Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.06.30. 22:00

Egy vuvuzelás, egy jackbaueres, egy simonos

Egy focikedvelő ismerősöm hívta fel a figyelmemet az alábbi gyöngyszemre. Kérem nem otthon böngésző kedves olvasóimat, hogy csak akkor kattintsanak, ha kifejezetten liberális munkahelyen dolgoznak, ugyanis nem sok hiányzik ahhoz, hogy ezt hallgatva az ember beszarjon a röhögéstől. Rocky, Superman, Mission Impossible, James Bond, The Good, the Bad and the Ugly, Star Wars, Indiana Jones, The Sting, Pulp Fiction, Back to the Future, The Godfather, Terminator, Star Trek vuvuzelára.

 

-------

A comment:com-on találtuk, sixx viszont a sorozatjunkie-n  találta. Összefoglaló 8 évad legjobb(nak vélt) jeleneteiből. Hát, volt miből válogatni. Mivel 8 évad van, az újranézéshez már egy hét sem elég.

 

----------

Egy nagy feladat elvégzése előtt pár éve egy idősebb és tapasztaltabb kollégám így figyelmeztetett: Lashee, aki bemegy az istállóba, annak szaros lesz a csizmája. A mezőgazdasági tárca élén Simon Zsolt csizmája is az lesz, mert egyebek mellett az Állami Erdőgazdaság nevű HZDS-es kuplerájban állami vállalatban is rendet kell tennie.

Friss az élmény, a napokban történt. Egy erdő dolgában kellett intézkedni a számomra kedves civil szervezet érdekében. Felhívtam az erdészt, mondom, jó napot, Szabó úr! Mire azt mondja: Kovács vagyok. (A neveket természetesen megváltoztattuk:-) Szóba sem jöhetett az, hogy elnézést, akkor rossz számot hívtam, hisz mindig ezen a számon beszéltem az erdésszel. Aztán szó szót követett, és elmondta, hogy ő az új srác. A telefonbeszélgetés után felhívtam egy helyi vadász ismerősömet, aki elmondta, Lasheekám, sok itt az új erdész. Most nem tudom, hogy ez már az új idők szele, vagy a régi rendszer utolsó rúgása.

Az egyetemi tanulmányaimnak otthont adó dél-magyarországi nagyváros egyetemének egy politológiatanára mondta anno, hogy az államigazgatást nem szabad átpolitizálni, és a hivatalnokokat békén kell hagyni, mert előfordulhat egy olyan helyzet, hogy nem lesz, aki anyakönyvet állítson ki, mert tele lesz minden politikai jelöltekkel, akik semmihez sem fognak érteni. Sajnos, a tisztogatások és személycserék nálunk még az erdészeti hivatalokat is érintik, holott - laikusként legalábbis azt gondolnám - ott inkább az a kritérium, hogy a megfelelő széken ülő ember meg tudja különböztetni a  fafajtákat, tudjon vadgazdálkodási tervet készíteni stb.

E sorok írója vállaltan nem ért az erdőgazdálkodáshoz - ahogy az uránbányászatról, az orosz hősi énekekről, a dél-amerikai törzsekről is viszonylagos ritkasággal szokott posztolni -, és most sem jelöli magát szakértői pozícióba, mert az röhejes lenne. Az erdőt csak felhasználói oldalról ismeri, "lenni" szokott benne, irritálják a magánerdőkre kirakott belépni tilos feliratok, amelyeket ráadásul ki sem rakhatnának, ha kijelölt turistaút megy arra, zavarja, ha egy bírósági eljárás alatt álló csaló vádlott cége az intézővel mutyizva kivágja az egyháztól bérelt erdőt, és egyetért azokkal a magánerdő-tulajdonosokkal, akik fákat döntenek a qwadosok és a kroszmotorosok útjába.

Igen ám, de az Állami Erdőgazdaságot kisajátította, és Vladimír Mečiar veje (bár a tegnapi óta vigyázok a családozással) által kézivezérelte a mezőgazdaságban egyébként is erős HZDS. Nagyon sok vadászterület került a párthoz szorosabban vagy lazábban köthető személyek kezébe. A céget magát módszeresen kiéheztették, kifosztották. Ennek egyik legdurvább jele a brutkó nagy falopás volt, talán még az aszfaltbetyárok is tudatosították, akkora volt a szám:  19 000 - tizenkilencezer - köbméter fa eltűnésére derült fény tavaly az egyik lerakatból. Képzeljünk el 19 ezer méter távolságban egymás mellett 1 köbös fakockákat - segítségképpen: Komáromtól Ógyalláig érne. (Természetesen, ezt nem a szó szoros értelmében lopták el, úgy, hogy kivitték, valószínűleg csak papíron létezett.) És ez csak a jéghegy csúcsa. Ami kiderült. És akkor még előnytelen, nehezen felmondható szerződések tömkelege lehet a háttérben, és ez csak egy ágazat a mamuttárcán belül, és annak egy specifikus problémája. Persze, ezt itt mi a szép Csallóközben nem annyira érzékeljük, mert itt jobbára szántóföldek vannak, a szélfogó nyárfaligetet helyenként már kiserdőnek nevezik, és a helyi mezőgazdászokat jobbára a belvíz nyomasztja. De - ha majd a Greenpeace levonóin levő állítólagos indián mondást parafrazálva - ha majd a HZDS az utolsó fát is ellopja, akkor fogunk nagyot nézni.

Simon Zsolt előnye az előző kormányzati ciklusához képest, hogy most - mivel nem lesz keresztellenőrzés - nem lesz egy államtitkára, akinek a legfontosabb agendája az, hogy a minisztere alá tegyen. Bizonyos politikusok élettartama 4 év, az erdő életében viszont négy év pipafüst, ezért jó lenne, ha sikerülne kitakarítania Augiász istállóját.

szólj hozzá

Címkék: 24 foci fa lopás erdő jack bauer vuvuzela simon zsolt állami erdőgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr512121612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása