Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2008.10.30. 09:55

Jozef Roháč vs. István Habodász

Amióta van Roháč-ügy, a következő keresőkifejezések száma nőtt meg ugrásszerűen a blogon: jozef rohac, Róbert Remiáš, Jozef Rohác, oskar fegyveres, Jozef Roháč, miroslav sýkora, Rohac, josef rohac, madarský denník o Roháčovi, Imrich Oláh a Jozef Roháč, výbuch v budapešti Roháč, papayovci mafia na slovensku, ludovit sator maffiavezér - csökkenő sorrendben. Tehát úgy is mondhatnánk, hogy Jozef Roháč lenyomta István Habodászt, a múlt héten még a szavalót keresték itt rendszeresen. A GM49 együttes száma jut eszembe, mely szerint Bélát itt már ne keressék, mert elköltözött.

Na de hogy a sok vérszomjas olvasó ma se maradjon Roháč nélkül, álljon itt ma is egy összefoglaló a témában. Mert Nekünk Roháč kell!
 
Bírálja a szlovák sajtó a hatóságokat a Roháč-ügy miatt. Vasárnap véletlenül akadt fenn egy közúti ellenőrzésen Prágában a szlovák alvilág a – a jelenleg börtönbüntetését töltő „Lojzo, a takarító” mellett - leghírhedtebb bérgyilkosa, akit hazájában nem is köröztek, így a Magyarország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján vették őt őrizetbe. A baloldali Pravda című napilap kommentárja szerint a szlovák rendőrség és a bűnüldöző szervek számára a Roháč-ügy az év leégése. "Valóban hihetetlen, ahogy a szlovák rendőrség szinte büntetendő módon elvetette a Roháč-ügyet. És eltolta." A Nový čas című bulvárlap munkatársa, Szlovákia egyik legelismertebb bűnügyi riportere, Vladimír Donner is felteszi a kérdést: kinek árthat a legtöbbet, ha Roháč elkezd beszélni. Véleménye szerint az ügy hullámai elérhetnek olyan politikusokat is, akik a mai napig ott állnak bizonyos felderítetlen ügyek hátterében.

Vladimír Mečiar bukása után derült fény arra, hogy állítólag az Ivan Lexa vezette Szlovák Információs Szolgálat szervezett bűnözői csoportokkal együttműködve próbált káoszt és bizonytalanságot előidézni Magyarországon. Bomba robbant a kisgazda Torgyán József, és a fideszes Szájer József háza előtt. Szlovákiában pedig 1995-ben elrabolták a köztársasági elnök fiát. A SIS egyik ügynöke, Oskar Fegyveres vallomást tette, melyben elmondta, az ügy mögött a SIS áll. Vallomása után azonnal külföldre ment, összekötője barátja, a rendőrként dolgozó Róbert Remiáš volt. Őt intenzíven követte egy nyitrai szervezett bűnözői csoport. Vladimír Mečiar kormányfő a 26 éves rendőr meggyilkolása - autójában robbantották fel Pozsony külvárosában - után gyakran hangoztatta: Remiáš kapcsolatban állt alvilági figurákkal, ezt azonban bizonyítania nem sikerült. Egyébként a rendőrség egy jól irányzott akcióval két nagyhalat is foghatott volna, Luba Lesná oknyomozó újságíró szerint ugyanis a merénylet helyszínének környékén "véletlenül" ott járt a pozsonyi éjszakában meghatározó Dinič-testvérekkel jó kapcsolatot ápoló „kisfőnök”, Roman Deák és Pápay Tibor is. A gyilkossággal Jozef Roháčot és Imrih Oláhot gyanúsították, azonban 2006-ban ejtették a vádat. A sajtóban megjelent információk szerint Ivan Lexán keresztül az akkor a szlovák alvilág fejének tartott Miroslav Sýkora rendelte meg a gyilkosságot, melyért Roháč kétmillió koronát kapott. Lexát ugyan gyanúsították a gyilkosság megrendelésével, de vádemelésre nem került sor. Egyébként Lexát szlovák bíróság nem ítélte el semmilyen „titkosszolgálati” ügyben, Sýkora pedig már soha nem fogja megmondani, hogy kitől jött a megbízás. Halott. 1997-ben, egy pozsonyi szálloda előtt terítette le egy géppisztolysorozat.

A kilencvenes évek második felében a szlovákiai alvilágban számottevő átrendeződésnek lehettek tanúi Szlovákia polgárai. Kelet-Szlovákiában a Borža-klán próbálta magához ragadni a hatalmat, de Róbert Holub csoportja is kért egy szeletet a tortából. Őt a szomszéd ház tetejéről, egy bérgyilkos kórházi ágyán ölte meg, ahova egy sikertelen merénylet után szállították. Közép-Szlovákiát a jelenleg is az állam vendégszeretetét élvező, emberrablással és gyilkossággal gyanúsított, ám jogerősen "csak" zsarolás miatt elítélt Mikulás Černák uralta. A breznóbányai autószerelőből lett, panziójában tigriseket tartó besztercebányai keresztapa minden valószínűség nélkül nem nélkülözte a politikai hátszelet sem, a Mečiar-kormány belügyminisztere, Gustáv Krajči kedélyesen pózolt vele egy alapkőletétel során, később a tárca hivatalnokai azt állították, nem tudták, ki áll az építkezési vállalat mögött. A Remiáš-ügyhöz neki is köze van, áttételesen: őt gyanúsítják Imrich Oláh meggyilkolásával.

Pozsony ilyen szempontból problematikusabb volt, a főváros piacát több csoport szerette volna az ellenőrzése alá vonni. Ezt a harcot a mai napig sem tekinthetjük lezártnak, bár a módszerek már nem olyan durvák, mint Jozef Roháč fénykorában. A fővárosi alvilág erős emberei Fratisek Sýkora és Eduard Dinič voltak. Emellett meg kell említeni a magyar kisebbség képviseletét is a szervezett bűnözésben: itt két meghatározó csoportot tartottak számon, Sátor Lajosét, és Pápay Tiborét, mindkettő dunaszerdahelyi kötődésű, sajtóinformációk szerint Roháč mindkettőjükkel kapcsolatban állt. Mint tudjuk, Sátor bizonyult erősebbnek. Azóta ő is ismeretlen helyen bujkál. A bekezdésben említett többi szereplő pedig halott.

Roháčot és Imrich Oláhot a Karcsi néven ismert Karol Szatmáry vallomása alapján vádolták meg. Besorolták őt a tanúvédelmi programba, azonban később visszavonta vallomását. Ezt egy másik védett tanú is megerősítette. Szatmáry azt vallotta: Oláh 1997-ben beszélt neki a Remiáš-gyilkosságról. Azonban ezt nem tehette, akkoriban ugyanis már halott volt, állítólag Mikulás Černák ölte meg. A tanúvédelmi programot önként elhagyó egykori koronatanú Szatmáry eltűnt, tetemét 2006-ban emelték ki a Vágból. Az ügy tehát minimum szövevényesnek nevezhető. Jozef Roháč azonban új megvilágításba helyezhetné a történteket.

Azonban a Prágai Városi Bíróság szóvivője Peter Kulawiak azt nyilatkozta: korai találgatásokba bocsátkozni arról, kinek adják ki Roháčot. A legfőbb ügyészség szóvivője, Svetlana Močková viszont úgy nyilatkozott a Pravdának: "Az elfogás Magyarország kérésére történt, Csehországnak teljesítenie kell a nemzetközi kötelezettségeit, így csaknem biztosra vehető, hogy Magyarországnak fogják kiadni."
szólj hozzá

Címkék: maffia szervezett bűnözés sis ivan lexa jozef rohá pápay tibor róbert remiá sátor lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr641285335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása