Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.03.09. 16:01

1316. Politikusok a blogtérben III.

A Magyar Koalíció Pártja volt elnöke, Csáky Pál nem sokkal Bugár Béla után fogott blogírásba, ahogy ezt akkor meg is írtuk.  Blogja azóta is szépen fejlődik, ám már nem ő párt elnöke, a Buzerának is feltűnt, hogy az aktívan kampányoló politikus a lista tizedik helyén áll, ugorjunk hát a pártelnök blogjára.

Ha nem érted, miről van itt szó, vagy Most-Híd szimpatizáns vagy, feltétlenül olvasd el az I. és II. részt is.

 

 

 

Hogy erről miért fogunk röviden írni, válaszolja meg nekünk maga Berényi József, az idézet a fentebb már említett Veres István cikkében találtatik: „Ha úgy érzem, hogy írásban kell reagálnom valamire, akkor megteszem. De nem éreztem úgy, hogy éppen a választások előtt kellene elkezdenem blogolni” – mondta lapunk kérdésére Berényi. Hozzátette, amikor Štefan Hríb, a .týždeň hetilap főszerkesztője azt írta, milyen nagy dolog lenne, ha a szlovákiai magyarok nem kérnék a magyar állampolgárságot, akkor érezte úgy, hogy erre válaszolnia kell, és egy újságcikkben meg is tette. Berényi József a Bumm Politikai Aréna blogketrecébe belinkelt berenyijozsef.blog.hu-n összesen 2, azaz két bejegyzést írt. A bloggal Berényi olyannyira nem foglalatoskodott, hogy még FB-belinkelések sem jók rajta, így a közösségi média integrációját, podcasteket és videobejegyzéseket  számon kérni botorság lenne. Pedig blogolni trendi, így érthetetlen, hogy egy párt, amely modernnek szeretne látszani, elnöki szinten miért nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, akár ghstwrtr segítségével is, de csitt, azt mondtuk, ezt nem feszegetjük.

A kettes Bárdos Gyula nem blogol, nem úgy a hármas Farkas Iván, aki szintén a blog.hu-n nyomja (milyen furcsa, hogy egyetlen szlovmagy politikus sem választotta mondjuk a postr.hu-t, ami legalább annyira jó, bizonyos szempontból tán jobb is, és ha atomjót írnak, akkor esetleg az őket nem ismerő címlapszerkesztő még az Origo ketrecbe is teheti őket, ami legalább olyan jó, mint az Indexé, és garantált a napi 10 ezer látogatás, igaz, nem a fő célcsoport részéről).
Farkas Iván mentálisan be tudott rendezkedni a bloggerségre, sőt, már az ujjviszketés jegyeit is mutatja. Ezt a betegséget főleg azok a blogger kollégák ismerik, akik a blog mellett más, primátust élvező fórumon is publikálják szerzeményeiket (mint például e sorok írója heti egy alkalommal). Esetében nem egyszer megtörtént, hogy mire az MKP sajtóirodagépezete közleményként kiadta a szöveget, az ő blogján már ott virított.
A többiekhez képest Farkas Iván viszonylag termékeny szerzőnek mondható. Bizony volt, hogy a Bumm Politikai Arénájában csak ő mentette pártja bloggerbecsületét, 3 másik párttól származó poszt között. 34 bejegyzése van, az első október 27-éről, a legutolsó tegnapról. A blog kommentálható, sőt trackbackelhető is (az a gyanúm, ez utóbbi funkcióval a többi politikus blogger nem azért nem élt, mert ellenzi, hanem mert nem tudták, hogy kell beállítani, de javítsanak ki, ha tévedek), a közösségi médiából csak a FB-kal kíván élni. A linkajánló terén szűkmarkú, oldaláról csak a párthonlapra mutat link. A blogokhoz gyakran rendel illusztrációkat, grafikonokat.
Ha a választások után nem hagyja abba, biztos, hogy Csáky Pál mellett a párt egyik legígéretesebb bloggere lehet.

Nyilván van ember e bolygón, aki meg tudja magyarázni, hogy az MKP kampányfőnökének a blogja miért néz ki úgy, mint a Most-Híd kampányfőnöké, ill. Farkas Iváné és Bugár Béláé és Berényi Józsefé. Ezek költséghatékonyság végett egy dizájnerrel dolgoztattak?
No, hát reméljük, a kampányfőnökség jobban ment az elmúlt hónapokban Őry Péternek, mint a blogírás. Összesen ugyanis 4 posztra tellett neki. Blogolni tavaly július 26-án kezdett egy tanmesével, novemberben három, egyébként értékelhető posztot írt, melyek közül csak egy nevezhető kimondottan „pártosnak”. A többi néma csend. Viszont a profilkép szerint azt a keveset egy jó gépen írta...

Csúsz Péter, a lista 9. jelöltje a csuszi.sk oldalon tolja a kontentet. Az oldalt korábban nem ismertük. Honlapja nem tipikus blog, az első pillantásra túlburjánzó aktivitás annak köszönhető, hogy februárban naponta, bejegyzésekként tette közzé a párt választási programját. Az első bejegyzés a cikkek rovatban 2000. 7. 15-ről, a második 2010. 11. 07-ről datálódik, itt érzünk némi hiátust.

Aki viszont tanári, fiatalabb kollégáit is megszégyenítő módon lakta be a webkettőt, az a tízes Csáky Pál. A jelen írásban csak a blogokra tudunk koncentrálni, a pártok és a jelöltek közösségi oldalakon folytatott aktivitása túlmutat kereteinken, ill.  külön posztot kéne írni belőle, mert lenne miről, esetleg valakinek szakdolgozattémának... (Sok valós és reménybeli politikus azt hiszi, hogy ha képeket pakol ki, és mások azt lájkolják, azzal letudta az SM-aktivitást. Csáky viszont aktívan kommunikál az emberekkel,a negatív reakciókat is megköszöni, ill. nem hagyja figyelmen kívül.)
Ahogy korábban is írtuk, Csáky Pál író, már akkor is író volt, amikor nem volt webkettő, sőt, webegy sem, a számítógépet pedig egy akkora berendezés jelentette, mint a kedves olvasó ruhásszekrénye, de szöveget nem lehetett rajta szerkeszteni. Bibliográfiáját a www.szmit.sk oldalon, a nevére kattintva studírozhatják a kíváncsiak.
A csakypal.blog.hu-n vezetett blogját valszeg csak dísznek tartja, 21 poszt található benne, ellenben a nyilvános FB-profilján, ahol tavaly március 7-én bejelentette, hogy blogolni fog, 226 darab. (Az oldal a Gál Gábornál is kárhoztatott, -pages-es formátumban van. Komment mint ugyanott.) A személyes profiloldalán pedig 138 jegyzet van, persze, ez átfedés, tehát a két szám nem adandó össze.
Kár, hogy ezeket a korábbi bejegyzéseket a blog.hu csapatával nem próbálta meg beimportáltatni, vagy visszaidőzítve feltölteni, ha ideje, vagy valamelyik munkatársa/egy brigádos  ideje engedte volna.

Ugyan a tízes felett van, de emlékezzünk meg legalább említés szintjén az MKP lista egyik „rendes” bloggeréről, Petheő 16 Attiláról, aki a petheoattila.blogspot.com-on akkor is blogolt, amikor nem volt kampányidőszak, azóta pedig választási oldalán teszi ugyanezt.

A politikusok személyes oldalai, blogjai elérhetőek lennének a párthonlapról. De... Ha a Berényi József személyes FB oldalára mutató linkre kattintok, a saját fészbuk oldalam jön be. Ha pedig a facebook.com/BerenyiJ -t beírom a fészbukba, azt válaszolja, az oldal nem létezik.
A Csáky Pál blogja link a csakypal.eu oldalra irányul, ami viszont Csáky Pál nyilvános FB oldalára visz.
A Farkas Iván blogja linkre kattintva Farkas Iván FB oldala jön be, nem a blogja. Valszeg ezen ma már nem segítenek, de valamikor nem ártana vele foglalkozni.

 

Ha nem akarsz lemaradni a IV. részről, kövess rss-en vagy a Twitteren, esetleg szeress a fészbukon.

szólj hozzá

Címkék: blog politikus facebook blogoszféra blogtér mkp csáky pál berényi józsef farkas iván előrehozott választások 2012 csúsz péter őry péter közösség média politikusok a blogtérben

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr764299884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása