Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.09.13. 20:01

1385. A Gorillák hallgatnak

Több hónapos nyomozati munka, 60 ezer oldalnyi vizsgálati anyag, 50 tanú kihallgatása és egyelőre 0 gyanúsított – ez a Gorilla-ügy mérlege, melyről tegnap számolt be a belügyminiszter a parlamentben. (Ezzel a parlamenti beszámolósdival kapcsolatban azért merülhetnek fel kétségek, hova jutna a rendőrség legalább papíron létező függetlensége, ha minden ügyet a törvényhozás plénuma elé tárnának, bár Robert Kaliňáknak a folyó ügyek vizsgálatáról való tájékoztatás erős oldala, ahogy ezt már 2006 szeptemberében, friss belügyminiszterként is megmutatta.) 

Iveta Radičová önsorsrontó kormányának szükségszerűen bekövetkező bukásáért kár (és hiábavaló) lenne könnyeket ejteni. Az egyik dolog, amiért ezt mégis sajnáljuk, az Jaroslav Spišiak másodszori kényszerű távozása a rendőrség kötelékéből.


A másik Lucia Žitňanská távozása az igazságügyi tárca éléről, mert vele ment az igazságügy reformjának lehetősége is. A főügyészségen kialakult helyzetet már nem is említjük, bár ennek inkább okozója, mint elszenvedője a bukott kormány, az államfő pedig társtettes. A Fico-garnitúra visszahozta a rendőrség élére Tibor Gašpart, az igazságügyi tárca élére Tomáš Borecet ültette, aki jobbára csak hallgat, a főügyészség ügyén pedig semmit se mozdított előre. Mindehhez társul még az önálló Szlovákiában sajnos mindenkor pártember – és nem szakértő – által vezetett Szlovák Információs Szolgálat szerepvállalása, amely sem az első Fico-kormány, sem a Radičová-kormány idején nemhogy nem törte össze magát, hogy megoldja ezt a rendkívül kiterjedt és bonyolult korrupciós ügyet, hanem még kerékkötője is volt a vizsgálatnak. Így leginkább azon kellett volna meglepődnünk, ha Robert Kaliňák tegnap arról számol be a parlamentben, hogy az ügy felgöngyölítése lassan a végéhez közeledik.


A nyomozás részleteinek ismerete nélkül, pusztán a társadalmi-politikai közeg ismeretében nem tévedünk nagyot, ha úgy véljük, Robert Fico második kormánya minimum nem teremt ideális táptalajt az ügy kivizsgálásához, így az „évszázad botránya” könnyen úgy járhat, mint az első Fico-kabinet idején, azzal a különbséggel, hogy most tekintélyes iratcsomó marad utána. A Gorillák meg röhögnek a markukba.

3 hozzászólás

Címkék: rendőrség parlament korrupció SIS Tibor Gaspar Robert Kalinák Jaroslav Spisiak Gorilla Gorilla-ügy Szlovák Információs Szolgálat

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr204775579

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.14. 11:03:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2012.09.14. 08:06:25

Hú, de nehezen esett le, hogy ez Szlovákiáról szól, akár kis hazánkról is szólhatna.:)

comes 2012.09.14. 09:05:06

@BigPi: Egyetértek veled,- ne haragudj viszont !- de a "kis hazánkról" kifejezést elvetem. Hazánk Magyarország, (Köztársaság, ha úgy kívánod!) ami nem kicsi, hanem olyan (nagy), amilyen most van, a most hatályos nemzetközi jogi normáknak megfelelő. A "kis" jelző inkább negligáló mint sem dicsérő. Hasonló volt a szocialista időben, amikor a sorkatotát "kis katonának" is hívták a köznapi életben, pedig termetére akár nagyobb is lehetett mint a felettese, aki viszont már hivatásos katona volt.

É2I 2012.09.14. 10:18:11

@BigPi: Az első név után illett volna leesnie.

@comes: Bár teljesen off, a kis jelzőt igen is használja a magyar nyelv egyfajta szeretet jelzőnek (kis aranyos, kis bogaram, stb...). A kiskatonával meg erős tévedésben vagy. Mivel voltam én is "kiskatona" tudom, hogy inkább egy ilyen átérző, együtt érző jelző a civilek részéről. Mivel leszerelő időszakomban is kiskatonának mondott a rokonság nagy része. Ugyanakkor a seregen belül jobb esetben honvéd, rosszabb esetben kopasz, gyüszü, kopter, kotona stb..., de még csak véletlenül sem kiskatona.
Úgy hogy rendben van az "kis hazánk" jelzős szerkezet, mivel a haza iránti szeretet fejezi ki, nem pedig lekicsinyel. Az hogy a trianoni szerződés után kezdett el terjedni valószínű, de mára már a fentieket jelenti.
süti beállítások módosítása