Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.03.09. 06:59

Csáky Pál is blogírásba kezdett

Ha ő kezd bele hamarabb, akkor a Bugár Béla blogírásba fogott c. posztunkba került volna az is szócska. De Bugár beelőzött. (Egyelőre csak blogírásban, a többit majd majd meglátjuk június 13-án.) Nos, amikor megtudtuk, hogy Csáky Pál a Facebookon blogol, először arra készültünk, megdorgáljuk őt, mivel nem gondolt a közösségi portálon nem regisztrált MKP-szimpatizánsokra, érdeklődőkre. De a blogolást oldalon műveli, mely kívülről is elérhető.

Megnéztük, a párt honlapján van-e nyoma a pártvezető blogolásának. Az MKP-honlapon a címek továbbra sem kattinthatók, csak a folytatás-ra kattintva lehet továbbjutni,. Csáky egy asztali gépen és egy notebookon is blogol. (Azt azért meg kell hagyni, hogy az elnök jeles barátjának, OV-nak némileg jobb gépe van. )

Az első sokk itt ért bennünket: "A blogbejegyzés megtekinthető itt: www.csakypal.eu - itt természetesen a Facebookon regisztrált Olvasóknak lehetőségük nyílik saját megjegyzéseik beküldésére is." A mondatban az MKP honlapján a csakypal.eu kattintható. Azonban a klikk nem egy honlapra visz tova bennünket, ahogy várnánk, hanem Csáky Pál Facebook oldalára. Először azt hittem, rossz a link, mindenkivel előfordult már, hogy vmit rosszul linkelt be, na hát, istenem… Beírtam a böngészőbe, hogy csakypal.eu, de az is a Facebookra vitt. WTF? 

Csáky Pálnak eddig három bejegyzése van, mely azonban négy: az első posztot szlovákul is publikálta, ill. van egy magyar posztja a kampányról, és egy szlovák a hazafias törvényről. Az első, előszószerű bejegyzésben a céljait fekteti le. "Vallom, hogy a személyes kapcsolattartást nem lehet igazából semmivel helyettesíteni. Az elmúlt évtizedben kormánytagként átlagosan 5-6 ezer kilométert tettem meg havonta, hogy minél több összejövetelen, minél több rendezvényen részt vehessek, minél több emberrel találkozhassak. Az utóbbi három évben, amióta pártelnöki feladatokat is ellátok, ez a szám 7-8 ezer kilométerre nőtt havonta.
Érzem, látom, tapasztalom azonban, hogy a fizikai megjelenés lehetőségei sok szempontból korlátozottak. S bár nem vagyok nagy híve a virtuális világban való túlzott jelenlétnek, el kell ismernem, hogy egy bizonyos kapcsolattartási igény fölött, modern világunkban a virtuális kapcsolattartás is megkerülhetetlen."


A blog létrejöttét közösségi legitimációval támasztja alá: "Eleget teszek tehát a sokszor megfogalmazott kérésnek: indul a Csáky-blog. Előre is megköszönöm mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy írásaimat elolvassa majd, s azokhoz nyitott szívvel és lélekkel fog közeledni."

Csáky Pál író, és hamarabb volt író, mint politikus, így hajlamosak vagyunk elhinni neki, hogy tud írni. Egy íróval szemben az olvasó magasabb stilisztikai és helyesírási elvárásokat támaszt, mint egy "csak blogger"-rel, vagy csak politikussal szemben. Azonban kérdés, a napi politikusi munka mennyire fogja lehetővé tenni számára, hogy rendszeresen blogoljon (a ghostwritter dilemmát próbálom felvetni). Esetleg diktafonra mondja, az apparátus meg majd begépeli, mint Ferenc testvér esetében.

A második, és első valós bejegyzés a kampányról szól, a harmadik, és első szlovák nyelvű pedig a hazafias törvény álságosságára mutat rá.

Természetesen Csáky Pálnak is sok jó posztot kívánunk.

Ha bloggerszemmel nézünk a kezdeményezésre, meg kell ismételnünk egy Bugár esetében már elmondott mondatot, megváltoztatva a megváltoztatandókat: sokkal jobb lett volna, ha a Csáky-blogot valós blogkörnyzetebe teszik, mert ami itt, eddig van, az technikai szempontból semmi: szöveg egy képernyőn. Ajánlott olvasmány mondjuk a Blogvilág Mi kell a bloghoz c. posztja.
És ha már veszi a fáradságot a szlovák blogolásra, a sme.sk-n vagy az aktualne.sk-n sokkal több embert érne el.

Egyelőre 4-4 bejegyzése van Csákynak és Bugárnak is. Majd megversenyeztetjük a blogokat, és persze kíváncsian várjuk, hogy június 12. után is lesz-e Csáky-blog.
 

szólj hozzá

Címkék: blog kampány blogger választás parlament mkp csáky pál

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr721823288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása