Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.04.04. 20:05

1463. Kobrákról és más csúszómászókról

A szlovák állam már jó ideje törekszik arra, hogy felülírja azon herpetológiai evidenciát, mely szerint ebben a térségben nem élnek kobrák a szabadban. Tegnap Ján Richter munka-, szociális és családügyi miniszter jelentette be, a belügy- és a pénzügyminiszter sikerén felbuzdulva ő is akar egy kobrát magának.

janrichtersita.jpgJán Richter Kobrát szeretne

Kezdetben vala a Kobra 11, az érthetetlenül sikeres német krimisorozat, melynek a történetvezetése banális, a színészi alakítás inkább csak jelzésszerű, ellenben sok autót összetörnek benne. Az első Smer-kormány idején – valószínűleg a sorozat sikerén felbuzdulva – Robert Kaliňák belügyminiszter így nevezte el az autópályák ámokfutóinak lefülelésére létrehozott, eleinte szupertitkos, később a menthetetlenül narcisztikus utód, Daniel Lipšic által dekonspirált elit rendőri egységet. Ez lett a Szlovák Kobra.

Nem kellett sokáig várni, a pénzügyminisztérium felügyelete alá tartozó Pénzügyi Hatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság négykezeseként létrejött egy következő kígyófaj, az Adókobra. Ez a tárcák közötti gazdaságvédelmi egység elsősorban a szofisztikált, nagyban játszó adó- és járulékcsalókra vadászik.

Tegnap pedig – nagy meglepetésre – a legtöbbször alvajáró benyomását keltő Ján Richter munkaügyi miniszter jelentette be, hogy a feketemunkáról szóló törvény módosításában speciális, a feketemunkát ellenőrző elit egységet hozna létre a Nemzeti Munkafelügyeleten belül, amely a nap 24 órájában végezne ellenőrzéseket. A miniszter ezt egyelőre csak Kobraként emlegeti, de az Adókobra analógiájára ez a hüllő valószínűleg a Munkakobra nevet fogja kapni. A tárcavezető természetesen sietett hozzátenni, hogy az egység oktató-nevelő-megelőző célzattal is fellépne, céljuk nem az öncélú bírságolás, bár ezt még a munkabiztonságért aggódó, jószándékú és/vagy naiv emberek is nehezen hihetik el, látva, mennyi pénz kellene szociális kiadásokra, és mennyi áll rendelkezésre.

A „kobrák” egyértelműen jelzik az irányt, amerre az állam indult, és állampolgárként ettől nem leszünk feltétlenül boldogok. Az autópályán bírságoló egység szükségességét felesleges lenne vitatnunk. Adó- és járuléktéren, valamint a feketemunka terén éppen a Smer-kormány tehet a kialakult helyzetről, mivel lassan már, Mátyás királyhoz hasonlóan, a füstadót is bevezeti, és ha igen, valószínűleg valamilyen járulék is tartozni fog hozzá. Az emberek pedig ilyenkor igyekeznek kibújni a megnövekedett terhek alól, az állam által prognosztizált magasabb adó- és járulékbefizetések nem folynak be, növekszik a szürkén vagy feketén foglalkoztatottak száma, az állam húz még egyet a nadrágszíjon, az emberek igyekeznek kibújni...

Erre a helyzetre pedig az erőből politizáló Fico-kabinetnek, egyelőre legalábbis úgy tűnik, egyetlen eszköze van: a represszió folyamatos növelése. Nyilván a kormány is tudja, hogy nem szürke, nem fekete, hanem fehér munkahelyeket a vállalkozóbarát adó- és járulékpolitika teremthet. A mostani nem ilyen. Végül is egyszerűbb az emberekre ráküldeni a kobrákat, mint normális adó- és járulékrendszert kidolgozni és működtetni.

Ez eddig egy vélemény volt, most nézzünk tényeket, olvassuk el a kormány jelentését a feketemunka helyzetéről 2012-ben, összehasonlítva a korábbi évekkel.

 

Kormányjelentés a feketemunkáról

szólj hozzá

Címkék: kormány kígyó feketegazdaság kobra feketemunka szürkegazdaság Smer Ján Richter illegális foglalkoztatás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr955195933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása