák Nemzeti Párt képviselőjeként. Slotáék az Alkotmánybírósághoz fordulnak az európai parlamenti választások kapcsán, a nemzetiek Súlovský-féle csoportjának bejegyzése miatt, de akár Nemzetközi Emberi Jogi Bíróságig is készek elmenni. Nem a magunk, hanem a legrégebbi szlovák párt, a Szlovák Nemzeti Párt védelmében, mondta Anna Malíková. Slota szerint a hazai belpolitika egyik központi problémája, hogy a kormánykoalícióban magyar szellem uralkodik, és a szlovák nemzetet érintő kérdésekről magyarok döntenek.

 

Pozsony. Tizenkétszer olcsóbb a családon belüli erőszak megelőzése, mint az utókezelés, ennek ellenére Szlovákiában nincsenek erre a célra elkülönített anyagi források, minden erre fordítható pénzt az utógondozás emészt fel. Ezt Anna Klimáčková, a Gyermekvédelmi Központ igazgatótanácsának tagja mondta a parlament családon belüli erőszakkal és a gyermekek jogainak védelmével foglalkozó kibővített bizottságának ülése után. A bizottság létrejöttéről februárban döntött a parlament, elnöke Zuzana Martináková, a Szabad Fórum vezetője lett. Martináková elmondta, Szlovákiában a gyermekvédelem terén óriási káosz uralkodik, mivel – egységes gyermek- és családvédelmi törvény híján – gyermekvédelmi ügyekben több szervezet is jogosult eljárni, s ezek között nem mindig megfelelő a kommunikáció. Ezért ki szeretnének dolgozni egy módszertani segédletet a rendőrök és önkormányzati alkalmazottak, szociális munkások számára, hogyan kell eljárni gyermekvédelmi ügyekben. A bizottság mai, első ülésén a büntethetőség alsó korhatárának csökkentéséről tárgyalt. „Nem szorítkozhatunk kizárólag a büntetésre, fiatalkorúak börtönébe küldve az elkövetőket, ahonnan bűnözőként fognak kijönni. Más eszközökkel is küzdenünk kell a fiatalkorúak bűnözése ellen” – mondta Martináková.

 

Pozsony. A vámosok számára az év 18. hete nem bizonyult eseménytelennek. Illegális bevándorlókat fogtak, felszámoltak egy kábítószer előállítására szakosodott laboratóriumot, és lelepleztek két korrupciós esetet is. Szerdán a poprádi vámosok egy ellenőrzés során megállítottak egy námesztói rendszámú Fiat Ducatót, melyben huszonöt férfit és öt nőt találtak, javarészt indiai és kínai állampolgárokat, egy részük állampolgárságának megállapítása pedig még folyamatban van. Jelenleg a gálszécsi menekülttáborban vannak. A jármű vezetője, a 30 éves, már ötször büntetett Miroslav S. nem tanúsított ellenállást. A vámosok információi szerint Kelet-Szlovákiában az embercsempész bandák nagyon szervezettek, hierarchikus rendszerükbe nehéz behatolni. Egy szlovákiai tranzitért a körülményektől függően 100-200 dollárt kérnek.

Kedden a vámnyomozók a rendőrség kábítószer-ellenes ügyosztályának tagjaival együtt csaptak le egy brockói droglaboratórium üzemeltetőire, Roman R.-re (34), és a cseh állampolgárságú Jozef S.-re (32). A két férfi éppen „lefőzött” egy adag pervitint. A nyomozók lefoglalták a teljes laboratóriumi berendezést, 4795 mg pervitint, 11,2 gramm kendert, mintegy 100 ezer koronát és egy pisztolyt. A két „vegyész” heti három-négy alkalommal állított elő drogot, így havonta egymillió korona körüli bevételhez jutottak.

A vámigazgatóság belső elhárítása lefülelt két korrupt vámost is. A járfalui határátkelőn szolgálatot teljesítő Martin Š. 30 eurót kért egy férfitól, hogy szemet hunyjon az Ausztriában vásárolt autógumik felett. A brockói határátkelőn Jozef H. azért kért 350 eurót egy magyar kamionostól, hogy eltekintsen a megrongált plombától. Ám M. Z.-nek ezt sikerült letornásznia mindössze 20 euróra, és még fel is jelentette a korrupt fináncot.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr761284629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása