Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.08.25. 20:39

Miért éppen Szered?

Szereden már alig van magyar, ezért a magyar sajtóba még ebben az uborkaszagú periódusban sem fért bele az a hír, hogy a szerediek petícióban fordultak Daniel Lipšic belügyminiszterhez, és Jaroslav Spišiak országos rendőrfőkapitányhoz - milyen jó ezt leírni -, hogy tegyenek már rendet a városban. (UPDATE 0826: a mai Új Szóban megjelent egy tudósítás Juhos Melinda tollából.)

Az államnyelven nem beszélő olvasók elnézését kérem, nincs kedvem lefordítani:

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Seredi  podávajú sťažnosť na činnosť príslušníkov policajného zboru v meste. Reagujú ňou na bezpečnostnú situáciu v Seredi  a nespokojnosť občanov s prácou polície za ostatných desať rokov. List, pod ktorý sa v týchto dňoch môžu podpísať aj obyvatelia, adresujú premiérke, ministrovi vnútra SR, prezidentovi Policajného zboru SR, krajskému policajnému riaditeľovi aj Okresného riaditeľstvu policajného zboru v Galante.
„S ľútosťou konštatujeme, že polícia v Seredi si neplní svoje povinnosti na úseku riešenia bezpečnosti a plynulosti cestnej dopravy, na úseku zisťovania a riešenia priestupkov obecne, na úseku podávania alkoholických nápojov osobám maloletým alebo mladistvým. Je smutnou realitou nášho mesta, že napriek niektorým policajným akciám na úseku likvidácie drog, je tento fenomén najvypuklejší práve v meste Sereď,“ píše sa v liste, ktorý má agentúra SITA k dispozícii. Autori listu uvádzajú aj konkrétne prípady, kedy podľa nich polícia nekoná a neplní si svoje povinnosti. Stav v meste hodnotia ako „dlhodobo neúnosný a nenormálny“. Kompetentných funkcionárov policajného zboru žiadajú, aby konali. „Aby konečne zastavili úpadok vážnosti a dôstojnosti príslušníkov policajného zboru a aby prijali také opatrenia, ktoré zabezpečia základné a zásadné plnenie úloh polície v zmysle zákona o Policajnom zbore SR.“ Vo štvrtok v tejto veci mimoriadne zasadne aj mestské zastupiteľstvo.


Az ügynökségi hír arról szól, hogy a szerediek szerint nagyon megromlott a közbiztonság, motorosok ralizanak büntetlenül, miközben a rendőrök maffiózókkal bratyiznak.
Szered a kábítószeres bűnözés nyugat-szlovákiai fellegvára, olyan, mint a Pentagon Pozsonyban, vagy mint Izsa lesz 5 év múlva, ha a jelenlegi tendencia folytatódik. (Komáromban pedig a Hajós és a szabadidőközpont kerítése közti területen /is/árulják a pikót, arra az esetre, ha olvasna komáromi rendőr. De tudom, hogy ők nem olvasnak blogokat…)

Ha beírjuk egy sajtóarchívumba bármelyik tetszőleges szintetikus drog nevét, akkor a találatok között (a pentagoniak mellett) erősen felül van reprezentálva e kedves kisváros. A kérdés az, miért? Nyilván ahhoz is több dolog együttállása kellett, hogy Pápay Tibor Dunaszerdahelyen és környékén tudta kifejteni tevékenységét.

Szeredet a nagyszombatiak ellenőrzik. Jó helyen van, Nyitra és Nagyszombat között félúton, kicsit közelebb Nyitrához, az R1 gyorsforgalmi mellett, egy karnyújtásnyira az autópályától. Volt egy periódus, amikor naponta-kétnaponta utaztam arra. A lehajtók mindig végig voltak állva kurvákkal. A kilencvenes években a szervezett bűnözés felvásárolta az olcsó ingatlanok egy részét, és odatelepítette a kurvákat. Hogy a drog a kurvák nyomában érkezett-e, vagy ettől függetlenül is megjelent volna, azt nem tudom, egy biztos: a bikanyakúak nagyon tudatosan szállták meg éppen Szeredet.

Drukkolunk a lakosságnak és Jaroszlávnak.

szólj hozzá

Címkék: kábítószer prostitúció szervezett bűnözés jaroslav spisiak szered

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr382247688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása