Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.09.05. 15:00

1514. Harcosok klubja

Alojz Hlina néptribunusból lett független honatya tegnap a parlamenti ülésteremben esett neki Anton Martvoň smeres képviselőnek. S bár ütésváltás a szó kocsmai értelmében nem történt, Martvoň végül mégis leesett a székéről. Ami történt, faluhelyen legfeljebb egy verekedés nyitánya lehet, a parlamentbe viszont ennyi sem kellene, az ilyen attakok a parlament, mint intézmény, maradék tekintélyét is veszélyeztetik.

hlinamartvon.png

Alojz Hlina az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek farvizén került be a törvényhozásba a 2012-es előrehozott választások során. Ezt megelőzően, a 2010-es választásokkor, amikor a demokratikus erőknek, ugyan csak rövid időre, de sikerült leváltani a nemzeti és szocialista pártokat, a parlamentbe a profi és/vagy megélhetési politikusok közé a Híd és a Szabadság és Szolidaritás listáján sok új, nem a hivatásszerűen űzött politikában szocializálódott jelölt is bekerült. Így sokkolhatta a diplomáciai testületet a slusszkulcsát az asztalra dobó, nyakkendő nélkül díszebédre érkező Richard Sulík; Igor Matovič pedig cirkuszi porondot csinált az ülésteremből.

Aztán a 2012-es választások a vállaltan nem a hagyományos pártműködési struktúra kialakítására törekvő Egyszerű Emberek nem „hagyományos“, az alapszervezetekben a regionális pártmunkában már tapasztalatokat szerzett személyi bázisára épülő, hanem – a szó valamennyire azért jó értelemben vett – egyházi és harmadik szektoros celebekből összeállított listája további politikai zöldfülűek előtt nyitotta meg a Dubček téri épület kapuját. Ezek az emberek láthatóan másként kommunikálnak a közösségi médiában, verbális, és, mint láthattuk, nem verbális síkon egyaránt. Bár egy-egy pofon hátterét nem kell csak a politikai tapasztalatlanságban keresnünk, Igor Matovičnak a politikai élet minden bugyrában járatos, veteránnak nevezhető Anna Belousovovát is sikerült ütésig provokálnia az előző parlamenti ciklusban.

Ami ebben az egész ügyben elszomorító – azon túl, hogy ezek az emberek a parlamentben lehetnek –, hogy saját törzsszavazóik körében az ilyen bárdolatlan viselkedés pozitív támogatásra lelhet, illetve voksokat hozhat, hiszen sokak szemében ezzel csak azt bizonyítják, hogy ők is a nép egyszerű gyermekei. Olyanok, mint a szavazók.

1 hozzászólás

Címkék: parlament dulakodás Smer Anton Martvon Alojz Hlina

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr485495967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása