Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2008.09.24. 21:00

Egy nagyon boldogtalan bolt

Sok ember van, aki nem szeretnék lenni. Nem szeretnék például Petra Kolevská, a közszolgálati Szlovák Televízió programigazgatója lenni, mert akkor nekem kellene a kedves nézők felé szalonképes módon kommunikálnom, hogy a cégben kibaszott nagy a káosz, nem tudják, mit akarnak, és nincsen koncepció. 

Hogy a Híradó halálosan unalmas és kormánypárti, ezen már nem ütődünk meg itt K-Európában. De hogy koncepció, az nincsen, az nagyon jól megmutatkozott az Üzlet a boldogsággal (Obchod zo štastím) című napi sorozat körüli történésekben. Nagy trailerekkel elkezdték felvezetni a produkciót - elvégre kell az STV-nek a napi sorozat, mert a Markízának és a JOJ-nak is van -, óriásplakátok, meg minden, szeptember elsején indították a projektet - az irdatlan reklámpénzek ellenére csak 151 ezren látták az első részt-, és szeptember nyolcadikán már le is állították. Hát mi van itt, hülyének tetszenek lenni? Berendelnek egy sorozatot, kifizetik (vagy legalábbis a kollégák nevében remélem, hogy kifizették) a szerzőt, a dramaturgot, a forgatókönyvírót, a rendezőt, a színészeket, a napi sorozat előállításánál szinte felsorolhatatlan mennyiségű és munkakörű technikai munkatársat, és akkor egyszerre csak stop? (Most jöhetne a demagógia, hogy: és mindezt az én adóimból, kurvaéletbe?) 

A néni, aki nem szeretnék lenni, az STV magazinműsorában arról beszél, hogy azért veszik le a programról, mert minél jobban meg akarnak felelni a néző elvárásainak. Marha kínos, mikor ilyen blődliket kell mondani. Egyébként 1945-től kezdték sugározni, 19.15-ig. És a Markíza fennállása óta nem volt olyan műsor Szlovákiában, amely meg tudta volna szorongatni e legnézettebb tévé legnézettebb híradójának tökét. A Joj Krimi noviny című bűnügyi hírműsora az apolitikusokat és azt a szellemi underclasst tudta a képernyő elé szögezni, akinek a Markízában túl sok volt a politika, de ebben a műsorsávban nem akart Heideggert olvasni. És bár a két részre bontós, butaságokról élőbejelentkezős reform kicsit visszavetette őket, de még így is piacvezetők. Sőt - édes faszom - Kolevská szerint a szeptember eleji jó időjárás is közrejátszott a sorozat sikertelenségében.

Még jó, hogy az egyik mailcímem rajta van mindenféle listákon, és kapom a sajtóhíreket. Az egyikben Petra Kolevská a sajtót is vádolta, mely eltúlozta a sorozat hiányosságait. 

Aztán jött a koncepciótlnaság csimborasszója. Kolevská előbb azt jelezte, hogy nem akarja napi sorozatként működtetni a Boldogságbótot. Szeptember 9-ét írnak ekkor.

Szeptember 11-én bejelentik: mégis napi sorozat lesz, és szeptember 29-én tér vissza a képernyőre, 21.30-tól. Emiatt az egész műsorstruktúrát felforgatják. De gyökerestől. Mi több, kétszer fogják ismételni, egyszer az egyesen, egyszer a kettesen.

Hihetetlen, hogy egy nagy költségvetésű projekt így végezze. Gondoljunk csak arra, milyen szarul alakultak a Barátok közt számai tíz éve, mikor indult. Hányszor tették ide-oda, míg végül megállapodott a viszonylag fix helyén. És hogyan lett az RTL Klub Nr. 1. brandja. A Boldogságbót nagyon nehezen lesz az STV top brandje. Ezek után meg főleg.

(Ez volt az egyik téma, amit a gazdasági okokból bekövetkezett blogszünetben mindenképp meg akartam írni. És van még pár. A napokban pótoljuk, vagy legalábbis igyekszünk. 
Egyébként ez volt a 700. bejegyzés a blog történetében. Ez most nem késztet számvetésre, visszatekintésre meg ilyesmi. Az elég évente egyszer. Ez pusztán egy tényközlés. A gratulációkat az ismert mailcímen fogadom:)

szólj hozzá

Címkék: stv petra kolevska

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr871285297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása