Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.01.03. 13:29

1286. Orbán, takarodj! – testközelből

Bloáf a Jókai tér sarkán még rágyújtott egy búcsúcigire. Épp elköszöntünk volna, amikor egy hatalmas palesztin sálkendőt viselő, kb. 16 éves leányka ugrott oda hozzánk, és megkérdezte: bocs, az Opera erre van vagy arra? Biztosan elsőtüntető. Jó is az.


Először fél hat körül tettem egy kört a háromtól lezárt Andrássy úton. Az itt lakók biztosan örültek, hogy megint el kellett menniük valahova a halál phalloszára parkolni. A Jókai tér sarkán a HírTV közvetítőkocsija, az érkező nyuggerek meg is szólták: no, ezek már itt vannak. Az összes komolyabb (és komolytalan) magyar tévét kint láttam, volt egy rádiós dolgozó, aki gigantikus, általam eddig csak nagy, külföldi vonatkozású pozsonyi sajtóeseményeken látott (a nemzetközi gyakorlatban egyébként bevett, csak végeinken szokatlan) teleszkópos botra szerelt térmikrofonnal dolgozott, melyhez képest a TA3 oralizáló rúdja eltörpül, miként Pali bátyám pecabotjai a Fishing and Huntingot mutogatott lőcsök mellett.

Az iStyletől nem messze fotós guggol a fal mellett, és húzza be a képeket a gépbe, történetesen egy fehér Maccbe, de ezt nem azért írom le. A Szolidaritás dolgozói építik a színpadot, a hangfalakból éppen Vad Fruttik szól, nem tudom persze, hogy ők örülnek-e ennek. A Nagymező sarkán gyülekezik a  Demokratikus Koalíció, a leghihetetlenebb és -hiteltelenebb politikai alakulat. Számomra érthetetlen, hogy hihet még bárki is Gyurcsány Ferencnek, de végül is, ezt nekik kell érteni, én így is teljes életet élek...

A Dalszínház utcában, az állások tövébe kuporodva két laptopos blogger vagy újságíró, az adminfelületből nem ismerem fel, serényen tölt. Az Opera előtt nincsenek kordonok, csak egy kötél van kihúzva, ejszen' örömünnepre gyűl a nép, de azért az Új Színháztól nem messze parkol egy zöld IFA, rajta rendes fémkordonok. Azért készültek. Az Opera felett az Andrássyn 27 rendőrautót számoltam meg.

Mivel valamit még el kellett intéznünk a nagy akció előtt, villamosra szálltunk, közben a tömeg egyre sűrűsödött, öregek, fiatalok, kutyások, egy-két babakocsi (ezt talán nem kéne), transzparensek, magyar és vörös zászlók. (Ez utóbbiakat hosszabb-rövidebb, de inkább hosszabb tartózkodásra küldeném Kim Dzsong Un elvtárshoz Észak-Koreába, vagy a hozzá képest már-már liberális elhajlónak számító Hu Csin-tao elvtárshoz, ott lengessék a vörös zászlójukat.) A Burger King előtt a széljobbos tüntetők maroknyi csapata, zászlót egyelőre nem bontottak, csak a tar főből, és Magyar Harcos öltözékből sejteni, hogy ők azok. A négyeshatosok ontják a tüntetőket.

Hét körül érünk vissza, ekkor már a Jókai tér – Liszt Ferenc tér vonaláig ér a tömeg, körülbelül 25 percig tart, mire a Nagymező sarkáig felküzdjük magunkat, helyenként halálközeli élményekkel fűszerezve. A sarkon már hatalmas clash megy a balra tartók, ill. a fel- vagy lefelé haladni próbálók között. Szabályos utcai harc, lehet, hogy ezt látta valaki dulakodásnak. Mindenesetre, ha ott egy provokátor elkiáltja magát, hogy segítség, megkéseltek, abból olyan taposás lett volna, hogy a West Balkán ahhoz képest ministránsfiúk focikupája. Tüntetéseken hivatalból megfordulóként nekem ez nem volt újdonság, de T. nagyon utálta, így a szinte üres Paulay Ede utcán otthagyott, én pedig a Dalszínház utcán előreosonva egészen a kordonig jutottam, mert az Operával szemben alig ezer ember állhatott. Jó pár vágóképre rákerülhettem, mert a Dalszínház-Andrássy sarkon két-három stáb is forgatott. Ott volt a rendőrség kamerás azonosító kocsija is, ami a Zöld Pardon-tüntetésről hazafelé menőket is rögzítette, a T3 jelzésű. (Remélem, azért van nekik több is, nem ezt az egyet küldik mindenhova.) Mögöttem balra őszhajú és -szakállú, magas, svájci sapkás öregúr, aki a történésektől függetlenül menetrendszerűen kb. 3,5 percenként Fúúúúúúj!-t kiáltott, jobbra tőlem alkalmilag verbuválódott, három, nagyon lelkes nyugdíjas néniből és tréfás fiatalokból álló, felettébb agilis csoport, akiktől a kint töltött egy óra alatt a lehető legváltozatosabb rigmusokat hallhattam, a klasszikus bóvli, Viktátor, elkúrtad, elkúrtad te is, takarodj; Orbán, takarodj; Twitter Tomi (amikor megjelent a mikroblogokat preferáló eurohonatya); és számtalan egyéb, az adott helyzetre reagálót, pl. senkik vagytok; csicskák; csicskák vagytok; bundás ribancok; Pintér, hány évesen mentél nyugdíjba; Pintér sintér.

Sanyi bácsit – akinek nem lett újabb titkosszolgálata, pedig mindent megtett ezért, ami pedig nem lehetett az övé, pl. a TEK, annak visszanyeste a szárnyait, példátlan titok- és hatalommonopóliumot összpontosítva a saját kezébe, véreim, magyar bloggerek, erről írjatok a sok elcseszett dizájnblog helyett – mindez nem zavarta. Nagyon emberi volt, hogy a sarkon állva elbeszélgetett a rendőri csapaterők parancsnokával, aki tisztelgés nélkül nyújtott neki kezet, valszeg ismerik egymást. Sőt, az egyik rendőrtiszt kezében egy tabletszerű valamit is láttam, de a megszokottnál vastagabb volt, mint ha egy elfektetett monitort tartott volna a kezében.

A tüntetőknek a nagyvadat nem állt módjukban kivárni. Schmitt Pált (Ha nincs köztársaság, akkor ő nem köztársasági elnök, vagy hogy is van ez? Esetleg „álamfő”?) és Orbán Viktort nem láttam bemenni a főbejáraton. A TEK-es Q7-esek a Révay és a Lázár utca felől érkeztek, valszeg onnan mentek be. Tudom, az állami vezetők biztonsága bla-bla-bla, de az nem szép dolog, hogy a vendégeket kiteszik a bundásribacozásnak, ők meg valahol beosonnak.

A rendőrség egyébként jól tette a dolgát. A tüntetők nagy része a rohamrendőröket nem látta, mert azok, egy szakasznyian, a Morrison's közelében álltak. A többi rendőr téli egyenruhát vagy gyakorlót viselt. Az első vonalban egyébként nagyon sok rendőrnő volt. Mindez együtt nem provokálja úgy a tüntetőket, mint ha felállítanának egy dupla sorfalat pajzsosokból. Ezt a nyugaton már bevett technikát, melynek lényege, hogy a kevés rendőrt küldenek látható helyre, miközben a csapaterő a közelben várakozik, és csak akkor jön elő, ha kell, nálunk Jaroslav Spišiak kezdte alkalmazni. Előtte, ha valahonnan előbújt három kóbor neonáci, kivezényelték a lovasságot, meg egy századnyi rendőri csapaterőt, lehetőség szerint zsolnaiakat vagy nagyszombatiakat, mert a többi nem harcképes, ezek meg focin edzettek, ettől a tüntetők azt hitték, hogy ők nagyon fontosak. Amikor a rendőrkordont meg kellett erősíteni, nem szaladgáltak, nem ugráltak, odavonultak és beálltak. Ez olyan negyed kilenc előtt lehetett. Ekkor zárták le az Andrássy úti járdát is egy sorfallal a Bajcsy-Zsilinszky út felé. Legalább ilyenkor láthatjuk, mily sok rendőr is él e hazán, mert egyébként Budapesten harmatgyenge a rendőri jelenlét, de ez egy külön poszt témája lehetne, és nem nekem kellene megírni. A Dalszínház utca végén volt pár fiatal suhanc, és egy copfos leányka, ők  rendőr szakközepeseknek tűntek. Nem tudom, hogy azok voltak-e, mindenesetre elég szar lehet a helyzet, hogy ha már őket is ki kellett vezényelni.

A tüntetésről meg már sokat sokat írtak. Azt hiszem, nem egy hatumának kellene itt megmondani a tutit, ahogy rendkívül álságos azoknak a hatuma újságíróknak a magatartása is, akik naponta aggódnak az Új Színház miatt, miközben honi színházainkról egy büdös sort sem írnak. Én köszönöm a magyar adófizetőknek, hogy valamikor itt tanulhattam, mert ez nem természetes, ahogy a napjainkban alanyinak vélt jogon idetóduló sok kis gyíkpöcs hiszi, különös tekintettel azon lányainkra, akik acélos, jó magyar (innentől tessék Czigány Lóránt művét olvasni)-ban, s az azzal párhuzamos mo.-i letelepedésben reménykednek. Az állampolgárságotok és a szavazójogotok nem kell, ez utóbbit különben sem tartom jó ötletnek, és engem is felháborítana, ha a vajdasági vagy a romániai szlovák kisebbség szavazna a mi parlamenti választásainkon, miközben adót nem fizetnek. Szavazzanak csak Szerbiában vagy Romániában.

Azt nem értem, miért e felhajtás. A szlovák Alkotmány a magyarnál tán némileg vékonyabb, mégsem olvasták sokan, azok közül sem, akik most a kettős állampolgárság kapcsán arról regélnek, hogy nem lehet elvenni a szlovák állampolgárságot, mert benne van a Zalkotmányba’. Ahogy a magyart sem fogja a Tízmillió az éjjeli szekrénye tetejére tenni, a Biblia mellé, netán a helyébe. Az Alkotmány egy törvény, rendezzenek róla jogászkonferenciát, hirdessenek a gyerekeknek rajzpályázatot vagy mittudomén, de egy hivalkodó, 13 milliós ünnepség legalábbis köldöknéző.

És értem én, hogy az utcára tódult százezer embernek nem (csak) ezzel a jogszabállyal van baja. Ezzel nem is lehet, mivel nagyobb részük nyilván nem olvasta, hanem a mindenféle felgyülemlett társadalmi feszültség, a szar gazdasági helyzet, és a szimbolikus politizálás balfaszságainak együttállása lehet az, ami a Barátok közt elől az Andrássy útra hozta őket. Az azonban továbbra is érdekelne, hol voltak ezek a demokráciát féltő emberek az MSZP-kormányok idején, amikor pl. a legdurvább titkosszolgálati visszaélések történtek. Stb.

-----------------------------------

És emiatt nem írunk külön posztot, de olvassátok el a Szótlan Szemtanú kiváló írását a bugári kettős beszédről, és a Sme szintén kiváló Tom Nicholson-interjúját a Gorilla-ügyről.

225 hozzászólás

Címkék: budapest fidesz magyarország rendőrség tüntetés alkotmány andrássy út demonstráció rohamrendőr tiltakozás operaház

· 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr843516239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vigyázz, jön a fal! 2012.01.04. 16:23:19

A megfigyelők jelentős része arra fogad, hogy az IMF EU tárgyalásokon Orbán elmegy majd a falig. Aki nem, az meg arra, hogy neki is fog menni. Az, hogy a magyar kormány – úgymond – gyorsan és látványosan „észhez tér” Orbán eddig...

Trackback: Jók a programok, csak sok itt a szobanihilista fikagép 2012.01.04. 15:49:42

(forrás: én) A hétfői ellenzéki tüntetésen szerintem elkezdődött valami. Egy téglát kiütöttünk a falból, és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy semmi különbség nincs Orbán Viktor politikai túlélésének esélyei és egy szép nagy nulla között. A kéth...

Trackback: Szilveszter After az Operánál 2012.01.04. 12:43:14

Mi, Gépnarancsosok igyekszünk tágra zárt szemekkel fogadni a köröttünk lévő eseményeket. Tehát…...

Trackback: Indexre került a civiltüntetés 2012.01.04. 11:35:49

A helyet az, hogy 2012. január másodikán este egy, az évszakhoz képest enyhe, ezzel együtt mégis fogcsikorgató hidegben együtt tiltakozott cirka százezer ember különböző okokból kifolyólag, és ez súlyos, már-már helyreokozhatatlan károkat okozott más, ...

Trackback: Magyar Tavasz Budapesten és az interneten ! 2012.01.04. 10:56:47

Végre ébred a magyar!Az esti tüntetés megmutatta vannak még olyan közös célok amik összehozzák az embereket az utcán, több tízezer vagy majd 100 ezer ember volt kint az utcán, hogy együtt tiltakozzon az Orbáni diktatúra ellen, messze hangzott a "V...

Trackback: Az MTVA-s botrányok margójára: droidokat tartani totál szívás 2012.01.04. 09:58:58

Egyre gyakrabban érzem úgy, hogy nincs az az idióta csapdahelyzet, amibe ne tudnának belefutni a tuti pozícióba ültetett, a rájuk bízott feladatok (jóhiszeműen remélem, hogy nem azt bízták rájuk, amit éppen csinálnak) ellátására alkalmatlan középkádere...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Térházy (törölt) 2012.01.04. 14:32:57

"A Nagymező sarkán gyülekezik a Demokratikus Koalíció, a leghihetetlenebb és -hiteltelenebb politikai alakulat. Számomra érthetetlen, hogy hihet még bárki is Gyurcsány Ferencnek, de végül is, ezt nekik kell érteni, én így is teljes életet élek..."

És ezt egy állítólagos "újságíró" írta. Aki nem nagyon tudni hol él, de a legvalószínűbben Orbán Viktor seggében. Akkor valami konkrétum ehhez a webszolga.hu/valasztas/ oldalról, ahol a legutóbbi szavazatzárás óta speciel alaposan megnehezítették a szavazást:

"A szavazás állása:
MSZP: 580 szavazat - 5.21%
Fidesz: 1646 szavazat - 14.79%
LMP: 93 szavazat - 0.84%
Jobbik: 708 szavazat - 6.36%
SZDSZ: 94 szavazat - 0.84%
Jólét és Szabadság: 18 szavazat - 0.16%
Demokratikus Koalíció: 7433 szavazat - 66.80%
Munkáspárt 2006: 57 szavazat - 0.51%
Zöld Baloldal: 29 szavazat - 0.26%
Nem mennék el szavazni: 470 szavazat - 4.22%
Összesen: 11128 szavazat

A szavazás nem reprezentatív felmérés, nem időben, hanem 100.000 szavazatnál indítjuk újra."

Szokás ezekre a számokra azzal reagálni, hogy a Gyurcsány-hívek töltik fel őket. Ami legalábbis fölöttébb idióta reakció, mert hiszen éppen erről szól egy szavazás.

Szeretnék érdeklődni, a többi párt hívei, akik ugyanilyen vadul szavazhatnának, miért nem teszik ezt?

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 14:38:57

@Frizuravarjú: ime a jobbik elkepzelese a 320 Ft feletti arfolyam kikuszobolesere, a csodkockazat csokkentesere, es a magyar gazdasag elenkitesere. Aki meg nem tudta, a zsidozassal minden orvosolhato. Hat az allamcsod ellen is.

Orban viktor segglyukabol kandikalva kajabaljak, nem a langymeleg kuckot ado gazdi a hiibas, hanem azok a rohadt zsidok!.

Csak hogy ha meg valakinek akad nemi ketelye a jobbikot illetoleg, olvasgasson frizuravarjut.

Attilajukkaja 2012.01.04. 14:41:11

@Térházy:
"Szeretnék érdeklődni, a többi párt hívei, akik ugyanilyen vadul szavazhatnának, miért nem teszik ezt?"
En pl. azert nem, mert senki nem kerdezett. Amugy sem szoktam vadul szavazni, csak ugy komotosan, a magam modjan :o)
Azert koszonom az infot!

belekotty 2012.01.04. 14:41:48

@egerészölyv: Te meg védett állat vagy, és 2012 az egerészölyv éve. Ezért elnézőek leszünk veled. :-))

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 14:42:11

mondjuk arra kivancsui vagyok, hany bazispontot er egy izraelben legyilkolt gyermek felemlegetese a csodkovkazati felar szamitasakor...

belekotty 2012.01.04. 14:42:26

@Frizuravarjú: Akad olyan megszólalásod amiben nem zsidózól?

Arbet 2012.01.04. 14:43:11

@Térházy: Ebből is látszik, hogy mennyi értelmetlen síkhülye van aki még bízik is bármelyik pártban. Mind ki lett próbálva, mindnek szaríze volt. Szarnak a lapáton a helye. Gyurcsánnyal, Orbánnal, Bajnaival, Schmitttt Pálllal együtt.

Cinkes 2012.01.04. 14:48:01

Na látom megvan a hangulat... ezúton is kívánok jó kurva anyátokat minden kommunikálni nem tudó kommentelőnek

Attilajukkaja 2012.01.04. 14:51:10

@Cinkes:
Kedves Cinkes!
Neked is hasonlo szepeket es boldog, peldamutato uj evet kivanok!
Egy kommentelo

Cinkes 2012.01.04. 14:52:46

@Frizuravarjú: én is inkább az echo tv-hez meg a barikádhoz mennék ha pl kirabolnák a házamat, a rendőrség eszembe sem jutna

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.04. 14:55:09

hú mennyi mszp/szdsz szavazó bérkommentelő van :x

Frizuravarjú 2012.01.04. 14:55:28

@Cinkes: Buta a vagy, a rendőrség megvéd! :))))))))))))))))))

De most már végre lelőheted a rühest, ha rádront a házadban:

kuruc.info/r/2/90284/

Démonmac1 2012.01.04. 14:57:36

A cikkiró kedvvért: DK párti vagyok, egyészen pontosan GYF vonala.
viszont ha kint voltál akkor tudhatod, mert bemondták, hogy OV alagúton közlekedett "mint valami patkány".
" és Orbán Viktort nem láttam bemenni a főbejáraton" no azért nem láttad.

Démonmac1 2012.01.04. 15:01:32

@Frizuravarjú: Náci oldalakra nem kattintok, úgyhogy feldughatod magadnak a barikádoddal együtt:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.04. 15:01:41

@Frizuravarjú: mindig ezek a kamumartirok...

minek generaltok okokat? egyszeruen vagkjatok pofan minket, mert civilizaltalan csurhe vagytok es kesz. nem kell kamumartirokkal kamuindokokat generalni. gerinctelen banda:-)

Balbágy 2012.01.04. 15:02:22

@Frizuravarjú: Én kérdezlek téged. Nagy - e a pofád, műmagyarkám?

Attilajukkaja 2012.01.04. 15:02:59

@Cinkes:
"akinek nem inge... "
OK! Ertettem.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.04. 15:04:52

akkor sok sikert 2014-ben elvtársak

egyébként pontosan kire fogtok szavazni?
MSZ(m)P vs. szabad Demokraták Koalíciója (szövetsége)?

Frizuravarjú 2012.01.04. 15:05:11

@Balbágy: @az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: @Démonmac1: Szégyen amit csináltok, de már nem sokáig.

Megmomdtam: futás lesz hamarosan!

Ronda Kondás 2012.01.04. 15:05:37

Akkor most a 320 Ft-os euro mellé, küldeném minden -még megaradt- Fidesz szimpatizánsnak szeretettel, pártunk és kormányunk, bűnbánó üzenetét:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=128212

Démonmac1 2012.01.04. 15:09:26

@Frizuravarjú:
Ha abban a tömegben te el tudsz futni, akkor furán fogok nézni:)
de én nem bántanálak, kivéve ha erőszakoskodol, akkor viszont dulván a paldóla le.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.04. 15:12:11

@Frizuravarjú: nem azert tanulatam verekedni 25 evig, hogy en fussak, kicsirigo..:-)

en meghuzom a vonalat, hogy ne tovabb. aztan te meg csinalsz amit akarsz. szaladsz, setalsz, nezelodsz. ami tetszik. vagy a vonalon is belephetsz. csak azt nem javaslom:-)

pjm 2012.01.04. 15:14:23

@VUVUZELLANÉNI: sajna én azt mondom, hogycsak egy kicsit üljön a sötétben, és gondolkodjon, mert különben hiába magyarázol neki. A zorbán kezét meg csak csókolgassák. Azt nem mondom, hogy ezelőtt jobb volt, de a étbiztonság nagyobb lehetett. persze az agyonajnározott antalljózsi is megérne egy misét, mert a rablás akkor kezdődött igazán, azután csak folytatták, mintegy vérszemet kapva. Balkán ez, semmi más, és igenis megérdemlik...megérdemeljük. Aki meg kommunistázik, egyszer, de csak egyszer olvassa el a kommunista kiáltványt!!!

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:15:35

@wmiki: rosstul dobtad ki a csirkecsontokat taltoskam! ha nem okulnak az orbanisztanok es a zazrivecbanda tagjai a helyzetbol, es nem teszik lehetove a demokratikus uton torteno elzavarasuk, akkor valasztanak majd hogy 30 ev borton, vagy akasztas.

Balbágy 2012.01.04. 15:15:48

@Frizuravarjú: Jó, csak kergess már meg végre, mert ez így elég gyermeteg, nem gondolod, mein Freund?

Démonmac1 2012.01.04. 15:16:31

@wmiki: Ha engem kérdezel, az elvtásazást nyugodtan elhagyhatod, felesleges idejétmúlt politikai maszlag:) Jobboldalhoz köthető pártok közül bármelyik teljeséggel kizárva, a Mesterházy féle csődtömeg szintúgy, úgyhogy itt: Dk illetve valami útközben szerveződő új arcokból álló mozgalom (olyan, aki nem akarja megmondani, hogy miért jobb a világoskékeknek, mint a sötétzöldeknek) és politikailag még "tiszta"

pjm 2012.01.04. 15:17:49

@wmiki: egyszer, de csak egyszer, úgy kíváncsiságból el kellene olvasnod a kommunista kiáltványt, de tényleg csak azért, hogy különbséget tudjál tenni az álkommunista harácsoló banda és az eszme kööztt, mind ahogyan különbséget teszünk a mai katolikusok és a délamerikai indiánokat kiírtó és spanyol inkvizíciót üzemeltető katolikusok kööztt is. Csak egyszer...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:19:30

@pjm: ahhoz olvasni is tudni kene. de hat ha csak a rovasiras megy neki, oszt azzal nem lett kinyomtatva az a kialtvany.... :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:23:54

@belekotty: semmi... a kocsmaban majd a haverokkal zsidoznak egy hazafyast, oszt el van boronalva :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.04. 15:23:58

világos beszéd, egy szavazata a DK-nak már van...

de attól tartok, ebből nem lesz 2/3-ad... :((
de még 1/10-ed sem... :x

pjm 2012.01.04. 15:24:08

@VUVUZELLANÉNI: pedig meg van kínaiul is:-)
Vagy azoknak nem vörös a fenekük, hogy nyalni lehessen?

belekotty 2012.01.04. 15:24:27

@Cinkes: "ezúton is kívánok jó kurva anyátokat minden kommunikálni nem tudó kommentelőnek " - Ez ám a kommunikációs bravúr! :-))

belekotty 2012.01.04. 15:26:04

@VUVUZELLANÉNI: Ja hogy úgy? Azt hittem lejön MMA edzésre az Ábel vezeték nevű haveromnak zsidózni.

pjm 2012.01.04. 15:26:15

@wmiki: nem kell ilyen kicsit álmodni... A kedves vezető megmondta, hogy merjünk nagyot álmodni. Arra nem tett célzást, hogy azután sajna fel kell ébredni...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:26:32

@wmiki: remenykedj, hogy legyen. Jobb egy kormanyvaltas a szavazofulkekben, mint egy kormany elzavarasa az utcan.
Orban helyeben gyorsba' atgondolnam ezt. lehet egy szep napon nem lesz hatso bejarat. Ha bekoszon az allamcsod, azt mar nem lehet lenyomni az emberek torkan eeeemuuutnyooocevezessel.

Zaklatott Ablakos 2012.01.04. 15:27:15

@Frizuravarjú:

Hova fogtok futni?

Mi nem akarjuk ám azt, hogy elfussatok, csak viselkedjetek rendesen és akkor jól megleszünk. Más választásotok úgyse nagyon lesz. Vagy megszoksz, vagy megszöksz, de itt nem lesz fasiszta diktatúra, ahhoz jobb ha hozzászoksz. Szóval élvezd ki az utolsó perceket, mert a Magyar Köztársaságnak nem lesz többet hasonló felfogású kúrmánya mint a mostani, arról biztosíthatlak.

pjm 2012.01.04. 15:28:39

@pjm: ja és lesz kettő harmad, vagy egyszerűen azt mondják, hogy alkotmányellenes az alkotmány és máris el lehet felejteni. Lehet még, hogy kormányellenes a kormány...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.04. 15:28:53

ja már gyerekek

most komolyan...
mindenkit tudja, hogy ti, akik liberálisnak hazudjátok magatokat semmilyen életképes alternatívát nem tudtok nyújtani, csak meséket kitalálni, és hazudozni reggel, délben, meg este

belekotty 2012.01.04. 15:32:02

@wmiki: Szerinted az államcsődnél nincs jobb alternatíva?

Démonmac1 2012.01.04. 15:32:40

@wmiki: "mindenkit tudja, hogy ti, akik liberálisnak hazudjátok magatokat semmilyen életképes alternatívát nem tudtok nyújtani, csak meséket kitalálni, és hazudozni reggel, délben, meg este"

Ácsi, én nem vagyok liberális:) Azért azt vedd észre, hogy az egyik megmondta az igazat, a másik nem képes megmondani az igazat, aztán az euró is hol tart. Vagy a gazdaság.. pedig annyi minden lett ígérve.
Végülis lehet az azori szigeteken is helyi témáról beszélgetni állampénzből.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.04. 15:32:59

szerintem ha az elvtársaitok vezetnének az országot, ők sem húznák ki a gödörből...

főleg, mert ők tették bele :x

belekotty 2012.01.04. 15:33:12

@pjm: Ezt már mondogatják, mert hogy négyötödös törvényeket módosítottak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.04. 15:33:23

@wmiki: ennel minden mas alternativa eletkepesebb.

a jelenlegi a leheto legrosszabb. a kadar rendszer vegnapjaira hajaz, csak kadarral szemben, aki egy megtort oregemeber volt orban egy agressziv pszichopata.

Cinkes 2012.01.04. 15:34:28

@belekotty: inge, nem inge, görbetükör stb.

belekotty 2012.01.04. 15:34:33

@wmiki: De lehet hogy ők nem fejest ugranának bele. Mennyi is az euró árfolyam?

belekotty 2012.01.04. 15:35:21

@Cinkes: Aki másnak etyepetye, maga bele potty.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:35:46

egyszeruen kiirnak egy nepszavazast arrol, hogy ezt a kifestokonyvet kukazzuk-e, vagy sem. Mivel a kerdes arra hivatott, hogy megallapitsa, a jelenlegi alkotmany huen tukrozi-e a magyar poplgarok akaratat, igy annak rendelkezesei nem relevansak a nepszavazas korlatozasara. Aztan lehet hatalyba leptetni a regit, es az alapjan alkotmanyossagi alapon elmeszelni az osszes fideszes baromsagot.
Jah, es az osszes fideszes alkotmanybiro haza ele permanens tuntetest, amig le nem mondanak.

Zaklatott Ablakos 2012.01.04. 15:36:23

@Kara kán:

Gondolom az már elkerülte a kis figyelmedet, hogy az Eclipse Pintér "volt" cégének a székházában működött és véletlenül Pintér lánya volt a projektvezetőjük, az Eclipse ügyben meggyanusítótt NKH-s vezető pedig Pintér minisztériumánál kapott államtitkári állást.

És persze abban sincs semmi gyanús, hogy a Pintér "volt" cége a kományváltás óta sorban "nyeri el" az állami cégek védelmét, amiben már olyan sikeres lett, hogy több közbeszerzésen más cégek már el se indultak rajtuk kívűl.

Szar dolog lehet, ha valaki csak az egyik szemére lát, a másikra meg totál vak.

Arbet 2012.01.04. 15:36:25

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Milyen más alternatíváról beszélsz? Egy alternatíva van. Egész politikai rendszert lapátra.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.01.04. 15:36:35

feltételezések... :x

meg kitalált történetek...
persze nem hibáztatlak titeket, hiszen ti, "értelmiségi"ek eleve álomvilágban éltek...

Démonmac1 2012.01.04. 15:38:05

@wmiki: "ha az elvtársaitok vezetnének az országot, ők sem húznák ki a gödörből...

főleg, mert ők tették bele :x"
Nem egészen, azt azért ne gondold (ó ne), hogy a most száguldozó gyorsnaszád kormányosa nem csinált elementáris ökörséget, MOL visszavásárlás, Malév visszavásárlás, nyugdíjpénztár államosítás, bankadó stb satöbbi...
Anno azért nem kellett az IMF előtt térdepelni...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:39:06

@wmiki: jah, alomvilagban. te, a taltos, meg harom labbal alsz a realitas talajan, mint egy hokedli :)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.01.04. 15:40:46

@Arbet: erre most nincs ido pajtas.
mire kinevelsz egy uj generaciot, addigra orbanek elkotyavetyelik a hazat.

Arbet 2012.01.04. 15:50:06

@VUVUZELLANÉNI: Pfff.. elment az a hajó már, hogy jobbra ballra ugráljunk. Visszafelé felesleges menni csak előre. Nem kinevelni kell egy új generációt.. az a komcsi rendszerben működött. Váltani kell demokrata tisztességes szakértői kormányra. Van az országban a versenyszférában civil életben akivel le lehet cserélni az egész politikai rendszert. 200 ember kell. Aztán utánuk az özönvíz, elmossa a régi szarkupacot politikástul, állami szférástul.

Attilajukkaja 2012.01.04. 15:55:16

@wmiki:
"főleg, mert ők tették bele"
Es ebbol minden elvtars annak idejen kivette a maga reszet. Orban elvtars is.

egerészölyv 2012.01.04. 15:55:36

@belekotty: Orbán minden hazaárulása, Réthelyi minden töketlenkedése sem jogosít fel arra téged, hogy nyomorult demagóg légy. NEM 4/5-ös törvények alapján döntött 2/3, hanem 2/3-dal MEGSZÜNTETHETŐ 4/5-ös törvényeket törölt el. Panaszokat benyújtani az egerek dúlta kihalt SZDSZ-irodákba, ahol ezt a paraszt választási-törvénykezési-házszabályi baromságot összekotyvasztották.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.04. 15:57:14

Magyarok, 320 ft az euró !!!

Mit mond erre jól fizetett Szargyártó Péter diktátori szófosó és a jóból szánalmas lett jól fizetett Giró Szász hantázó helyett a

buta, rusnya, mindenhez de semmihez értő, szánalmas, ratyi "szőke nő", vészszóvivő S. Gabriella?

Emberek, azonnal lépni kell még lehet, mert tragédia fenyeget az orbáni ámokfutás miatt.

Közutálti rangsor a fidesz és seggnyalói bandában:

1, - Lázár szarJankó
2, - Szíjj ártó seggszáj Péter
3, - Orbán bóvli Viktor
4, - Selmeczi buta szőke Gabriella
5, - Balsai sunyi szivárogtató István
6, - Dájcsfürj hányinger Tamás
7, - Kerényi nulla Imre
8, - Bayer tapló Zsót
9, - Semjén nyaló Zsolt
10,- Taplós leverem a szemüveged Pista

egerészölyv 2012.01.04. 16:10:42

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!: látod-látod, ha nem ilyen extrudált trágya habzana ki az orcád lyukain, akkor még lenne is valami pozitív hatása is annak, amit mondasz. Így a harsány röfögésedbe belefulladt a mondanivaló.

belekotty 2012.01.04. 16:14:06

@egerészölyv: "NEM 4/5-ös törvények alapján döntött 2/3, hanem 2/3-dal MEGSZÜNTETHETŐ 4/5-ös törvényeket törölt el. " - Itt a jogi gond. :-))

Attilajukkaja 2012.01.04. 16:21:26

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!:

"Emberek, azonnal lépni kell még lehet, mert tragédia fenyeget az orbáni ámokfutás miatt."
OK! Es megis mit?

becike4 2012.01.04. 16:38:57

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Magyarország ellensége valóban a Fidesz,a Jobbik,valamint az MSZP,aki eladósította ,majd szétlopta az országot,a KDNP,mely választásokon a hibahatáron belüli /1,3%/ eredménnyel bekerülhetett a parlamentbe,és a kis hormonzavaros seggéből futhat ámokot.az SZDSZ,mely elárulta a "rendszerváltást"és szétlopta az országot,az MDF,mely lepaktált a komcsikkal a hatalomért,a Kisgazda Párt,mely visszalépésével hatalomra segítette a kis gonosz törpét,de a legfőbb ellenség mi vagyunk,mert négyévente bizalmat szavazunk valamelyik hazug,tolvaj,cinikus bagázsnak,ahelyett,hogy szétzavarnánk ezeket a tetveket.Hát ez itt a baj.

Attilajukkaja 2012.01.04. 16:43:45

@becike4:
"a legfőbb ellenség mi vagyunk"
Hat igen. A politikusaink is csak kozulunk kerulnek ki. Erre azt szoktak riposztolni, hogy a fejetol buzlik a hal. Ez is, az is igaz. Csapdahelyzet.

"ahelyett,hogy szétzavarnánk ezeket a tetveket"
Es akkor mi lenne?

Attilajukkaja 2012.01.04. 16:44:54

@kitiltott bögre:
"mondjuk lelőni őket"
Jo, jo,...de ez keves a boldogsaghoz :o)

dr.kakaósbögre 2012.01.04. 16:53:59

@Attilajukkaja: per pill tökéletesen kielégítene.aztán elkezdhetnénk felépíteni az országot.mert addig amíg ezek a férgek egyáltalán vannak ez nem sikerülhet.lásd Esztergom.

Attilajukkaja 2012.01.04. 17:19:59

@becike4: @kakaósbögre:
Nem tudom, most mi lesz. Illetve leirtam 2012.01.04. 14:14:30-nal, hogy en mitol felek. De valodi alternativat en sem tudok felvazolni. Igaz, nem is az a dolgom. Mas iranyu a szaktudasom/kepzettsegem. De az, hogy kiuldozzuk a jelenlegi politikusokat, kevesnek tunik. Sokan leirtak mar, hogy a legfobb baj a valodi alternativa hianya.
En elhiszem, hogy szarban van az orszag, es a magam reszerol elfogadnek egy olyan gardat, aki kiall ele'm es azt mondja: Szarban vagyunk. Ezt szeles korben megvitattuk es ilyen meg ilyen alternativakat latunk magunk elott. Mindegyik fajni fog.Nem csak a lakossagnak, hanem nekunk is. Tudjuk, hogy az Audik, bonuszok es kulonleges juttatasok csak egy hangyapiszok a koltsgvetesunkben, de mi lemondunk roluk, mert a valasztoinkat kepviseljuk. Ez igy tisztesseges. Sajat csaladtagjainkat sem valasztjuk be vezeto pozicioba, mert nyilvanvalo az erdekutkoztetes. Korbejarjuk a gazdasagi lehetosegeket es mindenkivel konszenzusra torekszunk. Ez 100%-ban nyilvanvaloan nem lehetseges, de mindent megteszunk azert, hogy Magyarorszag becsulete fennmaradjon a vilagban. Egyuttmukodesre torekszunk a szomszedainkkal, foleg azokkal, akik tamogatasa nelkul mar sehol sem lennenk. Stb.
Valami ilyesmire gondolok....

becike4 2012.01.04. 17:28:04

@Attilajukkaja: Ebben a galaxisban ilyet nem találsz.

brumeszkosz 2012.01.04. 17:31:34

@Balbágy:

Bazd meg!!
menjél tankold tele az autódat, fizesd be a törlesztőrészletedet és utánna szopd le orbánc faszát és gyere vissza ide pofázni!!!

Attilajukkaja 2012.01.04. 17:38:17

@becike4:
Valoszinuleg nem. De nagyot merek almodni :o)
A lenyeg, hogy nem akarok en senkivel sem veszekedni, csak a most kituzott celt (Orbanek levaltasat) nem tartom lehetetlennek. A Fidesz maga is sokat tesz erte. :o)
A baj a jovovel van. Amig ezt nem talalja(juk) ki valaki, addig csak rugkapalunk, mint egy csecsemo, akinek csipi a popsijat a sok urulek. Most kimoshatjuk magunkat egy rovid idore a szarbol, de aztan ujra es ujra bekakalunk. A gondunk nem egy egyedi, eseti problema, hanem tartos, ujratermelodo nehezseg: a gazdasagunk ki van herelve.
Ebbol kellene kimaszni,...es erre volt is lehetoseg az elmult masfel evben. Legalabbis en ugy hiszem.

s 2012.01.04. 17:40:54

Hazaárulásért halál!

Ami ma itt folyik, az ellentétes Magyarország érdekeivel. Akik ezt elkövetik, vagy ehhez segédkezet nyújtanak, hazaárulás bűnét követik el, ezért büntetésük halál. A nép az ítéletet végre fogja hajtani, és visszahelyezi Magyarországot jogos tulajdonosai - az itt élő, dolgozó, gyermeket nevelő lakosság - birtokába. Az ítélet jogerőre emelkedik, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Hazaárulásért halál!

Saját kezűleg: S Király.

Attilajukkaja 2012.01.04. 17:51:48

@s:
Kedves S Király!
Acsi ezzel a halal dologgal! Hogy ki a hazaraulo es ki nem az, a tortenelem donti majd el. Voltak es vannak is kis hazankban furcsa esemenyek. Meg szaz (vagy tobb) evre visszatekintve sem tudjuk eldonteni, hogy pl. Kossuth apankat eltessuk vagy atkozzuk-e. Vagy Horthyt. Szerintem ne akasszunk fel senkit, de egyetertek veled abban, hogy egy kis hatalmi klikk nem orozhatja el tolunk az orszagot. Mi vagyunk itt a jogos tulajdonosok. Ez nem vitas!

Attilajukkaja 2012.01.04. 18:01:58

@becike4:
Elgondolkoztam a kerdesen es egy szo jutott eszembe, aminek nagyon orulnek a jovoben: a tisztesseg. Ez nagyon hianyzik nalunk. Akar Orbanrol, akar a helyi autoszerelorol van szo. En ezt tuznem ki celul a jovore nezve. Szerintem ez mindent rendbehozna :o)
Mit gondolsz?

elizon pucsnik 2012.01.04. 18:03:59

érthető az indulat,a gengszterváltás óta felépített kánaánt,nem egészen másfél év alatt lerombolta ez a mocsodék társaság.pfüj

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.01.04. 18:05:48

Remélem összeverbuválódik majd Márc. 15-re egy jó kis... ilyen nyilasféle gyurcsányféle magyargyűlölő neonáci, oszt majd.. elbeszélgetünk velük... az 1 millió a 3 ezer nácikával... magyarok kontra hontalan nácik...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.04. 18:13:29

A MOL-részvénycsomag jelenlegi értéke 380 milliárd forint. A kormány ezt az euróösszeget a korábban lehívott, de fel nem használt IMF-hitel terhére fizette ki. A magyar állam a részvénycsomagon eddig 25%-ot bukott (nem realizált veszteség), de ha figyelembe vesszük, hogy euróval fizetett a csomagért, és azóta gyengült a forint, akkor a veszteség már 37%-ot tesz ki (a tavalyi 1,88 milliárd eurós összegért most 600 milliárd forintot kellene visszafizetni).

Navracsics Tibor: a forint gyengülése a kormányzat kudarcát és elhibázott gazdaságpolitikáját jelzi.

Jól jelzi a kormányzati politika kudarcát az euróárfolyam - mondta el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján. Navracsics kitért arra, hogy a 300 forintos "lélektani határt" átlépő euró magyar devizahitelesek tömegét lehetetleníti el. A forint gyengüléséért a miniszterelnök hiteltelen és elhibázott politikáját tette felelőssé. A kormány nem képes kezelni a válságot, közölte Navracsics, megjegyezve, hogy válságkezelés helyett a kormány "konzultál, beszél és nyilatkozik".

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a helyzet egyetlen megoldása az új választások kiírása és egy új kormány felállítása - adta hírül a Fidesz.hu 2009-ben.

Ő MÁR AKKOR MEGMONDTA, TEHÁT ORBÁNY KORMÁNY TAKARODJ!

Attilajukkaja 2012.01.04. 18:30:11

@Orbán van egérút , takarodj, míg szépen kérünk!:
A MOL reszvenyek visszavasarlasa egy strategiai lepes volt, amivel sem a baloldaliak, se a jobbikosok nem ertettek egyet annak idejen. Ezt az osszeget a gazdasag felviragoztatasara kellett volna kolteni. Mert ha gatyaba razzuk akar a leepitett elemiszerfeldolgozo, ne adj' isten, agraraszektort, az szazszorosan is visszafizette volna a befektetest. Ezt kozgazdasz szakemberek mondtak, nem en.

lashee · http://lashee.blog.hu 2012.01.04. 19:16:54

Köszönöm annak a 27 ezer embernek, aki az elmúlt két napban a GA szerint idelátogatott. Köszönöm a 216 kommentet is, nyilván mindre reflektálni egy munkanapot tenne ki, így ettől eltekintünk. Ahogy Duray Miklós mondta az Indexnek, 10 millió ember nem érthet egyet mindenben, 27 ezer sem. Gyertek holnap is:)

Attilajukkaja 2012.01.04. 19:40:39

@lashee:
Mi is koszonjuk :o)
A 217-ik (?).

becike4 2012.01.04. 21:49:02

@Attilajukkaja: Illúzió.Ez az ország már régóta csalásról,hazugságról,tisztességtelenségről,korrupcióról szól.Akiknek jó példával kéne elöl járni,eszük ágában sincs,akiknek számon kéne kérni,képtelenek rá.Én sem vagyok kivétel sajnos.Amióta az eszemet tudom idióták vezetik az országot,hülyének nézve választóikat,és azok tényleg hülyék,mert tűrik.Több generációs lemaradásban vagyunk,a kommunizmus óta eltelt több mint húsz év,érdemi változás az ablakban.

Attilajukkaja 2012.01.05. 00:32:22

@becike4:
"jó példával kéne elöl járni"
Valoban nehez dolog. Akik ezt tettek, vagy elmenekultek az orszagbol, vagy ongyilkosok lettek. Teleki, Szechenyi, Szentgyorgyi, Rubik, stb. Jo pelda nelkul pedig nem lehet. Es errol nem az elmult nyolc vagy husz ev tehet, hanem sokkal tobb.
De akkor adjuk fel? Ezt nyilvan nem tehetjuk. Kuzdunk es kuszkodunk, mert ez itt a mi hazank.

Frizuravarjú 2012.01.05. 08:34:07

Na itt vagyok, szerencsére más dolgom is van, mint veletek vitatkozni.

Tehát ne gondolja senki, hogy ezt a Szentmihályi-Szabó féle ügyet elfelejti nektek a radikális jobboldal!

Hamarosan nem nyugdíjasokkal kell hadakoznotok, idős nőket rugdosnotok. Vajon mikor férfiakkal álltatok szemben, miért elsomfordálás és futás volt az összes reakciótok?
Bátorság, elvtársak!

Lacdelo 2012.01.05. 09:53:58

@Frizuravarjú:

"Bator" csuklyas Jobbikos tuntetok csoportosan vertek meg egy vekony dongaju LMP-s sracot a tuntetesen. Ilyen batrak vagytok ti. ;)

Szarhazi, nemzetellenes banda a Jobbik, raadasul gazdasagilag dilettans!

2012.01.05. 15:15:20

@Lacdelo:
Éniseszondom, hát nem eszondom? Nahát.
Értem én ezeket a pénzpiacokat, agyonképzett vagyok marhára. Bokros lenne a president, mindenki megnyugodna, lenne megint 230-as ójró.

beeble 2012.01.22. 18:11:35

Halihó. A Békemenetről nem lesz ilyen élménybeszámoló? :P

lashee · http://lashee.blog.hu 2012.01.25. 22:21:38

@beeble: Kedves beeble, azon a hétvégén csak este voltam BP-n, akkor is színházban (amiről viszont lesz poszt), még mindig vidéki vagyok, akinek doransky szerint még FB-ja sincs..., szal személyes tapasztalat híján arról nem lesz poszt.
süti beállítások módosítása