Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2009.02.03. 19:01

Balog másutt

Balog Zoltán tiszteletes nemcsak e blog íróját foglalkoztatja. Nézzük, mások mit írtak róla:

ParaBarak: Megint más farkával verték a csóványt…


Igaza van Szili Katalinnak, hogy, úgymond, nem csupán Magyarország, hanem a szlovákiai magyarok érdekeinek sérültén is siránkozik, mert a szlovák parlament emberjogi bizottságának tagjai nem voltak hajlandók magyarországi kollégájukkal, Balog Zoltánnal (Fidesz) mozizni. Gruppban élvezkedve egy, a dunszerdehelyi DAC-stadionban elkövetett rendőrattakról készült filmen.

Balog, a szlovák és magyar parlamenti bizottságok előre egyeztetett napirendjét önkényesen felülíró partizánakciója azonban mindenekelőtt a szlovákiai magyaroknak árthat. Azoknak, akiken „egyre fokozódó elnyomásukra“ hivatkozva akart segíteni a szóban forgó film prezentálásával. Persze korántsem azért, mert csököttsége miatt most már akár holnap reggeltől a szlovák katonaság és a húgyagyú nacionalisták vérszomjas szabadcsapatai szállják majd meg Dunaszerdahelyt. Hanem azért mert nem átallt tudatosan megakadályozni egy olyan diplomáciai kontaktust, amelyek híján aligha fordulhat jóra a rossz szomszédság – főként politikai vonalon.


A teljes bejegyzés az eredeti helyen olvasható.


Ugyanő, ugyanott: Anyázni kell vagy politizálni…?

Budapesten tudtommal azért akartak asztalhoz ülni a parlamenti emberi jogi bizottságok tagjai, hogy megpróbálják elmozdítani a mélypontról a szlovák-magyar viszonyt. Amelyet, stílusosan szólva, jórészt kétségkívül a szlovák térfélen regnáló végrehajtó hatalom kúrt el.

Mármost nem csupán avatott politológusoknak kell tudni, hanem ilyen-olyan közéleti meccsek pályaszéli nézőinek is, hogy egy parlamenti bizottság távolról sem végrehajtó hatalmi szerv. Nyilván ezért látta jónak annak idején a két ország házelnöke, hogy jó lenne törvényhozói hallókészülékkel felszerelkezve is elbeszélgetni arról, amit elbaltáztak a törvény alkalmazói, esetünkben a szlovákiai végrehajtó hatalom letéteményesei.


A teljes bejegyzés az eredeti helyen olvasható.


A Szótlan szemtanú a Bummon:

Így is lehetne

Volt egy álmom. Összeült a szlovák és a magyar emberi jogi bizottság, paroláztak egyet és két óráig tanácskoztak a nagy semmiről. Aztán amikor végeztek, kiálltak a kamerák elé és lenyilatkozták a szokásos sablonokat - egyetértés, barátság, megoldásra váró problémák, egy újabb találkozó szükségessége. Minden a szokásos, langyos módon folyt, mikor egyszer csak Balog Zoltán állt a mikrofon elé.

“Sajnos nem jutottak közelebb az álláspontjaink a Dunaszerdahelyen történt szégyenletes rendőrtámadás ügyében sem, a szlovák hatóságok úgy tűnik, véglegesen lezárták az ügyet. Mivel azonban máig nem került elő hiteles videófelvétel az incidensről, szeretnénk megkérni kollégáinkat egy szívességre. Nálunk ugyanis teljesen véletlenül van egy szalag, ami tisztázza, micsoda és miért történt a futballmeccsen.

Olvasd el az egészet.

És további nagyon sok blog közli a miner szerint Balog Zoltán levelét.
 
Peter Morvay a Smeben:
Veď oni si zvyknú

Keď vláda dnešného lídra maďarskej opozície Orbána začala presadzovať takzvaný krajanský zákon, aj umiernenejší predstavitelia susedných štátov spolu s domácimi maďarskými kritikmi mu vytýkali, že celú vec nekonzultuje práve so susednými štátmi, ktorých sa predsa len ako­tak týka. Jeden z politikov Orbánovho Fideszu zaoberajúci sa krajanmi najprv výhrady susedov v zákulisí odtušil sebavedomým vyhlásením: „Veď oni si zvyknú." Keď už sa nesúhlas od susedov a z Bruselu ozýval príliš hlasito, rétorika Fideszu sa zmenila na „veď sme ich informovali". To malo znamenať, že text zákona po čase zaslali ambasádam susedných štátov a únie.

A teljes cikk itt.
 
Peter Schutz a Korzárban:
Provokatér a opice

Slovensko-maďarský príbeh lásky kvitne aj v čase svetovej krízy. Dôvod, pre ktorý bolo v Budapešti zrušené spoločné zasadnutie výborov pre ľudské práva, je ďalšie svedectvo, že komplexu nepriateľa sa nevzdáme a vo vojne vystrieľame všetky náboje.

To platí - opäť - pre obidvoch zaľúbencov. Hoci na prvý posluch je úplne nezrozumiteľné najmä to, prečo pre slovenských poslancov, ktorí prišli piati, bolo jedno video, čo im chceli priatelia z Fideszu premietnuť, takou principiálnou prekážkou, že odmietli rokovanie en bloc a vybrali sa domov. Kde je problém? Že filmové okienko nebolo v pôvodnom programe? Tri minúty? To sa nedá vydržať? To je urážka, či čo? Iste, lepšie by sa pozeralo, keby priateľ Balog, šéf maďarského výboru, pustil na uvítanie poriadne "hardcore" porno, nie Dunajskú Stredu. Ale, ak ide naozaj o tie vzťahy, o konštruktívny dialóg, aby vášne neeskalovali, tak akú prioritu si zaslúži nejaké "prekvapenie, ktoré nie je v súlade s diplomatickými zvyklosťami" (László Nagy)? Pätnástu.

Nejde pritom o nejaké tuctové video. Koho iného, ak nie poslancov výboru pre ĽUDSKÉ PRÁVA by mal zaujímať (údajný) dôkaz, že policajný zákrok na futbale bol skutočne mimo všetky pravidlá? Tak to je teda príkladná kontrola výkonnej moci parlamentom. Ich naozaj nezaujíma, vrátane predsedu László Nagya, že orgán štátnej moci, ktorý má chrániť životy, bezpečnosť a majetok občanov, zmlátil päťdesiat ľudí do nemoty? Pekný výbor pre ľudské práva.


Tovább.
 
 
És a végére: a Magyar Távirati Iroda híre arról, hogy a Fidesz kiáll Balog Zoltán mellett.

A Fidesz elnöksége teljes mértékben támogatja Balog Zoltánnak, az Országgyűlés emberi jogi bizottsága elnökének előfeszítéseit, "aki a Dunaszerdahelyen történt megmagyarázhatatlan, brutális szlovák rendőrtámadás okait és körülményeit kívánja tisztázni, képviselői esküjéhez és szakbizottsági elnöki kötelezettségéhez méltó módon" - közölte a párt elnöki stábjának sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A közlemény hangsúlyozza: a magyar-szlovák jószomszédi viszony közös érdek, és azokban a kérdésekben, "amelyeket nem terhelnek feszültségek", természetesen együtt kell működni. "Vannak azonban olyan kérdések, amelyeket rendezni kell, mielőtt más ügyekben előrelépés történhet" - tették hozzá.
"Semmilyen diplomáciai udvariaskodás nem írhatja felül a magyar Országgyűlés és képviselőinek azon kötelezettségét, hogy a magyar emberek személyi biztonságát határon innen és túl maradéktalanul garantálja, a jogsérelmeket megelőzze, illetve orvosolja" - fűzték hozzá.
Mint írták, a Fidesz elnöksége szerint a látszatát is kerülni kell annak, "hogy magyarokkal akármit meg lehet csinálni".
"Európában nem erre a gyenge, jellemtelen nemzetpolitikára van szükség, hanem az államok közötti kölcsönös tiszteletre, a személyi szabadság és biztonság feltétlen érvényesülésére, legyen szó bármely uniós tagállam polgáráról, bármely tagországban" - fogalmaztak.
Kovács Kálmán, az SZDSZ határon túli magyarság szekciója vezetője még hétfőn, a magyar és a szlovák emberi jogi bizottság elmaradt együttes ülését követően tudatta, hogy álláspontja szerint a Fidesznek kötelessége elhatárolódni Balog Zoltántól, és vissza kellene hívnia őt a bizottság éléről.
Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának és szlovák társbizottságnak együttes ülése hétfőn elmaradt Budapesten, a szlovák képviselők ugyanis be sem mentek az ülésterembe, miután meghallották, hogy Balog Zoltán, a magyar testület fideszes elnöke egy filmet vetítene le a Dunaszerdahelyen történtekről.
Balog Zoltán a helyszínen az MTI-nek elmondta: olyan felvételt szerettek volna bemutatni, amely teljesen egyértelművé teszi, hogy békés szurkolókra támadtak mindenféle indok nélkül a szlovák rendőrök Dunaszerdahelyen. A felvétel bemutatását mindenáron meg akarták akadályozni - tette hozzá. Hangsúlyozta: a szlovák fél a mai napig semmiféle felvételt nem bocsátott a magyarok rendelkezésére, ettől kezdve "kötelességünk a mi bizonyítékainkat bemutatni". A képviselő szerint "fontos dolog a diplomácia, de még fontosabb az igazság".
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke hétfői nyilatkozata szerint minden felelősség Balog Zoltánt terheli, amiért nem az előzetes megállapodás szerinti napirendnek megfelelően kezdte el az ülést. A házelnök szerint sem a Szlovákiában élő magyarság, sem Magyarország érdekét nem szolgálja ez a magatartás.
Az MSZP szóvivője, Nyakó István a történtekre reagálva azt mondta: a Fidesz belpolitikai érdekeinek rendelte alá a hétfői párbeszéd lehetőségét, és cserbenhagyta azokat, akik egy egységes magyar álláspont európai képviseletére számítottak.

1 hozzászólás

Címkék: fidesz balog zoltán emberjogi bizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr411285438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jclayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu 2009.02.03. 19:56:17

Kösz az utalást és még nagyobb köszönet a moderált, de végre szabadon hozzászólható témákért. Remélem hasznára lesz a blogodnak!
süti beállítások módosítása