Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.06.19. 13:25

1491. Szopatógyakorlat a 63-ason

tuzolto-oltas1.tasr.jpgKiszóródott gabona Albár belterületén a 63-ason. Biztosan azért állt meg ez a kamion ilyen köcsög módon pont a kanyarban, mert belőle szóródott ki, és el akarja hárítani a hibát – gondolom, és lefékezek, hogy elengedjem a szembejövőket. Egyszer csak egy rendőr lép elő, és int, hogy mehetek. 

A kamion előtt rendőrkocsi áll, az egyik közeg intézkedik, a másik a forgalmat irányítja. A templom előtt egy tűzoltókocsi áll, de a legények nem tevékenykednek, csak ülnek benne. Nem vagyok ügyeletes, de az újságíró akkor is újságíró, amikor alszik, bevásárol, vagy éppen autót vezet, már hívnám is a területileg illetékes tudósító kollégát, hogy itten kérem valami van, mert tűzoltók böcsködöznek a faluban, de a mobilom a csomagtartóban maradt, a laptoptáska oldalzsebében. Na majd lehúzódunk valahol, és elővesszük.

Alistálon – így csak a nem környékbeliek, pl. én használom, amúgy Alistán – látom, hogy ezerrel pödör egy szirénázó – megkülönböztető jelzést használó – tűzoltóautó, mögötte egy rendőrkocsi. Na mondom, most oszt’ már tényleg hívni kell a kollégákat, mert itt valami van. Le is húzódok, ahogy kell. Előttem 70-100 méterre egy szenci rendszámú BMW X5 azonban nem. A piros szirénázó tűzoltókocsi kerüli meg őt. A rendőr is. De míg a tűzoltók aztán behajtanak az alistai ÖMV kútra, addig a rendőrök le is állítják a dolgozót.

Azaz, a hatóságok azt ellenőrizték, hogy a közúti közlekedés résztvevői előnyt adnak-e a megkülönböztető jelzést használó járműveknek. És aki nem, az fizethet.

Vegyes érzelmekkel hajtok tovább. A dolog maga nem zavar, mert én mindig lehúzódok, ha szirénázó autót látok közeledni. És az uborkaszezonban a Markíza minden évben készít riportot arról a híradóba, hogy a büdösbunkók nem húzódnak le a mentő elől, hiába ad ki akármilyen hangot. Ami viszont zavaró, hogy ez is csak egy pénzbegyűjtési forma, még ha jobban egyet is tudok vele érteni, mint a faluvégi kivezető utakon történő céltalan bírságolással (ott, ahol széles és egyenes az út, de még van 75 méter a helységnévtábláig...). De nevelő hatás igazán akkor lenne, ha pénzbírság helyett átnézetnének a delikvenssel egy vastag fényképalbumot, amelyben összeégett hullák lennének, mondván: látja uram/hölgyem, ide nem értek ki a tűzoltók időben, mert a magához hasonló seggfejek akadályozták őket. Annak lenne nevelő hatása. Így kicsenget 60 eurót, mond egy b+-t, és az élet megy tovább.

szólj hozzá

Címkék: közlekedés rendőrség rendőr rendőrautó tűzoltóság tűzoltó sziréna megkülönböztető jelzés közlekedési szabályok tűzoltó autó hangjelzés Albár 63-as főút Alistál

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr675368913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása