Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.03.20. 06:59

1323. Ceruzavonások egy sosemvolt titkosszolgálati törvényhez – I.

Rendkívül erősen tematizálódott a titkosszolgálatok kérdése a hétvégén, még akkor is, ha – Kövér Lászlóval szólva – ez az embereket nem érdekli. Robert Fico, a Smer elnöke, kijelölt miniszterelnök, és Róbert Kaliňák, a Smer alelnöke, megnevezett belügyminiszter is megnyilvánult a témában. Ha pedig ők mondják, akkor arra legalább négy évig érdemes odafigyelni. (Apropó, bármely szlovák szakon végzett olvasóm meg tudja mondani, hogy lehet az, hogy az egyik Robert, a másik Róbert?) Fico inkább standard, Kali inkább vad dolgokat mondott, de nem csoda, hisz az amatőr főszerkesztő forr(hat) a bosszúvágytól. Lássuk.

Lehet, hogy Robert Fico már tudja, ki lesz a Szlovák Információs Szolgálat igazgatója. Az ország érdekében reméljük, hogy nem újfent Jozef Magalára  esik a választása, aki az egész SIS-t szétcseszte. „A Szlovák Információs Szolgálat igazgatója olyan fontos személy, hogy nem fedhetem fel a kilétét, amíg a köztársasági elnök urat nem tájékoztattam hivatalosan” – mondta Fico, aki a integrálná a Katonai Elhárítást (VOS), a Katonai Hírszerzést (VSS) és az SIS-t. Nem ördögtől való gondolat, mert:
- (ez jó vaskos demagógia lesz) hiába alkotja az Egyesült Államok hírszerző közösségét 16 (!!!) szolgálat, külön hírszerzése van még a Parti Őrségnek és az Energetikai Minisztériumnak is (képzeljük el ugyanezt a mi viszonyaink között), azért szeptember 11-ét mégsem tudták elkerülni.
- Írországban meg egyáltalán nincs (polgári) titkosszolgálat, hanem ezeket a feladatköröket simán beleírták a rendőrségről szóló törvénybe, oszt mégis működik.

Pártbeli főnökénél sokkal vadabbakat mondott Róbert Kaliňák. „Véleménye szerint a VOS megérett arra, hogy bedobják a törölközőt. Az egyik lehetőség az, hogy a titkosszolgálatokat „zöldmezős beruházásként” hozzák létre, hogy megtisztíthassák azokat.“ Nyilván a Vanda Vavrovával – aki a történtek ellenére még mindig dolgozhat a Pravdánál – folytatott telefonbeszélgetéseinek lehallgatása miatt forr benne a düh, és nem lennék most VOS-es dolgozó, mert azok most nagy bosszúállásra készülhetnek, függetlenül attól, hogy névleg ki lesz a szlovák védelmi miniszter, tudjuk, hogy Jaroslav Baška idején is megvoltak Kali emberei a tárcánál, sőt, totális szájonszarásként és pozíciókijelölésként még azt is megmondta, ki legyen a titkárnő, aki aztán neki referált. Innen nézve nem paranoia, hogy Ľubomír Galko lehallgattatta a saját titkárnőjét, ill. a VOS lehallgatta, no, hogy teljesen korrektek legyünk.

A harag rossz tanácsadó, nézzük csak, mit is javasol ez a dühös ember? Hogy fullra reseteljék le a honi titkosszolgálatokat, de legalábbis azt az egyet, amely őt is lehallgatta? Noooormális? - kérdezhetnénk Besenyő Pista bácsival.

Ilyesmire a nagy társadalmi kataklizmák – úgy mint világháború, rendszerváltás – után szokott sor kerülni, akkor sem „zöldmezős beruházásként”, aki másként gondolja, tájékozódjon a kommunistává lett kisnyilasokról, vagy a II. világháborút végigharcoló német tisztek további szerepvállalásáról az NSZK hadseregében. (Esetleg az ŠtB munkatársainak rendszerváltás utáni szerepvállalásáról – tehetnénk hozzá némileg kaján, és kevésbé szaxerű módon.)

Kaliňák azt is mondta: „Az új [titkosszolgálati – a szerző megjegyzése] törvény már évek óta az asztalon van, de még egy kormánynak sem sikerült elfogadtatni.”
Nos, igen. A Radičová-kormány idején Ľubomír Galko védelmi miniszter kapta a feladatot, hogy a törvényt kidolgozza, a jogszabály azonban fennakadt a Koalíciós Tanács szűrőjén, a 2011. április 4-ei (lásd még április négyről szóljon az ének) ülésen nemet mondtak rá.

–gyere holnap is, folytatjuk–

1 hozzászólás

Címkék: hírszerzés titkosszolgálat titkosügynök sis robert fico robert kalinák szlovák informciós szolgálat lubomír galko vos katonai elhárítás vss

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr674323867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.03.20. 15:22:58

Ha van egy minimális esze is az LMP-nek, vagy a Jobbiknak, akkor eldobnak minden más hülye népszavazási javaslatukat és ezt nyomják előre.

NÉPSZAVAZÁST AZ ÜGYNÖKLISTÁK NYILVÁNOSSÁGÁRÓL.

Ezzel bármelyikük 25-30% -os párttá válhatna a következő országgyűlési képviselői választásnál.
süti beállítások módosítása