Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.08.30. 23:30

Útmutató kormányépületek felrobbantásához

Alojz Hlina szerintem vicces pasas. Interjúztam vele, két performanszáról pedig beszámoltam. Ismerjük egymást – ahogy azt tavaly, az önkormányzati választások idején Komáromban sokat hallhattuk. Most fejébe vette, hogy rendezi a cigánykérdést. Sem Alojz Hlina személyéről, sem a romákról nem lesz szó az alábbiakban. A vígkedélyű pozsonyi korcsmáros és biofarmer mai performansza megmutatta: óriási a rés a kormányzati épületek biztonsága terén.

 


(Aki nem tudná, miről van szó, Alojz Hlina ismert szlovák polgári aktivista ma „illegális telepet” hozott létre a főváros szívében, a mezőgazdasági minisztérium tövében, légvonalban párszáz méterre a rendőrökkel teli belügyminisztériumtól,

 


Nagyobb térképre váltás

de szerintem a kerületi rendőr-főkapitányságtól sem távolabb 1 km-nél. Most várja, mit fognak vele csinálni. Ha eltoloncolják, mert ez kurva nagy gáz, akkor azt fogja mondani: lám, az illegális cigánytelepekkel miért nem vagytok ilyen nagylegények, azért, mert azok nem a kormány ablakai alatt vannak? Ha meg hagyják, azzal igazolják a jelenlegi helyzetet, lám, töketlenek vagyunk.)

Nézzük meg a Sme Tv videóját.


Láthatjuk, simán behajtanak egy hidraulikus karral ellátott Tatra teherautóval, mely kényelmesen kiengedi a talpait, és lerakják a pléhbódét. Eközben (erről a szóról mindig Mórocz Mária Survive című, nagyon erős, ám folytatás nélkül maradt bemutatkozó kötetének még erősebb, kötetzáró darabja, a Színház jut eszembe. Senki sem tudja úgy használni az „eközben”-t, mint ott és akkor Mórocz. A Függöny ugyan lezárná a (tovább)jelent(őd)és terét, ám a függönyt megelőző határozószó: „Eközben” nyitva hagyja a szövegteret, számtalan kérdéssel (A Mi közben? a legkevesebb). De zavarjuk el gyorsan a bölcsész gyereket oda, ahova való, biztonsági kérdésekről szeretnénk írni.) a videón nem látszik, hogy a minisztérium biztonsági őrei mondjuk
a, agyonlövik a sofőrt
b, megakadályozzák, hogy egy bódét helyezzenek el illetéktelenül állami területen
c, elzavarják a performereket stb.

Alojz Hlina – szerzői intencióján túl – azt is megüzente az arra fogékonyaknak, ma Szlovákiában egy kormányépület mellé gond nélkül le lehet rakni egy teherautó-rakománnyi pléhbódét. Ha Anders Behring Breivik Pozsonyban akart volna merényletet elkövetni, semmilyen tervezésre nem lett volna szüksége, simán odaviszi a robbanóanyagot teherautóval, kényelmesen lepakolja, elszív egy cigit és felrobbantja.

A most anyai örömökkel idejét töltő, belügyi és maff témákban rendkívül jól informált Monika Tódová (szül. Žemlová) még régen írt egy cikket arról, hogy kik őrzik az egyes minisztériumokat. Az írás 2004. július 30-án jelent meg, tipikus nyári téma, uborkaszezonra. Persze, Monika nagyon jól fogta meg ezt is. Ebből – meg úgy egyébként is, ha járunk sajtókra – megtudhatjuk, hogy rendőrök bizony csak a belügyminisztériumot és a külügyminisztériumot őrzik, a védelmit katonák (még), a volt közlekedésit akkor még vasúti rendőrök, ma már nem, az igazságügyi minisztériumot a jobb képű bv-sek. A Kormányhivatalt, Kaspót és a parlamentet a Közjogi Méltóságokat Védő Hivatal elit rendőrei. A többi minisztériumot pedig magán-biztonsági szolgálatok, szlovmagyul eszbéeszkák védik. Hlina mai produkciója megmutatta, hogy ezek mennyit is érnek. Annyit, hogy fényes nappal létre lehet hozni mellettük egy „illegális telepet”. Korábban írtunk arról, hogy a mezőgazdasági minisztérium hatáskörébe is tartoznak fegyveresek, de nyilván ezzel nem azt akartuk sugallni, hogy csőszök vagy vadőrök strázsáljanak a mezőgazdasági minisztérium kapujában.

A kormányzati objektumok megfelelő védelmének szükségességét felesleges hangsúlyoznunk. Hlina performansza intő jel azok számára, akik az állambiztonság koncepciójáért felelősek. Mert ami történt, az nem vethető össze mondjuk a trágyás legény humorizálásával, ami egy forgalmas úton, és a kerítésen kívül valósult meg.

szólj hozzá

Címkék: biztonság rendőrség biztonsági szolgálat alojz hlina mezőgazdasági minisztérium

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr213191860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása