Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2008.10.16. 09:10

A gyurcsányi nemzetpolitika margójára - avagy Szórványtanács WTF

Alakult valami gittegylet Budapesten, amelynek velünk kéne foglalkozni.  Hogy mi is ez, arról alább olvashat az érdeklődő.
 
Nemzetpolitika: barátok közt
Ismeretségi alapon választották ki a Szórvány Tanács tagjait

A határon túli magyarokat képviselő szervezetek megkérdezése nélkül hozta létre a magyar kormány a Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkársága mellett működő Szórvány Tanácsot – kifogásolják Kárpát-medencei magyar politikusok.

Megalakult tegnap a Kárpát-medencei magyarok szórványosodásának a lassítását célul kitűző Szórvány Tanács. Az alakuló ülés után Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbségpolitikáért felelős szakállamtitkára, Törzsök Erika, a MEH nemzetpolitikai ügyek főosztályának főigazgatója, Göncz László, a Szórvány Tanács frissen megválasztott elnöke és Huncik Péter tanácstag tartott sajtótájékoztatót.

Lapunk felvetette, miért többnyire olyanok vehetnek részt a tanácsban, akik barátilag viszonyulnak a baloldali kormányokhoz, mire Törzsök közbeszólt: "nem méltó a Magyar Hírlaphoz ez a kérdés", Gémesi Ferenc pedig azt válaszolta: "Ez önmagában egy vicc. Semmilyen valós alapja nincs a megállapításnak." Ellenvetésünkre, hogy az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség tiszteletbeli elnöke, Tóth Mihály tagja a tanácsnak, míg a KMKSZ-t nem képviseli senki, a szakállamtitkár azt mondta: Tóth Mihály nem pártpolitikusként, hanem szakértőként tagja a testületnek, amelybe "nem válogattak párttagokat".
A cikk itt folytatódik tovább.


     
Duray tovább ostoroz
Ismét bírálta a magyar kormány eljárását a Szórvány Tanács létrehozásával kapcsolatban Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártja alelnöke.

A távirati irodának nyilatkozva is bírálta a hétfőn megalakult Szórvány Tanács miatt a Miniszterelnöki Hivatalt (MEH) Duray Miklós. A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) stratégiai alelnöke szerint a hivatal presztízskérdésként kezeli a szórványban élő magyarokkal foglalkozó testület ügyét.

Duray úgy vélte, hiba lenne, ha a rendelkezésre álló pénzforrásokat konferenciákra és szakvélemények elkészíttetésére költené el a tanács, amely a MEH mellett fog működni. A szlovákiai magyar politikus szerint a Szórvány Tanács tagjai között olyan személyek is vannak, akiknek nincs legitimitásuk a határon túli magyar közösségekben, vagy eddig nem foglalkoztak a szórvány kérdéskörével. Duray Miklós tegnapi lapszámunkban is bírálta a MEH eljárását, amikor azt nyilatkozta, hogy a Szórvány Tanácsba annak a Törzsök Erikának az ismeretségi köréből válogatták a szakértőket, aki a MEH nemzetpolitikai ügyek főosztályának főigazgatója. A politikus saját honlapján is közölt írásában pedig azt hangsúlyozta, hogy néhány hét leforgása alatt hirtelen két testület is alakul a szórványmagyarság megsegítésére. Ezek egyike a már említett Szórvány Tanács, míg a másik munkacsoport ma alakul meg a Szili Katalin országgyűlési elnök által patronált Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) keretében.
A cikk itt folytatódik.


     
Szórványbiznisz
Szóról szóra
Nem tartja megalapozottnak Duray Miklósnak a hétfőn megalakult Szórvány Tanácsra vonatkozó bírálatát a Miniszterelnöki Hivatal. (…) Úgy véli, hogy a hazai sajtó egy részében (Magyar Nemzet, Magyar Hírlap) már a testület megalakulásának másnapján – Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja alelnöke részéről – politikai jellegű támadás indult a tanács és tagjai ellen. Duray Miklós szerint a tanács "jelentős pénzek elfolyatásának eszköze lesz, meddő szakmai anyagokra és konferenciázgatásra". (MTI)

Találós kérdés: ki irányítja ma a nemzetpolitikai ügyeket Magyarországon? Nem, nem Göncz Kinga külügyminiszter, ő ez idő szerint egyáltalán nem irányít semmit. Az erős ember továbbra is egy bizonyos Törzsök Erika a határon túli magyar ügyekben. Róla két dolgot feltétlenül tudni kell: egyrészt kiterjedt baráti körének lelkes támogatója, másfelől nem pusztán hallomásból ismeri a szabad demokrata döntéshozók pénzosztási módszereit.

Mert legyünk őszinték, a mostani Szórvány Tanácsnak nagyjából annyi munkája és feladata lesz, amennyit honi liberálisaink előre megfontoltan elgondoltak. Vagyis zéró. Nagyon jól mutatnak viszont az efféle "szakmai" grémiumok, meg aztán odalöknek egy kis pénzmagot mindazoknak a határon inneni és túli szakembereknek, akik még szóba állnak Gyurcsány Ferencékkel.
A cikk itt folytatódik.
 
szólj hozzá

Címkék: gyurcsány nemzetpolitika szórvány

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr381285321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása