Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.06.04. 20:50

1485. Uzsorapárti képviselők

taktakozi.jpg

Az árvíz ma (is) mindent visz, és valószínűleg ez még így is lesz pár napig, pedig fél szemünket nem árt a várdombra szegezni, ugyanis a 2013-as év egyik leghosszabb parlamenti ülésszakja zajlik, melyen ma a képviselők egy része is bebizonyította, ugyanolyan rohadék uzsorások, mint mondjuk a Magyarországon nagy visszhangot vetett taktaközi csapat(ok).

Pavol Zajac, a Kereszténydemokrata Mozgalom parlamenti képviselője módosító javaslatot nyújtott be, melyben azt szerette volna elérni, a törvényhozás fogadja el, hogy az Európai Központi Bank szerződés aláírásának napján érvényes alapkamatának 50-szeresét ne haladhassa meg egyetlen hitelszerződés kamata sem.
Népiesen szólva, a derék honatya azt akarta volna elérni, hogy a különböző, jellemzően nem banki hiteleket nyújtó szolgáltatók ne tudják egy párszáz eurós kölcsön miatt elvenni az általában nem annyira iskolázott, a hitelszerződést gyakran értelmezni sem képes, kiszolgáltatott, a bankok számára nem hitelképes emberek ingatlanját.

Liberális énünk joggal mondhatná, nem kell ilyen, mindenki olvassa el, mit ír alá, hisz a saját életünkért csak mi vagyunk felelősek, tartsuk kézben a pénzügyeinket, ha én nem írok alá ilyent, akkor más miért ír alá, minek vesz fel valaki fogyasztói hitelt a karácsonyi ajándékra stb. stb. stb., de tudjuk, hogy megy ez az életben, az iskolákban nincs pénzügyi oktatás, az emberek figyelmetlenek, azt hiszik, hogy a hitel az jó dolog, akkor is, ha nem olvasták Széchenyit, és tavaly 580 ezer (!!! tetszik érteni?) végrehajtási javaslatot nyújtottak be, többségét nem banki kölcsönt folyósító cégek.

A parlament azonban nem támogatta a javaslatot. Szám szerint, a 130 képviselőből (19 hol volt?) 53 igennel, négy nemmel szavazott, 1 nem szavazott, 73 tartózkodott. Itt lehet tételesen megnézni, ki hogyan szavazott, bár a számokból nyilvánvaló, a javaslatot a Smer süllyesztette el. Tessék mondani, kedves smeres képviselők, önök talán uzsorások? 

Az illusztrációs felvételen az egyik elítélt taktaközi uzsoráscsapat látható. Ezek itt a parlamentben még szabadlábon vannak.

szólj hozzá

Címkék: parlament kamat uzsorakamat uzsora KDH Pavol Zajac

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr195344360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása