Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.02.02. 20:43

1300. Parlamentbe tart a bunyós

Kampánylik, a 63-as főút mellett (is) szinte kompozíciókban mosolyognak ránk a politikusok, akad olyan párt, amelyik kilométerenként más problémára ígéri a megoldást. Komáromban, ha utunkat a bevezető körforgalom után a városközpont felé folytatjuk, a sárga-kék benzinkút mellett Róbert Kaliňák, a Smer alelnöke, parlamenti képviselője, amatőr főszerkesztő ígér biztonságot az állampolgároknak, és mivel ilyenkor szokás, hogy a párt vezető politikusai megtámogatják a helyi arcokat, mellette Vladimír Matejička, a párt komáromi képviselője mosolyog.


Kell is a láttatás a honatyának, mert ha megnézzük a parlament honlapját, láthatjuk, eddigi tevékenysége okán nemigen nyílt alkalmunk felfigyelni rá. Matejička  holmi futottak még középkádernek nem nevezhető, jelenleg a 44. a pártlistán, ami azt jelenti, hogy 2010-hez képest egy helyet rontott (viszont befejezett egy egyetemet), 2006-ben is a 43. volt. Akinek nincs regionális hirdetésiújság-hálózata, mely a 150. helyről is a parlamentbe repítené őt, a 43-44. hely miatt sírva zokoghatna: csak banántakarító lehetek a parlamentben, arra most úgyis nagy az igény, a Smer listáján azonban ez még bőven befutó hely. Valószínű tehát, hogy Matejička most is bejut a törvényhozásba, ahol méltó utóda lehet Ján Kvorkának. Úgy látszik, a Smer szereti a durva arcokat.


Hogy Szlovákia következmények nélküli ország, az is mutatja, hogy egy parlamenti képviselő nyíltan, a tévékamerák előtt dulakodhat egy állampolgárral, úgy, hogy erről a vezető kereskedelmi televízió nem számol be, noha jelen van, a szlovák napilapok pedig teljesen ignorálják ezt. Elvégre csak egy magyart lökdösött. 2010 júliusában egyetlen embernek volt bátorsága, hogy Komáromban a testével próbálja megakadályozni a Cirill és Metód-szoborcsoport áthelyezését – mely nem szobrászati, hanem hatalmi kérdés volt –, Bósza Jánosnak. Matejička egy csicskásával megpróbálta eltaszigálni őt, személyi szabadságában korlátozva, noha áldozatuk szlovákul, és jól érthetően kifejezte, nem kívánja, hogy fogdossák őt. Akkor sem tágítottak, mikor Bósza a földre esett/feküdt (ez interpretáció kérdése).
Ez az eset nem szlovákkérdés, magyarkérdés, autonómiakérdés vagy Bósza-kérdés, szimpla jogi kérdés. A parlamenti képviselő nem hatóság, nem fogdoshatja-taszigálhatja az állampolgárt, ha az erre kifejezetten nem szólította fel. Ha ön sem szeretné, hogy az ököljogot nyíltan és gátlástalanul preferáló személyek üljenek a tekintélyét lassan egyébként is elvesztő parlamentben, ne szavazzon rájuk!

szólj hozzá

Címkék: parlament mentelmi jog smer bósza jános dulakodás vladimír matejicka lökdösődés

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr474054604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása