Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.06.18. 06:30

Biciklis járőrök; Cinegék; Lakásmaffia; Kvorka pechje

(Gondolom, a választások nem mindenkit izgatnak. A politikai iránt nem érdeklődő olvasóimnak szeretnék kedvezni, amikor a rendőrségről és a szervezett bűnözésről írok akkor, amikor minden más blogger kolléga a választásokat elemzi. A szervezett bűnözés és a politikai végül is nem áll olyan távol egymástól...)


Szerdán a pozsonyi városi rendőrség - Szlovákia legnagyobb, leggazdagabb és legprogresszívebb városi rendőrsége, melynek vannak saját motoros, kutyás és lovas rendőrrei is - prezentálni szerette volna a kerékpáros járőrök munkáját. Hát igen, a biciklis járőr jó dolog, ha jó a kondi, egy gyalog menekülő zsebtolvajt hamarabb utolér, mint a a gyalogos járőr, oda is bemegy, ahova az autós nem, és nem szarik a Hviezdoslav tér térkövére, mint a lovas. Valamint közelebb hozza a rendőrség intézményét az emberekhez, ráadásul a biciklin nem lehet aludni, mint a járőrkocsiban, szóval csupa pozitív dolgot tudunk mondani erről az intézményről.

Igen ám, de szerda délelőtt eleredt az eső, ezért a biciklis járőrökrél tartandó sajtótájékoztató elmaradt. A városi rendőrség közleményt adott ki, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt később tartják meg a sajtót. Hát tessék mondani, esőben nem kell üldözni a bűnt?

----------

Korábban mi is beszámoltunk róla - némi háttérrel elegyítve - mikor elfogták a Sýkora csoport 11 tagját, köztük a főnököt, František Borbélyt is.

A héten folytatódott a perük. František BORBÉLY, Peter DISTLER, Martin HRABÁRIK, Karol KŇAZOVIČ és Filip PECIAR szerdán állt a Pozsonyi III. Járásbíróságon az Iveta Halvoňová bíró vezette büntetőtanács elé, hivatalosan zsarolás és nyomásgyakorlás vádjával, magyarul: védelmi pénz szedése miatt.

A per tegnap folytatódott volna, ám - mily különös - Branislav Baláž koronatanú nem jelent meg. Vajon miért?

----------

Minden bűnözési forma elítélendő, üldözendő és megvetendő, de azt hiszem, valamennyi gazdasági bűnözési forma közül az egyik legmegvetendőbb a lakásmaffia. E bűnözési forma ellen elég nehéz küzdeni, mivel az áldozatok leggyakrabban elmagányosodott öregemberek, akiket a kutya sem ugat meg. Azt hiszem minden jóérzésű ember felháborodik azon, hogy egy 84 éves, Alzheimer-kóros öregasszonyt kiforgatnak a lakásából. Nemrégiben a rendőrség két nagyobb ingatlancsaló csoportot is elfogott. A Zuzana Znamenáková féle csoport (Ildikó Víghová, Ján Triskal, Zlatica Masarovičová, Karol Košík és Karol Patasy / a 2005. január 11-én ligetfalui lakása előtt géppisztollyal hátba lőtt Karol Patasy fia, de apa-fiú relációban nem büntetünk, ahogy korábban írtuk/) a kisebbik, a másik a nagyobbik.

Znamenáková ellen egy másik ügyben már vádat emeltek. Tegnap viszont a csoport ellen egy másik ügyben nem tudtak, mivel 3 védő nem jelent meg a tárgyaláson, a védelemhez pedig mindenkinek joga van… Így húzódott évekig  Majský pere, de hogy ne mindig csak a szlovákokat fikázzuk, arra is volt példa, hogy a Pápay-gyilkossággal vádolt legények ügyvédnője megfázott, vagy megrendült a bizalmuk a védőkben. Balogh "Jotyu" József, Braňo Adamčo startere majd szárnysegédje is elvesztette a bizalmát a védőjében. Az ilyen ügyvédi toszogatásokkal tetszőleges ideig - és teljesen jogszerűen - el lehet húzni egy pert. Hát hogy legyen az embereknek így bármi bizalma az igazságszolgáltatásban?

----------

A választási eredmények olyanok, amilyenek, de külön örömömre szolgál, hogy Ján Kvorka erre a listára került, azaz a be nem jutó képviselők közé. Ha a Smer nem jut kormányzati szerephez, és nem kerül be pótképviselőként a parlamentbe, akkor a rendőrség újra megkezdheti ellene a személi szabadság korlátozása miatti eljárást. (Aki nem tudja, ki Ján Kvorka, nálam itt, vagy Tizedes kollégánál elolvashatja.) Vajon a jelenlegi parlamenti képviselők közül mennyinek van viszonya gettóban élő, fiatalkorú roma lánnyal?

szólj hozzá

Címkék: ügyvéd lakásmaffia mentelmi jog zsarolás nyomásgyakorlás védelmi pénz pápay tibor branislav adamco balogh józsef ján kvorka jotyu frantisek borbély ingalan ingatlancsalás miroslavsykora zuzana znamenáková

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr802089622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása