Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.06.14. 06:59

A blogger mint a sajtó törvényes képviselője - a lehetőségek hazájában

E blogon időről időre előkerül a sajtó és a blogok viszonyának kérdése. A Magyar Távirati Iroda alábbi lapszemléje látszólag nem kapcsolódik a témához, végig kell olvasni, hogy eljussunk a poénig. Persze, mást jelent (pol)bloggernek lenni az USA-ban, és mást Szlovákiában...

Nagyobb nyomozati hatáskört kap az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy 14 ezer ügynöke a bűnöző- vagy terroristagyanús személyek megfigyelésében - jelentette hétfői lapszámában a The Washington Post.

Ez egyebek között kiterjed a számítógépes adatbázisok és a háztartási hulladék átkutatására, valamint arra, hogy a gyanús személyek életét megfigyelőcsoportok tartsák szemmel. Az új irányvonalakat az FBI a hamarosan kiadandó, belföldi nyomozásokra és műveletekre vonatkozó kézikönyve tartalmazza.
A nyomozás szabályainak módosításával kapcsolatban az FBI-nak nem kell külön engedélyt kérnie, ha azok nem ütköznek az igazságügyi miniszter elvi előírásaiba. A változások elsősorban a nyomozások kezdeti, "felbecsülési" szakaszát érintik. A 2008-ban létrehozott kategória megengedi, hogy az ügynökök bizonyítékok hiányában is "proaktív" módon vizsgálódjanak bűncselekménnyel vagy terrorista tevékenységgel gyanúsított személyek és szervezetek körül.
A jelenlegi szabályok szerint az ügynököknek hivatalos vizsgálatot kell indítaniuk, ha valakivel kapcsolatban üzleti vagy bűnügyi nyilvántartásokban kívánnak utánanézni. Erre a jövőben nem lesz szükség. Eltörlik azt az előírást is, amely az előzetes vizsgálat elindításához köti a háztartási hulladék átkutatásának, vagy a hazugságvizsgáló gép alkalmazásának engedélyeztetését.
Az új szabályok szerint a gyanús személyeket a jelenlegi egy alkalom helyett többször is követhetik az ügynökök a "felbecsülési" szakaszban. Az új rend szerint egy ügynök, vagy egy informátor öt alkalommal vehet részt titokban valamely szervezet találkozóin, mielőtt részvételét közölni lenne köteles.
Az új kézikönyv szerint "kényes nyomozati ügynek" azok az eljárások számítanak, amelyek folyamán azok folytatásához elöljárói engedélyre van szükség, mert érintettjei köztisztviselők, a média dolgozói vagy tudományos munkatársak. A bevezetendő előírások értelmében az FBI különleges védelem biztosításakor a vezető blogok (internetes naplók) szerzőit is a sajtó törvényes képviselőinek fogja tekinteni.
A készülő jogkörbővítéssel kapcsolatban az FBI több jogvédő szervezetet értesített.

Csak nehogy Katol Mitrík vérszemet kapjon...

szólj hozzá

Címkék: blogok blog blogger usa bloggerek fbi blogoszféra nyomozás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr812982457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása