Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2009.03.12. 11:46

A magyar fasizmus az SNS p...ája

Ismerjük Mórickát, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe. Pontosan ilyen a Szlovák Nemzeti Párt is. Nem is lenne ezzel semmi probléma, ha ők is - miként Móricka - mindig a p...ára gondolnának. De nem: a Szlovák Nemzeti Párt a magyar fasizmusra tud csak gondolni. A párt egyik névtelen gyalogja, bizonyos Ján Slabý (parlamenti aktivitását lásd itt), aki eddig, mint láthatjuk, egyetlen egyszer sem interpellált, de még kérdést sem tett fel az azonnali kérdések órájában, szal' csak egyike azoknak, akik ott ülnek, és nem csinálnak semmit - persze van ilyenünk nekünk, magyaroknak is, de ez majd egy másik poszt tárgya lesz -, most úgy érezte, itt a lehetőség egy nagyot villantani. Megtette.  Mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az egyébként rendkívül decens - vagy, ahogy egy dunaszerdahelyi kulturális rendezvényen hallottam: decentes:) - Márai Kávéház a fasizmust propagálja. Azért, mert kint van egy Horthy Miklóst ábrázoló plakát. Arról nem beszélt e nemzeti bölcs, hogy nem nettó egy Horty-plakát van kint, hanem sok-sok más archív felvétel is. Tipikus SNS-es módszer: félinformációkra hivatkozva keltünk ordas indulatokat.

Látszik, hogy az SNS tanult külpolitikát: megelőző csapást mér. Bedobja a közbeszédbe a magyar fasizmus témáját. És mikor? Éppen most, amikor a szlovák fasiszták hatalmas menetre készülnek szombaton, a Horthy Miklóstól eltérően háborús bűnösként elítélt és kivégzett Jozef Tiso vezette fasiszta szlovák bábállam létrejöttének hetvenedeik évfordulóra emlékezve Pozsonyban, a határokon meg csőre töltött kamerákkal várakoznak a magyar tévéstábok, és minden pozsonyi tudósító lemondta a hétvégi programját, mert a sajtóterméke terepre küldte őt. Szlovák náci bakancsokat akarnak. Erre az igazi szlovák hazafiak megmutatják, kik a fasiszták: hát persze, hogy a szlovákiai magyarok.
szólj hozzá

Címkék: fasizmus sns szlovák nemzeti párt

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr151285501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása