Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.12.05. 20:15

1534. Übermenschek

nietzsche.jpeg

Pár, Ady Endre lovasához hasonlóan eltévedt entellektüelt leszámítva nem hinném, hogy a parlamenti képviselők túl sok Nietzschét olvasnának, pedig a német bölcselő felől közelítve megérthető, miért olyan vonzó a Smer. Csupa Übermenschből áll. Nem teljesen olyanokból, amilyennek a Röckenben örök álmát alvó filozófus elképzelte, de egy biztos: fölénk magasodnak, másodrendűvé degradálva bennünket, nem smeres parlamenti képviselőket. Rájuk ugyanis nem vonatkoznak a törvények.

Augustín Hambálek esetében valószínűleg nem alkalmazható az „azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni” bon mot. Róla ugyanis egészen keddig közvetlen családtagjain túl vélhetően csak a vájtfülűek hallhattak.

Hallottál már Hambálekról?
Nem. Ki a tököm az?
Igen. Te nem tudod, ki Hambálek? De gáz!
Poll Maker

 

Lebbentsük fel a fátylat, ő egy nem túl aktív smeres honatya Nagyszombatból, aki elfelejtette feltüntetni egy kft-ben való, a minimálbér 35-szörösét meghaladó tulajdonrészét, emiatt a parlament összeférhetetlenségi bizottsága eljárást kezdeményezett volna ellene, ám ezt a kormánypárti többség nem szavazta meg. Ha egyedi esetről lenne szó, az is felháborító lenne, hisz ha közülünk, nem smeres parlamenti képviselők közül próbálna meg bárki 34 854 euró jövedelmet eltitkolni, az illetékes állami szervek halálra zrikálnák. Ám a Smernél nem egyedi esetről, hanem sajnálatos tendenciáról van szó.

Hasonló történt Jana Vaľová képviselő esetében, aki a Vállalkozó Jegyzék szerint csak idén június 1-jével függesztette fel vállalkozását, noha 2006-tól parlamenti képviselő. Az összeférhetetlenségi bizottság esetében sem indította meg az eljárást. (Egyébként kártyavetéssel foglalkozott. Ilyenek ülnek a parlamentben.)

Az előző smeres ciklus idején Ján Kvorka hívta fel magára a figyelmet hasonló módon. Az ő ügye egy teljes cikluson át húzódott. 2006-ban, még a választások előtt állítólag bántalmazott egy fiatal romát, de eljárás csak 2010 júniusa, mandátumvesztése után indulhatott ellene, a parlament mentelmi bizottsága ugyanis korábban nem adta ki őt a büntetőeljárásra. (Kvorkát végül három hete a független szlovák bíróságok másodfokon ártatlannak találták.)

jankvorkatasr.jpg
Három különböző ügy, melyekben azonban egy valami közös: a hatalom arrogáns hozzáállása. Azaz lehetőséget sem biztosítottak arra, hogy legalább formális eljárás induljon, melynek során az eljárás alá vontnak akár az ártatlansága is bebizonyosodhatott volna (ahogy az mondjuk Kvorkával, igaz, már nem parlamenti fórumon, bizonyítékok hiányában megtörtént). Hiszen az, hogy egy smeres képviselő hibát kövessen el, eleve kizárt.

---------------------------------

És persze december 5. is van, erről mindig szoktunk egy rövid bejegyzést írni, ma ezt A hírlapíró és a halál blog FB oldalán tettük meg.

szólj hozzá

Címkék: parlament mentelmi bizottság Smer Friedrich Nietzsche összeférhetetlenségi bizottság Augustín Hambálek Jana Valová Ján Kvorka

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr145676533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása