Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.02.08. 18:58

1303. Blogorilla

Ha beírjuk a legnagyobb szlovák blogszolgáltató, a blog.sme.sk keresőjébe, hogy „gorila”, a találatok számát illetően ezt írja ki: Počet nájdených článkov: viac ako 200. Persze, magyar találatok is akadnak szép számmal magyar blogokon. Pedig a bloggerek muníciója ebben az ügyben már elfogyott.


Alapvetésként nézzük meg ezt a Szily-videót, ahol a szerző elmondja, hogy sokkal könnyebb egy jó posztot megírni, mint naponta érdekes tartalmat előállítani.

Illetve olvassuk el Patrik Garaj cikkét, mely eredetileg a medialne.sk-n jelent meg államnyelven, de a szerző szíves engedélyével lefordíthattuk magyarra.

Nos, a Garaj-cikkben ez áll: Az internetes hobbiírók közül az elmúlt hetekben senki sem járt sajtótájékoztatóról sajtótájékoztatóra, és nem dugott mikrofont a politikusok orra alá, kellemetlen kérdésekkel. Egy blogger sem keresett és tanulmányozott bizonyító érvényű anyagokat, és nem keresett egyenetlenségeket az elnöki megnyilvánulásokban. Ez továbbra is kizárólag újságírói terep, amelyen a szabadidős szómestereknek nincs idejük futkosni.

Ha nem lenne ott, hogy „az elnöki megnyilvánulásokban”, azt gondolhatnánk, hogy az auktor egyenesen a Gorilla-ügy kapcsán kibontakozó blogboomról írt. Mert, kedves kollégák, itt elfogyott a bloggerek muníciója. Az a blogger kommenteljen, aki bármilyen állami szervhez fordult adatszolgáltatásért, levelet írt Martin Danko Penta-szóvivőnek, elment egy belügyi sajtótájékoztatóra.

Megint csak Garajjal szólva: A polgári újságírók a sajtóműfajok palettájáról kizárólag a véleményműfajokat tették magukévá. A legtöbb blogger ex post glosszaíró, aki nem állít elő új információt, ellenkezőleg, az elérhető médiatartalmat használja fel ugródeszkaként a saját következtetések levonásához.

Persze, mindenki írjon, amiről akar, és annyit, amennyit csak akar, nem Branislav Král cenzor bíró bloginkarnációi vagyunk, és végképp nem akarunk tartalomszabályozni. De a bloggerek jelen esetben csak azt tudják leírni, 200, vagy 200+x esetben, hogy NEM SZÉP DOLOG anyagi haszonszerzés reményében üzekedni a Nemzeti Vagyonalap igazgatónőjével, magánlakásokban privatizációs döntéseket saját hasznukra fordítani, politikusokat kilóra megvenni stb. Nem szép dolog, ebben kétségkívül egyetértünk. Persze, mindenki másképp látja, másként indokolja, hogy miért nem szép dolog, és olykor akadnak szellemes írások is, de nem tudnék egy blogot sem említeni, mely érdemben hozzátett volna a Gorilla-ügyhöz bármit is.

szólj hozzá

Címkék: blog blogger nemzeti gorilla szily lászló penta gorilla ügy vagyonalap patrik garaj medialne.sk brenislav král

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr454079467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása