Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.11.17. 14:55

1265. Adózástörténet

Ha azt kérném, csak az olvassa tovább ezt a bejegyzést, aki szeret adózni, valszeg ez lenne A hírlapíró és a halál blog legmagányosabb posztja. Hiába mondta Ferenc testvér, hogy adót fizetni hazafias kötelességünk, ezzel a kétségkívül szükségszerű intézmény népszerűségét nem sikerült növelnie. Ha arra kérnénk bárkit, látogasson meg egy adózástörténeti múzeumot, valszeg azt mondaná, hogy menj te a ... Pedig nagyon jó hely.


Először a béna névhez: ahogy azt a fotón láthatjuk, a cégtáblán csak Vám- és Pénzügyőrmúzeum van, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, és az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Nemzeti Adó- és Vámhivatallá történő összevonása előtt a Pénzügyminisztérium hatáskörébe tartozó intézmény a ezt a nevet viselte. Az összevonás után lett belőle Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum. A pénzügyőrség-történeti lett volna a helyes.

A Budai várban feszítő Hadtörténeti Múzeumot mindenki ismeri, és még T., aki egyáltalán nem militáns érdeklődésű, is érdeklődéssel nézte végig. A Mosonyi utcai Bűnügyi Múzeumba arányaiban sokkal kevesebb ember megy. A  bonyolult nevű intézmény meg valami igazi feinschmeckereknek való, legalábbis erre gondoltam, mikor a muzeológus néni egymagamnak tartott lenyűgöző, közel kétórás tárlatvezetést. Pedig a law enforcement- és militáriabuzik biztosan sokan keresnék fel, ha tudnának arról, hogy van ilyen, de sajnos, nincs „agyonpromotálva”.

A múzeum 4 teremben mutatja be a magyarországi finánckodás történetét. Vannak egyenruhák, fegyverek, kitüntetések, kiadványok. Ennél bővebb nem leszek, meg kell nézni.

szólj hozzá

Címkék: apeh adó vám vpop múzem nav hadtörténeti múzeum bűnügyi múzeum pénzügyőr és adózástörténeti múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr183389945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása