Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.01.27. 19:41

1562. Gondolatok egy bokalövés kapcsán

Valamikor nagyon régen, még 2009-ben írtam, nem mindegy, hogy akit megvernek, az cipőfelsőrész-készítő-e, vagy az adóhivatal magas beosztású képviselője. A hírekben viszont ez az információ gyakran elsikkad. Még jó, hogy a Nový čas lehozta, hogy a Szelényben lábon lőtt férfi amúgy járási ügyész, mert különben a rendőrség képes lett volna úgy kiadni a hírt, hogy 55 éves Gabriel G.-t lőtték bokán, nem említve azt azt apróságot, hogy az érintett egyébként Gabriel Geško. (Mindenki tudja, miről van szó, remélem, de aki nem, az  gyorsan olvasson utána.

jarasiugyeszsegkurtos.jpegHol marad a magyar felirat? Ja, ez most nem egy olyan poszt.

Az eset rámutat, mennyire nem tudunk semmit a Nagykürtösi járásról, és annak szervezett bűnözői viszonyairól. Ha a Neodunaszerdahelyként jellemezhető Szered–Galánta–Vágsellye bűnháromszögben valamelyik legény akár csak hangosabbat fingik egy bárban, pozsonyi stábok tucatjai szállják meg a háromszöget, és arról tudósítanak, hogy a Kováč-gyilkosság után újraosztják a területeket.

Ugyanez igaz Kassán is, amely (illetve a Kassa-vidéki járásban, ahol szintén kiugróan magas az erőszakos és a vagyon elleni bűncselekmények száma) sajtószempontból jól el van eresztve, minden jelentősebb sajtóorgánumnak van ott tudósítója, és ott a nagyon erős Korzár. Tkp. a keleti újságírás némi túlzással úgy fest, hogy a Korzár adja a témákat, a többiek pedig igyekeznek nem lemaradni.

De melyik sajtóorgánumnak van Nagykürtösi tudósítója? Például a Pátria rádiónak van ipolynéki munkatársa, de ő a legritkább esetben számol be a helyi szervezett bűnözés mérkőzéseinek állásáról, megértjük, azért a pénzért én se töretném be a szélvédőmet (rosszabb esetben az arcomat), ez egy általános probléma, melynek taglalása messzire vezetne. Ha Galántán vagy Vágsellyén lőttek volna bokán egy ügyészt, akkor Vlado Donner valszeg helyi kiszállás nélkül, a levegőbe beleszagolva megírja róla a tudit, és az valszeg úgy is lett volna. De Nagykürtösön senki sincs képben. Ha van is valakinek tudósítója, az is Besztercebányán, ami 78 km, esetleg Losoncon. Ahogy figyelem a szlovák esti híradókat, Kürtös valahogy nincs felülreprezentálva benne, pedig olyan esetek biztosan történnek, mint mondjuk Losoncon. Csak míg ott van ember, addig…

Így míg egy szerdahelyi, szeredi vagy galántai hír esetében akár a nem ott élőknek is jelentékeny része tudná, ki lehet az az Ivan V., aki kirabolt egy trezort, és üldözés közben a kommandósok lelőtték egy társát (erős sztori), vagy az Alojz Z., akinek elsült a fegyver az ügyész bokájára, addig is most csak lesünk, hogy mi van. 

szólj hozzá

Címkék: sajtó zsarolás szervezett bűnözés testi sértés ügyész tudósító Nagykürtösi járás Gabriel Gesko

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr545785490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása