Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.12.01. 20:51

1530. Lazítanának az életfogytiglani szabadságvesztésen

Szokás szerint elsikkadt a hazai magyar sajtóban – speciel a szlovákban is –, hogy az igazságügyi minisztérium módosítani szeretné az életfogytig tartó szabadságvesztés végrehajtását. Emiatt a napokban kezdeményezték A büntetés-végrehajtás rendjének módosítását.

bortontasr.jpg

A Tomáš Borec vezette tárca azt szeretné elérni, hogy az életfogytosoknak ne kelljen a teljes büntetésüket az életfogytig tartó szabadságvesztés céljaira kialakított fegyházi részlegben letölteni. Borec – akinek nem lehet könnyű dolga ebben a kormányban –, nem tudni, hogy saját indíttatásból-e, vagy külső nyomásra, de folyamatosan liberalizálna. A múltkor a drogokat, most meg ezt. Hát nem jó az életfogytosoknak ott, ahol vannak?

Nem kell megijedni, a független miniszter azért nem akarja ránk, tisztességes adófizetőkre szabadítani a legsúlyosabb bűnözőket. Ők továbbra is a fegyházak falai között maradnának. Azonban, ha a szlovák törvényalkotók engednek a Kínzást és az Embertelen vagy Megalázó Bánásmódot vagy Büntetést Megelőzni Hivatott Európai Bizottság (CPT) ajánlásának, akkor az életfogytosok a jövőben a saját, D1 és D2 kategódiájuk helyett 15 év után átmehetnének fegyház B kategóriába, és ha jól viselkednek, akkor 5 év után fegyház A-ba.

A hírlapíró és a halál egy erősen rendpárti blog, és bár Tóth úrral kétségkívül szimpatizálunk, ezzel együtt azt gondoljuk, hogy akit életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek, az maradjon is ott.

Alant elolvasható A büntetés-végrehajtás rendje, ajánlom mindenkinek.

A büntetés-végrehajtás szabályzata

szólj hozzá

Címkék: börtön rab fogoly szabadságvesztés életfogytiglan életfogytiglani szabadságvesztés bv büntetés-végrehajtás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr125670499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása