Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.04.20. 20:28

1472. Közvetlen főügyészválasztás – ezt a baromságot

Daniel Lipšic, volt igazságügy- és belügyminiszter, a Kereszténydemokrata Mozgalomból távozott független parlamenti képviselő, a parlamenten kívüli Új Többség (NOVA – ez szőlőben már egyszer nem jött be) elnöke kopasznak is hajmeresztő ötlettel állt elő: közvetlenül választatná a főügyészt. A néppel. Az istenadtával. Csak nem biztos, hogy a nép ezt annyira akarja.

lissicnovatasr.jpg

Na nézzen ide, Lipšic úr, elmondom én magának, hogy van ez. A nép, az istenadta, négyévente választ parlamenti képviselőket. Szintén négyévente polgármestert és önkormányzati képviselőket választ. Hogy tovább menjek, négyévente megyei képviselőket választ. Amióta ez a drága ország az Európai Unió tagállama, európai parlamenti képviselőket is választunk. Ötévente elnököt választunk. És kend ebbe az agyonválasztós menetrendbe akar beiktatni még egy választást. Hisz az állampolgárnak jószerivel már egy szabad hétvégéje se marad, hogy kimenjen a telekre. De rendben, legyen.

Ehhez azonban az kellene, hogy az emberek megértsék, hogy működik az igazságszolgáltatást. (Ehhez persze az is kellene, hogy ezt a szlovákiai magyar hírportálok munkatársai is megértsék, és ne írják le azt, hogy a rendőrség vádat emelt, ne keverjék össze a letartóztatást, az őrizetbe vételt és az előállítást, a lopást és a rablást, a súlyos testi sértést, az emberölést és a gyilkosságot, de ez most nem tárgya ennek a bejegyzésnek.) Hogy felfogják, mit csinál egy járási és kerületi ügyész, és hogy viszonyul mindehhez a főügyészség. Hát a speciális ügyész, az milyen állat? A főügyészség kiemelt ügyek osztálya hogy viszonyul a Speciális Ügyészséghez? Stb. stb. stb. Csakhogy az embereknek erről fingjuk sincs.

De ha még lenne is. Hogy zajlana egy ilyen kampány? Ki pénzelné? Hogy számolnának el a lével a jelöltek? Mindezen körülmények közt a közvetlen főügyészválasztás annyira kell e hazában, mint kandisznón a csöcs. De ha nem így lenne, független képviselőként azt vélelmezni, hogy sikerül összegyűjteni az alkotmánymódosításhoz szükséges 90 voksot, amikor a parlamentben 83 kolesík ül, akkora aránytévesztés, mintha e sorok alkalomszerűen futó szerzője benevezne a hétvégi londoni maratonra. Szal tessék valami jobb témát kitalálni.

szólj hozzá

Címkék: parlament igazságszolgáltatás ügyész főügyész főügyészség főügyészválasztás Daniel Lipsic NOVA Új Többség Speciális Ügyészség

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr865236724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása