Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2009.04.23. 05:00

Mi lesz egy halott ember blogjával?

Mindig is foglalkoztatott, halálosan túlelektronizált korunkban mi történik elektronikus tartalmainkkal, miután távoztunk ez árnyékvilágból az örök vadászmezőkre. Megdöglik a tevénk a Teveklubban, iwiw és MyVIP adatlapjainkon hiába kattintanak be ismerősnek. Töröljék-e azt élő rokonaink? Vagy tegyenek oda egy ilyen "disclaimert", mint egy sajnos, nagyon fiatalon elhunyt ismerősöm édesanyja tette: "Üzenem, minden kedves barátnak, ismerősnek, akik még ezután jelentkeznek, hogy P. Zs. P. 2004. márc. 27-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.
/P. Á., az édesanyja/"

Mi lesz egy halott ember blogjával? Igen, Eduardo, rád gondolok, aki április 16-án még posztoltál a temerini fiúk ügyéről, melyet szíveden viseltél, utána pár órával pedig alsógatyában lőttek le, ahogy a képeken láttam, hátulról.
Azelőtt csak olykor-olykor néztem rá a blogspoton írt blogjára, mert hát mégiscsak egy intézmény volt, de múlt csütörtök óta minden nap megnézem, történik-e vele valami. Tudt/ja-e valaki a jelszavát? Ha igen, kitesz-e egy gyertyát, mondván:  ez már nem fog frissülni? Kitegyen-e?

Eduardo Rózsa Florest, vagy Rózsa Flores Eudardót nem ismertem személyesen, de olvastam két könyvét, a Mocskos háború című kvázi dokuját, és a Hűség című verseskötetét. Ama bizonyos dél-magyarországi nagyváros egyetemi könyvtárában megvoltak, és hát az ember nem Scienecia Sacrát olvas mindig... Ráadásul a Mocskos háború nagyon is jó könyv. A Hűség egyik versét pedig úgy fejezi be, hogy (sajnos, nem tudom pontosan idézni emlékezetből) x hónapja már csak a puskájával alszik.

Múlt csütörtökön már lejárt a műszakom, de utána egy technikailag széteső webkonfon voltam, és bele-belenéztem a hírekbe. Szakmai ártalom. Az MTI-ben láttam, hogy magyarok bolíviai lelövéséről adtak ki egy gyorshírt. Megdöbbenésem másnap annál nagyobb volt, mikor egyértelműen kiadták, hogy Rózsa Flores Eduardo volt az egyik áldozat. Aztán megnéztem a bolíviai tévé minden kétséget kizáró felvételét is, melyen ott volt vérbe fagyva.

Számomra már az is furcsa volt, hogy a Laude Könyvkiadó szerző nélküli (szerző számára nem vállalható?) trashkönyvébe, A világ legnagyobb terroristái címűbe is bekerült, Jacques Vergès és Abu Nidal közé. Mindössze egy oldalt kapott, sok valótlansággal. Már akkor sem értettem, mit keres abban a könyvben összefűzött papírlaphalmazban, hiszen nem terrorista, hanem "az ember, aki védte Szentlászlót".

A híreket mindenki elolvashatja a hírportálokon, Gabriel García Márquez  nyelvét beszélők előnyben, mert ők azokat is el tudják olvasni, amiket én nem. Egy héttel a bolíviai kommandósakció után már elég sokat tudunk, persze, messze nem eleget. De azt egybehangzóan állítják a hírügynökségek, hogy nem volt tűzharc, mert a másik félnél nem voltak fegyverek.

Az m1 kedd este bemutatta a Kepes Andrásnak elmondott kvázi végrendeletét. Ebből az derült ki: azért utazott vissza szülőhazájába, hogy Santa Cruz tartomány védelmét megszervezze.

Eduardo idealista volt, és ideáljaiért kész volt az életével fizetni.
Magyarosi Árpáddal és Michael Dwyerrel együtt nyugodj békében.
9 hozzászólás

Címkék: média blog blogger sajtó bolívia rózsa eduardo flores

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr271285525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

senki 2009.04.23. 12:45:48

lazán kapcsolódik: GM49 - Bélát itt ne keressék

Ismeretlen_19110 2009.04.23. 17:50:53

A szövegben szereplő személyekhez nem akarok hozzászólni, de nekem is van ismerősöm, aki fiatalon meghalt, és a profilja most is fenn van a wiw-en. Az a legszomorúbb, hogy öregszik. Ahogy eléri a születésnapját, a profil amúgy is vált. Mostanában a wiw-en harminc éves, pedig ezt a kort sosem érte meg.

Edufan 2009.04.23. 19:05:49

Szia, jó a poszt. A vers a Hűségből így szól: XIV igazán kevés olyan dolog maradt e kis hazában mely megérne egy misét már öt hónapja hogy csak a puskámmal alszom. Ennyi. Szlavónia, 1991.

Ismeretlen_103742 2009.04.23. 19:25:49

Én a gyerekeimre hagyom majd a blogom. Ha felnőnek, és érdekli őket, megtuhatnak rólam olyan dolgokat is, amit egy gyerek soha nem vesz észre az anyjában. Megkapják a jelszót is, aztán vagy folytatják a saját történeteikkel, vagy törlik. Végülis az egoblog annak a legizgalmasabb, aki tudja, kiről szól.

Ismeretlen_83035 2009.04.23. 19:28:01

Nekem is van olyan ismerősöm, aki annak ellenére, hogy elhalálozott, még mindig regisztrált tag wiw-en. Az ilyen profilokat nem nagyon szokták törölni, hacsak nem kéri valaki gondolom.. arról, hogy ez helyes-e vagy sem, arról pedig megoszlanak a vélemények.

Ismeretlen_65506 2009.04.23. 19:29:15

Mondjuk szerintem az is egy jó megoldás lenne (bár lehet csak én látom így) ha az adminokat lehetne kérni (mivel sok esetben a tulajon kívül kevesen tudják a reghez tartozó jelszót) hogy vagy töröljék (mondjuk egy wiwes oldalról) vagy mondjuk ha az illető blogot írt akkor lehetne egy kis motívum, amit kitesznek az adott ember blogjára (mondjuk egy gyertya, vagy keresztecske, szimbolizálva a történteket) esetleg egy záróoistot írhatnának ha valaki kéri őket hogy mi történt h az olvasók tudjanak róla. Üdw

Ismeretlen_51087 2009.04.23. 21:59:45

Húúúúúúúúú, hát ez telitalálat! Magam is elgondolkodtam már azon, h mi lenne az én cuccaimmal. Sajnálnám, ha nem élne tovább. Sztem az a jó, ha egy blognak legalább két gazdája van, és akkor ez nem probléma. Ráadásul az is előfordulhat, h vki akár hetekig túl elfoglalt, nem tud írni. Ilyenkor is jó, ha a másik kisegíti. Az ügyhöz: nem tudom, valaha kiderül-e az igazság.- Valszeg ahhoz meg kell buknia előbb Moralesnek... Kongratulésön a poszthoz, Üdv.

Ismeretlen_91804 2009.04.24. 04:27:00

Én előrelátó vagyok, mert elmentem CD-re a blogjaimat, a jelszavaimat is tudja a hozzám legközelebb álló, van, amit ki is nyomtatok. Ami pedig Eduardót illeti: most már kezd sok lenni a körülötte folyó szenzációhajhászásból, és éppen a lényegek sikkadnak el. Mindenesetre óva intenék mindenkit attól, hogy szentté avassa, magyar szabadságharcosnak, netalántán magyar Che Guevarának tekintse. Valódi értékelésével azt hiszem, éveket kell majd várnunk.

revkomarom · http://www.komaromiblog.com 2009.04.26. 15:41:11

Akkor az online poker számláimról is gondoskodnom kéne?
süti beállítások módosítása