Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.12.21. 23:35

1543. A csomagmata

A csomagkiadó automata jó dolog. A szerző nem tanyán él, sőt, élete nagy részét nagyvárosokban töltötte, de a csomagkiadó automatával most került először kapcsolatba, a karácsonyi vásárlás kapcsán.

A szerző bölcsész bársonyzakója alatt műszaki szív is dobog, nagy rajongói vagyunk a nehézgépeknek, a DeWALT és a Ploberger márkáknak, a Werkzeugkatalognak, és nézzük az összes bányászos és házmozgatós dokurealityt a dokucsatornákról. És persze szeretjük az automatákat. Régebben gyermeki örömmel csodálkoztunk rá a fővárosi könyvomatra, igaz, elsirató posztot nem írtunk, pedig nem volt hosszú életű.

balikomat_1.jpg

És akkor itt a csomagmata. Mindenkire rendelt már e-shopból cuccot. Ezt vagy futár hozza ki, vagy postai utánvéttel juthatsz hozzá. A futárra várni kell, a posta -tól -ig van nyitva. Ha nem vagy ott, elmegy a futár, telefonálgatni kell, felár van stb. Erre reagált egy cég, amely új szolgáltatást vezetett be. Van ez a képen látható cucc.

Megrendeled az e-shopban a terméket, majd a kiszállítási lehetőségeknél azt adod be, hogy a lakhelyed szerinti legközelebbi csomagmatába vigyék. Ilyenből egyelőre 50 van az országban.  SMS-ben kapsz egy kódot, amikor azt megkapod, onnantól számítva 72 órád van, hogy kivedd a cuccot.

Odamész, beütöd a telefonszámod, 0 nélkül, beütöd a kódot. Utána bedugod a bankkártyád, és ugyanúgy, mint egy terminálos fizetésnél, jóváhagyod az összeget. Tarararáááá! Felcsapódik az ajtó, kiveheted a cuccot! Ne felejtsd ott a kiadónyílásban a bizonylatot, csukd be az ajtót, és ennyi volt. Hát nem zseniális? Nincs futárra várás, odamész, amikor akarsz, ha gondolod, hajnal fél háromkor is, kiveszed a cuccod, és hazaviszed.

Amit hátrányául róhatunk fel, az a biztonsági rés. A cég honlapja ugyan megemlíti, hogy az automatát három kamera figyeli, hogy az én termékem biztonságban legyen. Ez viszont bullshit, mivel a termék onnantól az enyém, hogy átveszem, addig a futárcég felelőssége, tehát, ha ellopják, engem nem ért kár, legfeljebb megrendelem újra (persze, karácsonykor ez nem biztos, hogy belefér). Tehát a vasdoboz biztonsága miatt nekünk, júzereknek nem kell aggódni.

A sajátunké azonban kicsit nagyobb nyomatékkal esik latba. Pénzzel, kártyával dolgozunk, ismeretlen berendezés, el kell olvasni az utasításokat, stb., ez alatt zsebesek áldozataivá válhatunk a nagy koncentrációban. És ami még ennél is komolyabb gond: nem tudod, melyik ajtó fog felpattanni. Ahogy látszik a képen, ezen a jószágon azért van pár ajtó. Tehát, előfordulhat, hogy mire detektálod, melyik a te ajtód, az erre specializálódott tolvaj kikapja, és elszalad vele. Persze, a csomagmata még nincs benne a köztudatban, így bűnözői körök sem tudtak rá specializálódni, tippeket meg nem akarok adni nekik. Erre megoldás lehet, ha ketten mentek.

Azt hiszem, ez az eszköz újabb lépés a világbéke felé:)

szólj hozzá

Címkék: csomag automata futárcég csomagkiadó automata

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr375704077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása