Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.05.11. 19:15

1353. Ahol mindenki író

Nemrégiben feliratkoztam a Twitteren az about.me csatornájára. Az about.me tulajdonképpen egy weben elhelyezett névjegy. (A közösségimédia-használat terén a Facebookon túl nem látó szlovmagyság körében nem hiszem, hogy valaha is túl nagy népszerűségre fog szert tenni, de van ilyen is.)

A bemutatkozó vidi szerint az hívta életre, hogy online identitásunk disszeminált. És akkor jön az okok alkalmazás, és mindent (egy)helyre tesz. 
 
Pár hete követem az oldalt a Twitteren. Naponta kiposztolnak pár érdekes névjegyet. (Magyart még nem láttam köztük.)
Ezeken leggyakrabban egyedi tervezésű háttér és profi fénykép kíséretében az emberek írnak pár meleg szót magukról, pl. egy mai: Sailor. Dad. Photographer. vagy Worked in fair trade and organic cotton textiles in Senegal for 3 years vagy 24 years old / bolognese doc / geek / open source lover / geolocal enthusiast / reggae music addict /  I believe in the Web and in knowledge sharing. 
 
Ami feltűnt, hogy névjegyükön milyen sokan határozzák meg magukat íróként. Miután szinte napi egy íróval találkoztunk a csiripmadár jóvoltából, és mivel a látszat ellenére sem veszítettük el érdeklődésünket a kortárs irodalom iránt, legfeljebb nem írunk róla, gondoltuk, megnézzük, mit írnak ezek az ifjú titánok. Az első út az amazon.com-ra vezetett, eredménytelenül. Amerika OSZK-jával, a Kongresszusi Könyvtárral sem jártam jobban. Akkor jöjjön a gugli, mely az érintettek nevére blogokat dobott ki.
Szal Amerikában már egy blog is elég ahhoz, hogy valaki író legyen. Nálunk ezt azért még szigorúbban veszik.
szólj hozzá

Címkék: író közösségi oldal névjegy social media about.me

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr574501499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása